reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
witam popołudniem...

marika za ten tekst o zakupach które "będziesz musiała robić sama BO NIE MASZ Z KIM" postanowiłam się obrazić hehehe właśnie strzelam focha: FOCH....

zebrra hihihihi ze śmiechu widząc zaglądającą zeberkę mało się nie poplułam :-) dooobra jesteś :-)

... nie rozpatrywaliśmy z Dużym do kogo podobna nasza Hanusia - rysy twarzy nie są przecież teraz jeszcze tak bardzo widoczne i cały czas się formują... dziwi mnie też też teoria z rozpoznawaniem twarzy przez maluszka będącego w brzusiu - no bez jaj - jak ono niby ma WIDZIEĆ twarz przez powłokę macicy, tłuszczyku i skóry? rozumiem reakcje na światło ale nie sądzę by taka teoria była MOŻLIWA... dźwięk ok, światło ok... ale rysy twarzy?????

Nicoya! no wiesz!!!? przecież mi chodziło o Jarka....Jarek = portfel w dodatku pełen hehehe i jak pojadę z nim na zakupy to wydam więcej bo będzie musiał zapłacić..niż np powiem mu "daj kase jadę na zakupy" to da np z 200zł i co?....już rozumiesz moją przebiegłość:) i się nie fochaj!!!!!

Ankami dziękuje słońce ale jak np jedno zdanie-czy słowo zaznaczyć? poczekaj wróce tam i jeszcze po testuje:);-):tak:

Nicoya, nikt nie twierdzi, że dziecko z brzucha rozpoznaje rysy twarzy, tylko ogólny kształt, zarys głowy, twarzy. Chciałabym kiedyś tak spróbować, wziąć taki kawał skóry z tym tłuszczykiem, dodatkowe warstwy błon takich jak ta maciczna i co tam jeszcze stoi na drodze kontaktu wzrokowego dziecka z twarzą matki, i popatrzeć sobie, żeby sprawdzić co tak naparwdę widać. Pewnie musi być też dobre oświetlenie. W sumie skóra ludzka jest dość przezroczysta, np. pod światło uszy robią się takie trochę transparentne ;)

Ankami jak chcę np jedno zdanie to mi wyskakuje że ta wiadomość jest za krótka..i nie mogę zacytować jednego zdania:(

Marika, cytowany tekst możesz tak samo edytować jak swój (podkreślać, zamieniać na kursywę, pogrubiać, czyli wyboldować). Jeśli nie chcesz cytować czyjejś wypowiedzi w całości, to wycinasz to, co Cię nie interesuje.

ankami no to teraz przemnóż małżowinę uszną przez 3.... jakos mi sie wierzyć nie chce.... tak z czysto fizycznego punktu widzenia hehehehe...
muszę zaznaczyć że to MOJE dywagacje - bo znowu się ktoś poobraża :-D

marika raz 200, drugi raz 200 i masz 400 do wydania hehehe i dwa kursy na sklepy :-D [foch jeszcze jest] :-D

reklama
Pewnie musi być też dobre oświetlenie. W sumie skóra ludzka jest dość przezroczysta, np. pod światło uszy robią się takie trochę transparentne ;)

albo poświeć sobie latarką z jednej strony palca-masz "przezroczysty" paznokieć...tzn widać wszystko więc jak jest goły brzuch na zewnątrz jest bardzo jasno to może coś tam dziecko dostrzeże jakieś postacie ale rysów twarzy to tez nie zobaczy-wątpię;-)

Do góry