reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

cześć dziewczynki
tak czytam sobie o Waszych perypetiach podatkowych, jeżeli moge coś wtrącić, to nie przy każdej formie opodatkowania małżeństwo może rozliczać się razem, niestety, jeżeli dobrze pamiętam to nie można przy podatku liniowym i nie wiem czy nie przy ryczałcie, ale wyleciały mi już te informacje z głowy

reklama
poza tym dochód do opodatkowania nalicza się od początku każdego roku, więc nie do końca można przewidzieć czy się ten próg przekroczy czy nie

jazztina przy ryczałcie można - ja na nim jestem :-)

zebrra jak masz strzelać to się nie pytaj.... płać, ładuj w kieszenie tym co już mają.... ot co....

Nicoya jak FV jest wystawiona na dwie osoby to mogą odliczyć max 2x760=1520 PLN za internet a jak na jedną to to max tylko 760 PLN - przy wspólnym rozliczeniu małżonków...

jazztina przy ryczałcie można - ja na nim jestem :-)

zebrra jak masz strzelać to się nie pytaj.... płać, ładuj w kieszenie tym co już mają.... ot co....
Nicoya nie chcę Cię martwić, ale zaczerpnęłam teraz informacji z pewnego źródła i ryczałt również uniemożliwia wspólne rozliczenie

jazztina to dziwne co piszesz - ja jestem na ryczałcie i rozliczam się z Dużym - gdyby nie można było juz bym miała informację - nasze rozliczenie poszło w lutym...
grubelku nie wiem jak to jest z fakturami do wspólnego rozliczania - ja zanoszę wszystko do mojej nadwornej ksiegowej i ona działa.... nie znam się na tym i zostawiam tą robótkę komus mądrzejszemu w tym temacie

jazztina ty się mnie o takie rzeczy nie pytaj :-) jestem w tym temacie kompletną ignorantką - zawożę do księgowej wszystko - ona rozlicza szykuje teczuszki, pity i gdzie mi każe wysyłać tam to wysyłam - wysyłałam do jednego US ale nie pamiętam który to nr pitu...

reklama
Eee - podatki!

Ja swoje papiery zawożę księgowej, niech ona się martwi jak co wypełnić!
Znajomą ostatnio znajomy rozliczał i wyszły z tego takie kłopoty, że znajoma musiała zwracać chyba 2 tys. Rewelacja! :baffled:

Do góry