reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Malwinko! smutna sprawa, mógł być dzidziuś ale z drugiej strony jak miał się urodzić chory z jakąś wadą to chyba byłoby też nie ciekawie:no:, odczekaj spokojnie, bierz kwas foliowy, witaminy i na spokojnie zaplanuj następną ciąże, może(oby) było dobrze-uda się na pewno bo przecież mieć aż takiego pecha to przesada.Ja trzymam kciuki, i mocno cię ściskam, będę myślała o tobie-i odezwij się czasem, pisz o wszystkim!
Lila moja córka narazie gwiazdora widziała w bajkach ,w książkach a tak na żywo to zobaczymy.....Paula ma racje nie zawsze do nas będzie przychodził gwiazdor ale te kilka razy w pierwszych latach życia może przyjść...potem będzie przychodził w nocy:tak: pewnie młoda będzie się bała ale po chwili się oswoi jak zobaczy że my się śmiejemy i nie boimy.Na prezent nie mam pomysłu:no:
Dzisiaj idę do lekarza-ale się ciesze!!!!!! chociaż nie lubię jak :nerd: obcy doktorek zagląda w intymną strefę:eek::laugh2::laugh2: dawno nie byłam ciekawe co powie?
Bazylia przecież całą ciąże nie będą cię bolały, już koniec jedynie czasami zabolą i pod koniec ciąży.

reklama
Magdalenko to źle jak puchnie ci twarz!!!!!!!:szok::no: coś nie tak!!!! za wcześnie na puchnięcie!!!! stopy, dłonie puchną pod koniec ciąży!!!!!!! zapytaj lekarza jak do niego pójdziesz co jest?!
Paula jak tam u ciebie? a nasza karotka(Marchewa) gdzie się podziewa? :-p

jestem witam

pozdrwiam wszystkei obecne i przyszłę Mamy ;-)

zyje, no prawie, korki, lekcje ect. ciągle praca....

dzis odwołam wszystkie popołudniowe zajęcia, wyłaczyłam komórke i ...idę spać....

mam w nosie bałgan.....potem pojade gzdieś na obiad......

w pracy normalnie, ale duzo...

biust boli nieco, brzuch nieco...
,
nie wymiotuję, ale jest mi jakos nie za dobrez "muli mnie", jakoś jem na raty, bo jest mi nie za dobrze...

dziś 1 dzień 3 miesiąca, brzuch mi wypycha, jakbym się kapusty najadła ;-(, jak tak dalej pójdzie nei zapnę zadnej marynarki ;-(

barzdo mnie boli głowa, jkabym miał migreny...

gin na 18 grudnia, bo mam być płytka Cd w prezencie dla tesció, badanai krew i mocz w anstepnym tygodniu....

pozdrawiam

Sensi napsiz cos wiecej, co u Cieibe??
Malvinko napsiz nam co ci powie lekarz na wizycie w srode, oki??Trzymaj sie!!
Marika dzieki za odpowiedz:tak:

Witajcie :)

Ja tylko na chwilkę. Od tygodnia mam plamienia, leże praktycznie plackiem cały czas. Do luteiny lekarz dorzucił mi kaprogest, ale nie pomaga. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Bardzo się boję o maluszka :(
Tydzień temu widziałam na usg pęcherzyk ciążowy, ale wyglądał na 1/2 tyg młodszy, a ja znam dokładnie termin owulacji, więc to niemożliwe, ze do zapłodnienia doszło później. Ale na razie lekarz kazał leżeć, brać leki i być dobrej myśli. Następne usg dopiero za 2 tygodnie.

pozdrawiam was wszystkie i z góry przepraszam jeśli nie będę tu zaglądać przez kilka następnych dni, staram sie wstawać jak najmniej.

buziaki!!!

Ciężarówki moje drogie!:happy:

Czuję się całkiem dobrze (tzn. normalnie:-)) i gdyby nie cycuchy,które rozwinęły się w błyskawicznie (a brodawki w szczególności;-);-)) i brak @- potrafiłabym zapomnieć, że jestem w ciąży:happy::happy:. To fizycznie.
Psychika troche mi szwankuje:baffled::baffled: często jestem rozdrażniona, denerwuje mnie byle głupota (zwłaszcza w pracy:baffled::baffled:) a z drugiej strony czuję obojętność, bo wiem co teraz jest dla mnie najważniejsze:tak::tak:.
Wizytę u gina mam 13 grudnia. już się denerwuję,czy wszystko będzie ok:-(

Capri mamy podobną sytuację, ale ja już nie leżę bezwzględnie plackiem bo nie jestem w stanie. Wszystko mnie już boli od leżenia, ale bardzo na siebie uważam żeby nie było.
Trzymam za Was kciuki! Ja mam krew w śluzie na zmianę z plamieniem i krwawieniem już 17 dzień :szok:
Sama siebie podziwiam, że jeszcze nie oszalałam.

Marchewa dzień laby Ci na pewno nie zaszkodzi, a sen jest bardzo potrzebny.

Malvinko ja też czekam na wieści środowe.

Marika u mnie bez zmian, nitki krwi żywej w śluzie jako wkurzająca domieszka.
A u Ciebie co słychać?

Magdalenko spuchniętą twarz i dłonie? Kochana sprawdź czy to czasem nie gestoza(zatrucie ciążowe). Zapytaj o to lekarza najlepiej.
Ja nie puchłam w zasadzie, trochę tylko pod koniec ciąży bo organizm zatrzymywał wodę i mimo upalnego lata nie wolno mi było pić więcej niż 1,5 litra wody w ciągu dnia :baffled: bo jakieś obrzęki tkankowe powstały czy coś.
No, ale na początku takie coś nie jest normalne, chyba...

Sensi co u Ciebie?

reklama
Capri,Paula, ja, Malwina, poziomka...kurczę ale powiało chłodem:szok::no:, dziewczyny trzymajcie się bez względu na wszystko!!!!!! Nie wolno się dołować, chociaż ja jak zacznę myśleć o najgorszym to cała rodzina mnie wyzywa-narazie spoko, dzisiaj ani razu nie plamiłam, tej luteiny też nie wzięłam bo po niej mi się pogarszało tak mi się wydaje, jestem spokojniejsza bo dzisiaj jak już pisałam wizyta u :nerd:(ten obrazek to mi się z doktorkiem kojarzy)
Zjadłam dwa talerze rosołku-zaraz urodzę:laugh2: jestem pełna jak balon!!!
Ciekawe czy do mnie przyjdzie Mikołaj??? byłam grzeczna:laugh2::-D:dry:

Do góry