reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

A Wy od bladego świtu o dentystach!!!!

Aśka- tekst świetny!

To jeszcze coś z dowcipem:

Pyta facet swojego kolegę o dobrego stomatologa.
Tamten mu odpowiada:
- Znam swietnego, ale on jest Anglikiem.
- Spoko, spoko, poradzę sobie.
Przychodzi więc na wizytę, siada na fotelu i pokazując
lekarzowi szczękę mówi:
- Tu!
Dentysta wyrwał mu dwa zęby.
Na drugi dzień znów się spotykają i pierwszy mówi:
- Kurcze, jakiś głupi ten dentysta. Ja mu pokazuję bolący ząb,
mowię "tu", o on wyrywa mi dwa...
- Ale ty głupi jesteś. "Two" po angielsku znaczy dwa...
- Aaa, trzeba było tak od razu, następnym razem coś wymyślę.
Przychodzi więc na wizytę, siada na fotelu,
wskazuje ząb i mówi:
- Ten!
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Fasolek - współczuję cukrzycy ciążowej! Możecie teraz przygotować dla reszty lipcówek jakieś pyszne, dietetyczne danie!

Ewa - gratuluję wytrzymałości!

Uciekam po wyniki morfologii i moczu. A przy okazji zahaczę o lodziarnię ;-). Miłego popołudnia!

reklama
Zeberrka , Fasolek no to chyba się zjednoczymy, bo u mnie cukier na czczo 78 a po godz 161, ale dzwoniłam do mojego gin. i powiedzial ,że takie badanie po godz to cyt "o kant d...", że musze wiedzieć ile mam po dwóch , jeżeli wróci do normy to ok. więc na razie się nie martwie, a jeżeli już to też chyba nie koniec świata:szok: :confused: :laugh2:

Jazztina damy radę :tak: ;-) Byle się nie załamywac i odganiać złe myśli!!!!!
A tak poza tym to mi dzisiaj gin nie powiedziała,ze po 2 godz jak wróci do normy to ok.Oni nam chyba sępia informacji :wściekła/y: :wściekła/y: ale mnie to wkurza!!!
A Ty bedziesz to powtarzać??To nie szkodzi maleństwu??

tak Fasolku, jutro u gina mam ustalić, gdzie zrobię badanie
musze się przyznać że sama poszłam na tą krzywą cukrową i żąłuje że od razu nie wzięłam 75g, chociaż mój lekarz mówi że i przy 50g mogli mi zrobic po dwóch godz, powiedział żebym się nie martwiła bo w ciąży taki wynik po godz o niczym nie świadczy i tak naprawdę nadal nic nie wiemy, wierzę mu bo to naprawdę dobry specjalista, czuję że nie interpretuje wyników książkowo, tylko ma pojęcie jak to wygląda w praktyce, a poza tym myślę, że jeżeli nawet a będziemy przestrzegać diety to wszystko będzie ok

i tak trzymajmy, kiedyś kobiety nie robiły tylu badań i nawet nie wiedziały, że maja jakąś cukrzycę w ciąży, my wiemy i możemy to obrócić na dobre

gdzie się podziewa mila? o Bazylce nie wspomnę bo ta chyba zapomniała o nas buuuu a Alkmena i Ankami?? bunt czy co??:confused::laugh2::-p(nie wiem czemu ale nigdy nie mogę załapać która to która Alkmena Ankami hehehe:szok::laugh2:
Ważne że i z jedną i drugą się dobrze pisze:);-)

Jestem padnięta dziś sobie zafundowałam takie spacerki że przez tydzień mogę leżeć..
jazztina to musisz teraz chyba tydzień odczekać i zrobić to 75g...dla świętego spokoju co ci zależy rób!!!

Ewcia ja też mam 30 wizytę z usg a na którą idziesz? ja na 16..
mykam Myć moją córcię bo maruda marudzi...i sama się położę..jest dziś coćś ciekawego w tv??
dobranoc dziewczyny!

reklama
Marika o tej porze dobranoc??? Rany... Kochana niedługo o 15-ej będziemy się żegnać :)

Fasolku mam glukometr, podawałam jakie mam wartościu cukru, bo mierzę 4 razy dziennie...

Jazztina, standardowo badanie wykonuje się najpierw 50g glukozy, a jeśli to jest podwyższone, to dopiero 75g glukozy... także u Ciebie wszystko odbywa się tak jak powinno być... Po dwóch godzinach bada się po dawce 75g a nie po 50g...

Do góry