reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
dokładnie, mi tez się wydaje, że nie będę w stanie zostawić takiego maluszka... 20 tygodni macierzyńskiego, dojdzie jeszcze urlop za 2007 i ewentualnie za 2008... zobaczymy...

ja tez odraZu wykorzystam urlop ,mam 26 dni i dwa opieki nad dzieckiem( musze wyrobic sie z urlopem w 2007 roku zeby dostac wczasowe, najwyzej zaczene przed porodem)ale myśle ze od stycznia 2008 bede minimum 6 miesiecy na wychowawczym

Ja nie wiem jak u mnie będzie z wychowawczym, nie wiem czy damy radę finansowo, a poza tym przypuszczam, że jeśli pójdę na wychowawczy to będę miała ciężką sytuację w pracy...

najgorsze te finanse...ja tez bym byla na bezpłatnym wychowawczym,bo sie(naszczescie) nie łapie...w pracy tez beda źli,ale mam to gdzies narazie

was tez tak głowy bolą, czuje tonowy ucisk,cos chyba z ciśnieniem I TA ZGAGA:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Mi wreszcie podskoczył cukier, ale zjadłam śniadanko, którego mi nie wolno... jajecznica z 2 jajek, chleb ciemny i kakao :) zwłaszcza kakao jest zabronione...

Cukier po 1h 120...

Ewa mnie głowa nie boli na szczęscie.. :)

Mam zato inny problem , bole w podbrzuszu, pewnie mi powiecie ze to norma- kazdy tak mnie pociesza, ale mam uczucie jakby maly byl calkiem nadole i jak sie porusz to sprawia mi mocny bol, wogole jak siadam , wstaje czy sie przekrecam w lozku to boli , jakbym miala miesnie brzucha po cwiczeniu brzuszkow( do tego moge to porOwnac) Czy ktoraj z was przechodzi to samo lub ma podobne objawy?
dziewczyny pomozcie

Ja też tak miałam i od razu wylądowałam u mojej gin. Kazała mi leżeć z nogami w górze i zmieniła mi leki (zamiast Duphastonu, który nie pomagał przepisała mi Fenoterol i Isoptin). Powiedziała, że to mogą być skurcze i że trzeba z tym uważać. Poza tym brzuszek miałam twardy i faktycznie bardzo bolał, zwłaszcza w nocy. Teraz przeszły mi już bóle po tych lekarstwach i mam spokój. Skontaktuj się najlepiej ze swoim lekatrzem prowadzącym!

reklama
Ewa- mnie też trochę przeraża bezpłatny urlop wychowawczy, ale chyba wezmę z 3-4 miesiące.
Mam nadzieję, że do końca rouk dojadę na starym urlopie + urlopie macierzyńskim a od stycznia chcę wziąść z kilka miesięcy tego bezpłatnego, żeby przez zimę nie jeździć codziennie z dzidziusiem do teściowej.
Najgorsze, że mam dwa kredyty zaciągnięte w pracy i będę musiała je spłacać podczas tego bezpłatnego urlopu, tylko z czego??:szok:
Powinien być rok wolny na odchowanie dzidziusia!!!!! Zróbmy marsz przyszłych matek z takim postulatem! :-D

Do góry