Jazztina, ja dostałam z pracy jakąś specjalną patelnię do naleśników (taką płaską), ale jak dziś rano je smażyłam, to też cholery dostawałam, bo nie ma to jednak jak moja stara wysłużona patelnia, do której nic nie przywiera. U mnie smażenie zawsze raczej szybko idzie.
reklama
Mój mąż uwielbia naleśniki i nawet chętnie bym mu je od czasu do czasu smażyła, ale to czekanie aż sie w końcu przyrumieni... za krótko żeby coś innego zrobic w tym czasie , za długo żeby ustać w miejscu...ale marudzęJazztina, ja dostałam z pracy jakąś specjalną patelnię do naleśników (taką płaską), ale jak dziś rano je smażyłam, to też cholery dostawałam, bo nie ma to jednak jak moja stara wysłużona patelnia, do której nic nie przywiera. U mnie smażenie zawsze raczej szybko idzie.
Jazztina, ja właśnie dzisiaj do pracy Mariuszowi robiłam te naleśniki. Ale lubię sobie tak postać nad patelnią, potrząsnać nią od czasu do czasu i przerzucić naleśnika - takie małe pokazy żonglerskie dla Mariusza ;-) Jak ustawię odpowiedni płomień pod patelnią, to naprawdę w mig się robi naleśniki
Grubelek
mamy lipcowe'07
a ja wczoraj smazyłam nalesniki.... tylko na słodko z twarogiem i jagodami... sama za nimi nie przepadam ale mój mąż uwielbia i obiecałam mu już 2 tyg temu te naleśniki...
anka26_x_07
Mama Laury :)
Witam Lipcoweczki
Ja tu sie pysznie zrobilo:-)
Ja uwielbiam nalesniki a szczegolnie z serem i jeszcze takie odsmazone na patelni pychota mniam... az bede musiala isc do polskiego kiosku po twarozek
Ewo chetnie bym sprobowala Twoich nalesnikow ale zostalo mi obejsc sie smakiem
Co do ciast na nalesniki ja tez robie na oko mleko woda cukier soli troszeczke jajka make olej proszek do pieczenia i cukier waniliowy
Ja tu sie pysznie zrobilo:-)
Ja uwielbiam nalesniki a szczegolnie z serem i jeszcze takie odsmazone na patelni pychota mniam... az bede musiala isc do polskiego kiosku po twarozek
Ewo chetnie bym sprobowala Twoich nalesnikow ale zostalo mi obejsc sie smakiem
Co do ciast na nalesniki ja tez robie na oko mleko woda cukier soli troszeczke jajka make olej proszek do pieczenia i cukier waniliowy
Poczytalam o czym piszecie i muuuuuuuuuuuuuuuuusze zrobic nalesniki !! Takiego mi apetytu narobilyscie;-);-)Zrobie t twarozkiem i podpieke w piekarniku.
A na ciasto biore: maka, jajka, mleko, szczypte soli, cukier waniliowy, troche cukru- jak na slodko i troche oleju- to chyba wszystko...
A na ciasto biore: maka, jajka, mleko, szczypte soli, cukier waniliowy, troche cukru- jak na slodko i troche oleju- to chyba wszystko...
Jazztina - dlatego ja wpadłam na pomysł i zawsze robię naleśniki na dwie patelnie. I wtedy nie muszę czekać bo jak na jedną nalewam ciasta to na drugiej muszę obracać i tak w kółko
Mamy dzisiaj jakiś naleśnikowy dzień!
Fasolek - pytanie za sto punktów: gdzie w Bielsku mogę znaleźć sklep indyjski? Chcę kupić sukienkę, niekoniecznie ciążową, więc chyba taka indyjska będzie najlepsza! A jutro wybieram się do Klimczoka m.in. po szlafrok więc mogłabym kupić i sukienkę.
Mamy dzisiaj jakiś naleśnikowy dzień!
Fasolek - pytanie za sto punktów: gdzie w Bielsku mogę znaleźć sklep indyjski? Chcę kupić sukienkę, niekoniecznie ciążową, więc chyba taka indyjska będzie najlepsza! A jutro wybieram się do Klimczoka m.in. po szlafrok więc mogłabym kupić i sukienkę.
reklama
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
CZESC
znow zaniedbalam forum... niestety za duzo rzeczy wskoczylo mi naraz na glowe i nie wyrobilam sie z czasem...
co u mnie..
po milionach poprawek, wreszcie pozwolono mi oprawic prace magisterska, juz dostalam nawet recenzje ;-)
obrona w piatek o 9.00 wiec trzymajcie kciuki...
oprocz tego jestem konkretnie zestresowana bo moj tata doczekal sie operacji kregoslupa i w najblizszych dniach maja mu wszczepiac implant.. boje sie jak cholera, kregoslup to powazna sprawa...... ehhh
nawet ta obrona mi zwisa, dreczy mnie ta operacja..
Dzidzia zdrowa, wczoraj mialam USG. Potwierdzila sie mala kobietka do tego widzielismy jej twarz, miala duze zdziwione oczka i pyzie na policzkach! Normalnie oczy zaczely mi sie pocic
Ulozenie glowkowe, wod plodowych tyle ile trzeba takze narazie rodzimy naturalnie.
Dodam jeszcze ze na 32 tyg i 2 dni malutka wazyla 1827 g.
A teraz leze poczytac co tam u Was slychac, bo jestem w ogole nie na biezaco.
Mam nadzieje, ze jestescie zdrowe i Wasze brzucholki tez!
znow zaniedbalam forum... niestety za duzo rzeczy wskoczylo mi naraz na glowe i nie wyrobilam sie z czasem...
co u mnie..
po milionach poprawek, wreszcie pozwolono mi oprawic prace magisterska, juz dostalam nawet recenzje ;-)
obrona w piatek o 9.00 wiec trzymajcie kciuki...
oprocz tego jestem konkretnie zestresowana bo moj tata doczekal sie operacji kregoslupa i w najblizszych dniach maja mu wszczepiac implant.. boje sie jak cholera, kregoslup to powazna sprawa...... ehhh
nawet ta obrona mi zwisa, dreczy mnie ta operacja..
Dzidzia zdrowa, wczoraj mialam USG. Potwierdzila sie mala kobietka do tego widzielismy jej twarz, miala duze zdziwione oczka i pyzie na policzkach! Normalnie oczy zaczely mi sie pocic
Ulozenie glowkowe, wod plodowych tyle ile trzeba takze narazie rodzimy naturalnie.
Dodam jeszcze ze na 32 tyg i 2 dni malutka wazyla 1827 g.
A teraz leze poczytac co tam u Was slychac, bo jestem w ogole nie na biezaco.
Mam nadzieje, ze jestescie zdrowe i Wasze brzucholki tez!