reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Gaddula - zazdroszczę ci cieplutkiego Gdańska - u mnie znowu leje cały dzień, a ja mam ochotę na grilla. Ale mąż mi obiecał, że napali w garażu...:tak::tak::tak:!!!A!! No i gratuluje kolejnych słodkich ciążowych ciuszków. Mnie trochę szkoda kasy. Mam bardzo dużo ubrań, bo swojego czasu moja siostra była jak to mówimy "przytyta", ale już dawno ładnie schudła i te duże ubrania dała mi jak zaszłam w ciążę. Zostało jeszcze 2 miesiące i mam wrażenie, że już mi się nie opłaca nic kupować (odliczam dni :-D), a po za tym, niestety ja jestem bardzo mała i ciążowe ubrania na nie wiszą (najmniejsze rozmiary). Owszem, dla brzuszka idealne, ale cóż z tego, jak wychodzę cała przez dekolt...:-(!!!

reklama
A co do badań - to jak Ci sie udawało do tej pory uzyskać skierowania?? Ja od początku ciąży za wszystko płacę, bo chodzę prywatnie do lekarza, a żaden inny nie chce mi wydać skierowania, tłumacząc, że ma jakiś limit i zostawia swoim pacjentom:wściekła/y:. I tak już 8-my miesiąc płacę za każdą duperelkę, a niektóre są naprawdę drogie te badania.

Asiu - ja po prostu wpadłam na sposób i z każdym zleconym prywatnie przez ginekologa badaniem idę do lekarza ogólnego. Wyczekam swoje w kolejce ale proszę o skierowanie na badania zlecone przez gina i do tej pory lekarz ogólny mi wypisywał. Lekarz ogólny nie musi tego robić ale może, także jak znasz jakiegoś w miarę normalnegoi i przyjaznego lekarza to idź śmiało i poproś! Ja co miesiąc idę z taką prośbą i jak narazie nikt mi nie odmówił!!!
Wystarczająco już płacę za prywatnego ginekologa, żeby jeszcze za mocz czy morfologię płacić!

Zebrra - sama żałuję, że od początku ciąży tak nie zrobiłam jak ty! Ale teraz wydaje mi się za poźno na taki myk, głupio byłoby mi teraz iść do innego lekarza a i nie wiem czy lekarz chciałby przyjąć nową pacjentkę w tak zaawansowanej ciąży bez żadnych fochów!
Przy następnym dzidziusiu będę mądrzejsza!

Aśka - ja już nie kupuję ciężarnych ciuchów. Tak mało zostało, że obejdę w tym co mam. Chyba że będzie baaaardzo gorąco to wtedy skuszę się na jakąś sukienkę ciążową albo jakąś ogrodniczkę. Może uda mi się obejść w dżinsach i podkoszulkach, a i bluzek na ramiączkach mam kilka. Szkoda mi pieniędzy, zwłaszcza jak mogłabym je przeznaczyć na jakiś zakup dla dzidzi!

Witam niedzielnie :-)

Marika, walcz o dostęp do netu!!! Przecież ciężarnej się nie odmawia ;-)

Aśka_24, wspaniałe wiadomości!!! :-) Pogratuluj siostrze. Fajnie, że będziecie miały dzieci w podobnym wieku :-)

Ewa, twój maluszek to już całkiem duzy facet :-) Ja sama jestem bardzo ciekawa ile moja pociecha teraz waży, ale tego dowiem się dopiero w tygodniu.

Anna, mi lekarz mówił, że wszelkie bóle przypominajace bóle miesiaczkowe mam mu natychmiast zgłaszać. Ale skoro to krocze a nie brzuch, to wydaje mi się to więzadła...
Ale mi zrobiłaś apetyt na truskawki!!! :-)

Witam się dziewczynki :-) Ale nie będę dużo pisać bo jestem wymęczona byliśmy wczoraj na działce i spaliśmy a ja się wyspać nie mogłam i padnięta jestem ... Mam tylko nadzieje że jutro będzie ładniej a poza tym muszę jutro sama iść na szkołę rodzenia bo mąż ma wizytę u dentysty :-:)-:)-( ale cóż trzeba wytrzymać ...

Miłego wieczorku :-):-):-)

Dziewczynki co dziś taka pustka na Forum ???? Aż nie mogę sama w to uwierzyć że jeszcze nikogo nie ma :szok::szok::szok: A ja też zaraz zniknę bo muszę jechać się odhaczyć do Urzędu Pracy a później z tatą na zakupy bo wyjeżdża dzisiaj w drogę a moja mama zraniła sobie stopę i ma 2 tyg zwolnienia więc ktoś musi z nim jechać :tak::tak::tak: A poza tym lubię zakupy z tatą bo zawsze coś kupujemy dobrego do amciu :-p:-p:-p hihihi

Narazie lecę będę później i wstawać śpiochy :tak::tak::tak:

Witam w pochmurny poniedziałek:-)

odyskałam aparat wiec zaraz wkleje troche zdjec

lece dzis z papierami do zusu...grrrrrrrr
miłego dzionka

Witam po dłuuuuugim weekendzie.... ;-)

Wszystko co dobre szybko się kończy... :baffled: goście się rozjechali mąż w pracy a Julka u babci... :-( Lece Was poczytać....
Miłego dnia!:-)

reklama
witam sie i ja :)

oglaszam swoj wielki powrot ;) magisterka napisana, dzis jade do promotorki z caloscia:))) pewnie beda jeszcze jakies poprawki, ale to juz nie zajmuje tyle czasu:)

dzis zaczynam tez szkole rodzenia.. mam nadzieje, ze bedzie fajnie!

Dzidzia raczej w porzadku, kopie regularnie:) i rosnie jak maly slonik;) smialam sie w sobote bo przekroczylam pewna wage... otoz od soboty waze tyle co moja druga polowa!
62 kg :-p :-D :laugh2: :-D co daje 10,5 kg na plusie..

za rowne 2 tyg mam USG :) takze potwierdzimy plec no i poogladamy sobie co nieco:)

kupilam tez spora czesc wyprawki, wiec ciezar na barkach zelzal i psychicznie kondycja duzo lepsza...

marika zgaduje ze mialas imieniny w piatek! Wszystkiego NAJ!!!!!

uciekam teraz zalatwiac multum spraw, pewnie bede dopiero popoludniu.. nadrabianie postow odwlecze sie w czasie, ale ciesze sie ze jestem z powrotem. Buziaki dla wszystkich!

Do góry