reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dobra dziewczynki ja tez już uciekam bo garba dostanę:) od tego siedzenia..idę się umyć wysmarować jakimś specyfikiem i spać(może jeszcze tv pooglądam:)
buziaki do jutra!

reklama
Ja już po kolacji, nasmarowana specyfikiem, błyszcząca po nim jak gwiazda (oliwka dla dzieci) i gotowa do spanka.
Do jutra!
Miłej nocki lipcóweczki!:-)

Anna, ludzie mają różne doświadczenia. Choćby nie wiedzieć jak zaklinali rzeczywistość, nie wszystkie one są pozytywne. Rodzinka na pewno nie mówi tego Tobie na złość.
Asiu, jeśli jeszcze tu jesteś (lepiej byłoby, gdybyś leżała zakutana w kołdrę): zatoki przy wielu ich schorzeniach można nagrzewać - z użyciem np. takiej żelowej maski sprzedawanej przez firmy kosmetyczne, ewentualnie wcierając rozgrzewające maści lub Amol i obwiązując głowę (żeby to ciepło nie uciekało). Ale przed takim wspomaganiem terapii powinnaś skonsultować się ze swoim lekarzem, czy w Twoim konkretnym przypadku można tak zrobić. W celu udrożnienia nosa możesz wypróbować wodę morską w sprayu (pamiętaj, że ona nie działa tak natychmiastowo jak krople do nosa; na efekt czeka się niekiedy nawet 15 minut). Niestety, jeśli masz mocno chore zatoki, to te wszystkie domowe sposoby nie przyniosą Ci spektakularnej ulgi, jedynie wspomogą leczenie. Musisz czekać na działanie antybiotyku. Leż, jak najwięcej pij, odpoczywaj. I zdrowiej.

no właśnie, co to sie porobiło że tak wcześnie spać kobitki idą

Byłam u lekarza i niestety pocałowałam klamke. moja gin wzieła wolny dzień i jutro rano jade jeszcze raz. może też pójde wczesniej spać bo dawno juz nie wstawałam(bo nie musiałam) wcześniej niż o 10! oj cięzko będzie

Do dentysty koniecznie, ale ja sobie nie dam nic ruszyć bez znieczulenia (takiego, żeby mi twarz znieruchomiała - zawsze takie biorę przynajmniej, bo mam bardzo wrażliwe zęby..:-()dadzą mi takie?? Bo jak pytałam znajomą to powiedział, ze w ciąży to tylko mrożą, a w moim przypadku to nie działało nigdy!!!

Hej,ja bylam 2 tyg temu u dentysty i dostalam znieczulenie,ale mniejsza dawke niz powinnam i niestety troche czulam,ale wiekszej dawki by mi dentystka nie dala,wiec bedziesz musiala troche pocierpiec:-(

Asiu a może z tymi zatokami to do laryngologa powinnaś się wybrać jak jest aż tak żle(chodzi o to zgrubienie)

Dziewczyny to ja też mam dobre wieści na zakończenie dzisiejszego dnia :-)
jestem po wizycie kontrolnej mojej szyjki i nie jest gorzej niż było tzn. nie skróciła się i jest wszystko ładnie pozamykane :tak: (miałam fotel + usg wewnętrzne). W tej chwili nie ma zagrożenia porodem przedwczesnym - uff jaka ulga :laugh2:
ale i tak muszę kołkiem leżeć jeszcze ten tydzień :wściekła/y: i dwa następne też leżeć ale już będę mogła się trochę po domku pokręcić ;-)a potem do kontroli i zobaczymy

A przez ten tydzień zamiast przytyć 0.5 kg to schudłam i mam 62,3 kg :baffled:!
mają mnie lepiej karmić. Szukam chętnego do kuchni
:dry:

Anna- podzielam Twoje zdanie na temat zabobonów i kupowania ;-)
Ewa- gratuluję, super
Aśka - bierz te antybiotyki min. 5 dni! do tego te zatoki brr, możesz kłaść na czoło rozgrzany termofor, po chwili ropa Ci gardłem będzie lecieć :zawstydzona/y: ale będzie schodzić. Odwiedź laryngologa koniecznie, bo to nie żarty :no:!!!

reklama
Kobietki, co Wy tak z kurami spać chodzicie? :-D:-D

pewnie przyzwyczajają dzieci, żeby zasypiały tuż po dobranocce ;-):-D

A ja właśnie wróciłam z warsztatów, na których ponad pół roku nie byłam - jeszcze takiego śpiewu to moje dziecko nie przeżyło ;-) ale jakie wibracje, musiało to poczuć. A i ja się od razu lepiej czuję.

Do góry