reklama
mila333
Kornelka - lipiec 2007
Anna, ludzie mają różne doświadczenia. Choćby nie wiedzieć jak zaklinali rzeczywistość, nie wszystkie one są pozytywne. Rodzinka na pewno nie mówi tego Tobie na złość.
Asiu, jeśli jeszcze tu jesteś (lepiej byłoby, gdybyś leżała zakutana w kołdrę): zatoki przy wielu ich schorzeniach można nagrzewać - z użyciem np. takiej żelowej maski sprzedawanej przez firmy kosmetyczne, ewentualnie wcierając rozgrzewające maści lub Amol i obwiązując głowę (żeby to ciepło nie uciekało). Ale przed takim wspomaganiem terapii powinnaś skonsultować się ze swoim lekarzem, czy w Twoim konkretnym przypadku można tak zrobić. W celu udrożnienia nosa możesz wypróbować wodę morską w sprayu (pamiętaj, że ona nie działa tak natychmiastowo jak krople do nosa; na efekt czeka się niekiedy nawet 15 minut). Niestety, jeśli masz mocno chore zatoki, to te wszystkie domowe sposoby nie przyniosą Ci spektakularnej ulgi, jedynie wspomogą leczenie. Musisz czekać na działanie antybiotyku. Leż, jak najwięcej pij, odpoczywaj. I zdrowiej.
Asiu, jeśli jeszcze tu jesteś (lepiej byłoby, gdybyś leżała zakutana w kołdrę): zatoki przy wielu ich schorzeniach można nagrzewać - z użyciem np. takiej żelowej maski sprzedawanej przez firmy kosmetyczne, ewentualnie wcierając rozgrzewające maści lub Amol i obwiązując głowę (żeby to ciepło nie uciekało). Ale przed takim wspomaganiem terapii powinnaś skonsultować się ze swoim lekarzem, czy w Twoim konkretnym przypadku można tak zrobić. W celu udrożnienia nosa możesz wypróbować wodę morską w sprayu (pamiętaj, że ona nie działa tak natychmiastowo jak krople do nosa; na efekt czeka się niekiedy nawet 15 minut). Niestety, jeśli masz mocno chore zatoki, to te wszystkie domowe sposoby nie przyniosą Ci spektakularnej ulgi, jedynie wspomogą leczenie. Musisz czekać na działanie antybiotyku. Leż, jak najwięcej pij, odpoczywaj. I zdrowiej.
mila333
Kornelka - lipiec 2007
Kobietki, co Wy tak z kurami spać chodzicie?
JulciaS
Fanka BB :)
no właśnie, co to sie porobiło że tak wcześnie spać kobitki idą
Byłam u lekarza i niestety pocałowałam klamke. moja gin wzieła wolny dzień i jutro rano jade jeszcze raz. może też pójde wczesniej spać bo dawno juz nie wstawałam(bo nie musiałam) wcześniej niż o 10! oj cięzko będzie
Byłam u lekarza i niestety pocałowałam klamke. moja gin wzieła wolny dzień i jutro rano jade jeszcze raz. może też pójde wczesniej spać bo dawno juz nie wstawałam(bo nie musiałam) wcześniej niż o 10! oj cięzko będzie
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Do dentysty koniecznie, ale ja sobie nie dam nic ruszyć bez znieczulenia (takiego, żeby mi twarz znieruchomiała - zawsze takie biorę przynajmniej, bo mam bardzo wrażliwe zęby..:-()dadzą mi takie?? Bo jak pytałam znajomą to powiedział, ze w ciąży to tylko mrożą, a w moim przypadku to nie działało nigdy!!!
Hej,ja bylam 2 tyg temu u dentysty i dostalam znieczulenie,ale mniejsza dawke niz powinnam i niestety troche czulam,ale wiekszej dawki by mi dentystka nie dala,wiec bedziesz musiala troche pocierpiec:-(
Dziewczyny to ja też mam dobre wieści na zakończenie dzisiejszego dnia :-)
jestem po wizycie kontrolnej mojej szyjki i nie jest gorzej niż było tzn. nie skróciła się i jest wszystko ładnie pozamykane (miałam fotel + usg wewnętrzne). W tej chwili nie ma zagrożenia porodem przedwczesnym - uff jaka ulga
ale i tak muszę kołkiem leżeć jeszcze ten tydzień i dwa następne też leżeć ale już będę mogła się trochę po domku pokręcić ;-)a potem do kontroli i zobaczymy
A przez ten tydzień zamiast przytyć 0.5 kg to schudłam i mam 62,3 kg !
mają mnie lepiej karmić. Szukam chętnego do kuchni
Anna- podzielam Twoje zdanie na temat zabobonów i kupowania ;-)
Ewa- gratuluję, super
Aśka - bierz te antybiotyki min. 5 dni! do tego te zatoki brr, możesz kłaść na czoło rozgrzany termofor, po chwili ropa Ci gardłem będzie lecieć ale będzie schodzić. Odwiedź laryngologa koniecznie, bo to nie żarty !!!
jestem po wizycie kontrolnej mojej szyjki i nie jest gorzej niż było tzn. nie skróciła się i jest wszystko ładnie pozamykane (miałam fotel + usg wewnętrzne). W tej chwili nie ma zagrożenia porodem przedwczesnym - uff jaka ulga
ale i tak muszę kołkiem leżeć jeszcze ten tydzień i dwa następne też leżeć ale już będę mogła się trochę po domku pokręcić ;-)a potem do kontroli i zobaczymy
A przez ten tydzień zamiast przytyć 0.5 kg to schudłam i mam 62,3 kg !
mają mnie lepiej karmić. Szukam chętnego do kuchni
Anna- podzielam Twoje zdanie na temat zabobonów i kupowania ;-)
Ewa- gratuluję, super
Aśka - bierz te antybiotyki min. 5 dni! do tego te zatoki brr, możesz kłaść na czoło rozgrzany termofor, po chwili ropa Ci gardłem będzie lecieć ale będzie schodzić. Odwiedź laryngologa koniecznie, bo to nie żarty !!!
reklama
Kobietki, co Wy tak z kurami spać chodzicie?
pewnie przyzwyczajają dzieci, żeby zasypiały tuż po dobranocce ;-)
A ja właśnie wróciłam z warsztatów, na których ponad pół roku nie byłam - jeszcze takiego śpiewu to moje dziecko nie przeżyło ;-) ale jakie wibracje, musiało to poczuć. A i ja się od razu lepiej czuję.