reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

no wlasnie, :zawstydzona/y: co by sie nie zjadlo to i tak jest sie glodnym.....:sick:
a poza tym to mam ochote na wszystko i na nic.... wlasciwie to sama nie wiem czego chce.....:wściekła/y: i to mnie najbardziej denerwuje:-(

reklama
hejka:-D:-D:-D
dziewczynki potrzebuje dobrego przepisu na ciasto naleśnikowe:confused::confused::confused:
farsz już zrobiłam i brakuje mi tylko placków naleśnikowych???proporcje tkie na 20-30 nalesników:-p:-p
dziekuje bardzo za podpowiedzi:-)

hej foczki :-)

ewa a to jest jakiś specjalny przepis na ciasto naleśnikowe?:confused::confused:
ja tam zawsze "na oko" - jajko, mleka trochę, wody mąka, sól i jaaaazda :-)

Ewa - ja też zawsze robię "na oko". Dodaję 2 jajeczka, mąkę, mleko, cukier, szczyptę proszku do pieczenia i cukier waniliowy (bosko wtedy pachną).
Ja dzisiaj też mam na obiad naleśniki z serem :-D.
A jaki farsz zrobiłaś?

Ewa - ja też zawsze robię "na oko". Dodaję 2 jajeczka, mąkę, mleko, cukier, szczyptę proszku do pieczenia i cukier waniliowy (bosko wtedy pachną).
Ja dzisiaj też mam na obiad naleśniki z serem :-D.
A jaki farsz zrobiłaś?

wczoraj gotowałam rosołek na fajnej wołowince to ja zmieliłam dodałam czosnek i cebulkę usmażyłam doprawiłam i.....PYCHA

Ewo, ja do ciasta na naleśniki nie dodaję wody - samo mleko, a czasem jeszcze jogurt naturalny. I tak jak Anna cukier waniliowy, a poza tym zawsze miód. Do ciasta też dolewam trochę oliwy z oliwek. Ale też wszystko na oko. Aha, i mieszam mąkę pszenną z razową.

reklama
Do góry