reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

zeberrka moze zaszaleję i sobie taki worek kupię hihi (żartowałam)
marika jeszcze mnie przeklniesz z tymi kiełbaskami włącznie hihih - i nie wzgardziłam - dzwoniłam i pisałam babo...
może i wiele po mnie nie widać - ale JA widze to co mi się bezczelnie na wadze wyświetla heheheh i to że ma tendencję cholercia wzrostową... i zaczynam czuć skutki - np przepięknie się wczoraj "obtarłam" - ale to kara za to ze kiedyś dziwiłam się mamie jak moze kobieta na udach sie obetrzeć prawie do krwi - no to już wiem :-D

reklama
Witam!
Noc nie przespana...wczoraj tak spuchły mi stopy i dłonie, że ta opuchlizna do dziś nie zeszła. Strasznie mnie to męczyło i nie mogłam oka zmrużyć. Miałam nadzieję, że w nocy zejdzie bo śpię z nogami w górze. Macie jakieś metody na opuchliznę?

Wczoraj były ostatnie zajęcia w Szkole Rodzenia. Podziękowaliśmy położnej, daliśmy kwiatuszka i w drogę na piwko :-D. Część grupy się zgrała i można było zorganizować wspólne wyjście.

Anna jeśli chodzi o opuchliznę to tylko nóżki go góry, oprócz tego kremik chłodzący do stóp, a wczoraj fizjoterapeutka pokazywała jeszcze takie ćwiczenie, że leżysz, jedna noga oparta zgięta w kolanie, na niej oparta druga wyprostowana i kręcisz paluchami w kółko, w górę i w dół... podobno pomaga, ale mówiła, żeby nie liczyć, że to zlikwiduje problem całkowicie...

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam (mówię o tych dodatkowych kg...) po prostu myślę, że są gorsze rzeczy...

dzięki zeberrka kochana za namiary - ja naprawdę sobie coś takiego kupię - jesli mówisz że rewelacja - to może lepsze po porodzie niż te koła do siedzenia...
anna ja za poradą lekarza zminimalizowałam sól - jem prawie jałowo ale też dużo mniej puchnę - a nogi prawie wcale...

Nicoya Kochana ja naprawdę zastanawiam się czy nie kupić... Wika byłaby zachwycona, Olaf stwierdził, że to najwygodniejsza rzecz na jakiej siedział, a ja też bym skorzystała...

Melduję się dzisiaj :-):-):-)

Marika dzięki za pamięć :tak::tak::tak: Czuje się narazie ok ale jak o 8 zobaczyłam na termometrze 20 stopni i to od strony zachodu to mnie zszokowało :szok::szok::szok: Ale będzie ok

A teraz lecę z mężusiem kupić sobie nowe buciki :tak::tak::tak::tak: A Maciek ma do piątku wolne JUPIIIIIIIIIIIIIIII

Miłego dzionka i weekendu :-):-):-):-):-):-)

Zebrra przecież nikogo nie uraziłaś tymi kg...wiem że są ważniejsze sprawy, każdy ma jakieś problemy coś...ja tak pisze o tym jak zaczarowana bo mnie to przeraża- nie chcę się też odchudzać..ale kolacje ostatnio jem o godz 18-góra 19 jedynie wczoraj zaszalałam z koleżanką..

Negri u nas też temp w górę:( nie ubłagalnie:-( Ola już lata z krótkim rękawem...

Anno współczuję tych puchnących nóg...bieda z tym jest..jak mi puchły w mojej pierwszej ciąży to biedna nie wchodziłam w żadne buty-tylko klapki:-(
nie wiem co ci poradzić...

właśnie też mam problem puchniecia nog:( ale kupilam sobie w rossmanie super zel do stop i nog dla ciezarnych z serii "babydream" i jest swietny pomaga mi super ledwo chodzilam na tych opuchnietych nogach a teraz jak sie posmaruje chwilke poleze z nogami u gory i juz moge normalnie zyc!!!

reklama
Dzięki za rady!
Skoczę popołudniu do Rossmana po ten żel, może coś pomoże.

A ja już po wojnie z mężem. Wywaliłam go z domu (niestety wróci, pojechał do moich rodziców jak zwykle po kłótni) i zamknęłam mieszkanie na wszystkie spusty, żeby nie mógł się narazie dostać. Mam go po dziurki w nosie! Zamiast coś pomóc, wesprzeć to tylko dolewa oliwy do ognia. Świnia jedna.
Taka ładna pogoda a ja zła jak osa, pozamykana w domu. Ale wtopa!

Do góry