reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

zebrra - przed ciążą brałam Lokren 1x1 i Amlopin 1x1 a teraz Dopegyt 250 mg 2x1 - myślałam, że będzie zmiana leku... ale może zwiększy mi dawkę do takiej co Ty masz... heh - no zobaczymy - wizytę mam jutro 16-18 :)

a poniżej zdjęcie z USG :) 10t1d :-)

reklama
Marchewa - na kiedy masz dokładny termin? I gdzie suwaczek - napisz mi na kiedy masz termin porodu to ja wyśle Tobie suwaczek - taki jak mój może być? :)

Ja w ubiegłym tygodniu jak miałam USG (też zaczynałam 11 tydzień) to maleństwo miało 37 mm :) więc wielkość z Twojego USG całkiem całkiem :)
Czy miałaś badane NT? (przezierność fałdu karkowego)... lekarz u którego byłam na USG powiedział, ze za wcześnie na to i żeby zrobić USG na początku stycznia

Alkmena i biedronka piękne zdjątka!!!!
Marchewa
na pewno twoje maleństwo jest zdrowe-a jeśli chodzi o firany...to proszę sama pisałaś ciąża to nie choroba...jak teraz się rozleniwimy to co będzie w 7-9 mcu? będzie trzeba nas nosić.. a jak na dwa, trzy okna powiesimy to zaraz nic nam nie będzie.
url to chyba odczyn wasermana-mam super wyniki, właśnie wróciłam od lekarki, fajna kobita i miła, poświęciła mi czas i uwagę wszystko mówiła, maleństwo zdrowe strasznie się wierciło:):-D ma nóżki i rączki i głowę-he he wszystko na miejscu. mam zdjątko ale nie wiem jak umieścić...eeee tam
co do ciśnienia to straszycie miałam dzisiaj 160/80!!!! lekarka była przerażona że wysokie-ale to pewnie stres bo pierwsza wizyta u niej....zrobiła cytologie itp jest naprawde ładna ciąża i już luteinę mogę wywalić. i mogę już kupić witaminki,
Zebrra no co ty koniec 9 tygodnia? hę? jak ty to liczysz? ja już się w tym gubie....:eek:

alkmena termin mam na 16 lipca, a suwaczka nie umiem, mozesz mi podarowac pod choinkę ;-)

Alkmenta to badanie, o którym piszesz mam około 15 stycznia, tearz miłąm pierwsze z tej serii, bo to z fałdem jest drugim w zestawie. Teraz badanie krwi jakieś dwudzielne....nie wiem, ale płaciłam za nie 120 zł ;-(

Biedronka a ja traktuje ciaze, jako czas ładowania akumulatorów i nabieranai sił na potem. Mnie moja gin na pierwszej wizycie akurta wieszania firan zabroniła, co nie ozacza,ze nie sprzątam...

Alkmena i Biedronka sliczne zdjecia:-)
Jestem troche na dzieciach marcowych i tutaj poczytuje Was ale mala wiercipieta nie da odpoczac:-( .
Ja to sie na pewno dlugo nie doczekam zdjec bo nie robia tu za czesto USG , z Marysia mialam w 8tyg. ale tylko dlatego bo pojechalam na pogotowie z plamieniem .
Czy Wy tez juz wieczorem macie takie dusznosci , chodze jak lokomotywa...
Ostatnio strasznie sie wkurzylam i rozkleilam (glupia jestem ze sie dalam tak sprowokowac) cala noc brzuch mnie bolal :-( ,jak to w ciazy jest sie bardziej wrazliwym normalnie bym tak nie zareagowala.No ale coz...
Do lekarza wybieram sie w srode , zazdroszcze Wam juz tylu informacji o dzidziach ja czekam z niecierpliwoscia i tez mam nadzieje ze wszystko ok.
Wczoraj wieczorem mialam na wkladce brazowa plamke i myslalam ze plamienie sie zaczyna ale dzisiaj cisza , dzieki Bogu .
Marchewa bardzo dobre podejscie ;-) , laduj akumulatory , laduj , :-) ja sie juz przekonalam ile energi potrzeba :szok: , ufff.....
Pozdrawiam

:-) witajcie mamuski!!!!!
jestem ciekawa czy u was juz cos widac ???? u mnie jeszcze nie bardzo, ale to pewnie za wczesnie;-) .....jedynie mdlosci sie nasilily i to mnie bardzo meczy i bardzo szybko sie mecze :sick: , jak przygotowania do swiat??u mnie choinka stoi , lampki swieca...lubie ta atmosfere:happy: pozdrawaim wszystkie dzidzie i ich mamunki papa

Witam

swięta, no cóz ja mam przyjemnosc bycia u tesiów i jestem tam naprawde mile widziana ;-)
Ososbsity jak wróci, to wypastuje podłogi i przygotuje karpie i ubierze choinke, która pewnie ja bede musiał w czwartek nabyć.
Ja nie przepadam za jedzeniem światecznym: tuczacym i niezdrowym.

w tym roku prezenty zakrecone chyba będą....

Obcy męczy mnei mdłosciami i strasznei boli mnie głowa, ale wczoraj mi lekarka mówiła, zebym przetrwała te bóle głowy i nie brał nic....oszleje...

U mnie jest tradycja że choinkę ubiera się w dniu wigilii-ewentualnie dzień przed, dla nas to cała "magia świąt"
i przyjdzie do nas mikołaj-gwiazdor, kumpel się przebierze i będzie wesoło, potem mój mąż idzie do niego przebrany:-D coś fajnego.
młodej kupimy(nie pamiętam pisałam wam wcześniej?) tablicę i kolorową kredę.

a i faktycznie marchewa jedzenie świąteczne jest tuczące można przez te 3 dni nabrać ciałka...wszystko w małych porcjach nie zaszkodzi-ja nie będę jadła ciast-taki warunek sobie postawiłam(zresztą nie przepadam, jedynie jabłecznik)
ale sałatek się nie wyrzeknę;-):laugh2:
dobra idę umyć okno, firaneczki się moczą, i prasowanie-znowu, nie cierpię robienia czegoś w ciuchach układania, prania, prasowania istna kara:dry: lubie tylko kupić coś nowego jeśli chodzi o ciuszki:zawstydzona/y::laugh2::-D

reklama
Ale fajne zdjecia USG!!! gratulacje!!!Mnie pobolewa glowa, nic nie biore, wytrzymuje, czasem termoforem sie ratuje, troche pomaga mi cieplo na glowe. Zadnych firan nie wieszam, w I trymestrze nie wolno sie rozciagac i wyciagac rak. Jutro zaczynam 13ty tydzien :-) Kazdy dzien mi sie dluzy... juz bym chciala wiosne chociaz. Mdlosci i zmeczenie na maxa nadal. Nie mam kompletnie sily na nic. Czekam na styczen i 4-ty miesiac kiedy to ponoc mamy miec sile i ma byc lepiej.
Choinke ubiore w sobote, na razie mam rozne ozdobki, swieczki, zawieszki na okna :-) U nas jest straszny szal na to, bo Niemcy tak bardzo dbaja i dekoruja, wiec nasi podpatrzyli :-)

Do góry