reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam ponownie!
Dziewczyny gratuluję wszystkich pomyślnych wydarzeń dzisiejszego dnia:happy:
Grubelku wieszdobrze ze sie nie obraziłam, mam w stosunku do siebie dużo dystansu:-)
Aga ja do ślubu też mieszkałam na Maratońskiej, teraz mieszkam na Marusarzówny na przeciwko Piasków, wspólny spacerek bardzo chetnie, musimy sie tylko jakoś umówić:happy: :happy:

reklama
Co do zębów to lekarz mi powiedział ze może być znieczulenie, tylko żadnych tlenków, a ponieważ zaczęłam leczenie przed ciążą więć kończę w trakcie i do tej pory obywam się bez znieczulenia i mam mtode, jak się rozluźnie i nie czekam kiedy zaboli to bardzo dużą dawkę bólu jestem w stanie przetrwać:-D

Negri, ja to nawet lubię ten rodzaj bólu jak mi wiertłem po nerwach jadą ;) Żeby wszystko w życiu tylko w ten sposób bolało, to o wiele mniej cierpień bym miała ;) A tak poważnie, czasem trzeba być twardym, dla dentysty chyba też lepiej jak widzi, kiedy organizm reaguje na ból.

Cześć dziewczyny!!!

Mam nadzieję, że tęskniłyście, tak jak ja!!!

Miałam paskudną chorobę (tzn nadal mam, ale wracam do żywych), tzn. wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych i bakteryjne zapalenie zatok!!!
Niestety nie obyło się bez antybiotyku. Chcę go przerwać po 3 dniach (tzn dzisiaj ostatnia dawka), choć lekarz mi kazał brać przez 5 dni, ale już się czuje lepiej i boję się o Igorka...

Dziewczyny!! Uważajcie na siebie. ta niby słoneczna pogoda jest bardzo zdradliwa, a w powietrzu mnóstwo zmutowanych wirusów... Przeżyłam horror z tą chorobą. Jestem alergikiem od zawsze i choroby mi nie obce, ale ta przebiła wszystko!! Nie widziałam, nie słyszałam, nie mówiłam, i tak przez kilka dni, aż wzięłam ten antybiotyk. :no: Masakra, mówię wam...

No cóż, już nie nadrobię tego, co napisałyście na pewno... :baffled:

Bardzo się wystraszyłam tego wszystkiego,,, I wiecie co?? Już chciałabym urodzić i być spokojna, że mój synek ze mną jest i jest bezpieczny... Strasznie mi się dłuży...

Od początku ciąży biorę żelazo i strasznie popsułam sobie zęby. Jak to jest z leczeniem zębów w ciąży?? Można, czy lepiej poczekać te 3 miesiące jeszcze?? W ogóle - wszystko mi się zrujnowało... ale cóż, takie uroki chyba! Przeżyję jakoś, ale już odliczam dni. Mam nadzieję, ze jak już całkiem wyzdrowieję to rzucę się w wir moich zaległych zobowiązań i nawet się nie zorientuję, że to już... eh ...

Aśka dobrze ze już z górki:-) od żelaza
ci się zęby raczej nie popsuły, chyba ze używałas je w stanie płynnym, do dentysty jak najbardziej powinnaś pójść:happy:

gratuluje dobrych nowin:-)
ja tez juz nie moge doczekac sie tego lipca strasznie mi sie to dluzy:no:

ja w przesady nie wierze ale rzeczy dla malego tez jeszce nie kupuje bo jak sama twierdze jest jeszcze czas moze zaczne kolo czerwca przeciez wszystko w sklepach jest jak sie ma kase wystarczy isc i kupic(oczywiscie juz sie rozgladam ) wiec pozniej mozna bez chodzenia pojsc i kupic...
wozek mam zamiar kupic dopiero po porodzie...
zreszta i tak planujemy maly remont mjieszkania dopiero w maju wiec tak jak mowie mamy jeszce czas(TO MOJE ZDANIE NA TEN TEMAT):cool2:

A mnie mówią, że żelazo psuje zęby. Na początku łykałam tablety, ale powodowały zaparcia straszne, więc lekarz zalecił mi takie do żucia i od tego się zaczęło ,... No cóż .. jak nie zęby to .. i tak w koło...

Do dentysty koniecznie, ale ja sobie nie dam nic ruszyć bez znieczulenia (takiego, żeby mi twarz znieruchomiała - zawsze takie biorę przynajmniej, bo mam bardzo wrażliwe zęby..:-()dadzą mi takie?? Bo jak pytałam znajomą to powiedział, ze w ciąży to tylko mrożą, a w moim przypadku to nie działało nigdy!!!

jA MAM LAT 26 moj maz 29 razem jestesmy 8 a po slubie prawie 2 lata bez zadnych przerw jest nam super praktycznie tak jak 8 lat temu....

jestem na etapie szukania imion dla malego ale wszystko co wymysle Maz (dodaje jakies przezwisko):wściekła/y: i co tu z nim zrobic????

bardzo podoba mi sie BARTEK i tak chyba zostanie,,,,no a moze Marcin ????:happy: :confused:

reklama
jeśli chodzi o dentystke mamy w rodzinie pomocnice dentystyczna ktora stwierdzial ze oni absolutnie w ciazy nie podaja zandnego znieczulenia????:eek: troche dziwnie czyli ze co stomalotog to innaczej zalezy jaie wasz ma podejscie???

Do góry