reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam przyszłe mamy!! Co prawda bardzo rzadko sie tu udzielam...no ale zawsze jestem na bieżaco.
Myslalam ze tylko ja mam takie dziwne mysli,ze gdy kochamy sie z moim Misiem to zrobimy cos zlego naszej dzidzi... I to przez te chore mysli jakos wcale nie mam ochoty na seks.
Bazylia- nie masz co sie denerwowac,po prostu jest jeszce za wczesnie,by znalezc malutenka dzidzie.Ja bedac u lekarza (w 4 tyg) nie mialam rzadnych badan,lekarz tylko powiedzial mi mniej wiecej kiedy na swiat przyjdzie dzidzia i ze za ok 6 tyg skontaktuje sie ze mna by umowic sie na wizyte.
Od trzech dni ciagle mnie mdli,a glowa to mi juz peka juz od tygodnia:sick:

reklama
Zeberrko nie wiedziałam, że masz za sobą aż tyle trudnych przeżyć. Przykro mi. :-(
Oczywiście, że musimy wierzyć w to, że wszystko będzie dobrze. Bo będzie! :tak:

Staram się być dobrej myśli i wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze, ael uspokoję się pewnie dopiero tuląc do siebie maleństwo :)

TYeraz czekam niecierpliwie na USG, to już w piątek i strasznie chciałabym zobaczyć serduszko! :)

ja dziś samolubnie napiszę tylko co u nas bo nie mam siły nawet czytać.
Ciąża daje misię we znaki a własciwie to ciążowe zmęczenie i senność. Ja pierniczę, normalnie nie mam siły nawet prosto siedzieć, bleee.
Wojtek ma katar- woda mu cieknie z nosa dosłownie. Pewnie złapał od Filipa. Mnie też gardło boli więc pewnie jutro, pojutrze i mnie sieknie. Czy pamiętacie co można brać w ciąży na przeziębienie???
Wczoraj bylismy u gina (całą rodziną). Wojtek był przegrzeczny i żywo wszystkim zainteresowany. Fasoleczka ma 13 mm i wiek ciąży 6+5 ( to stan na dzisiaj, więc suwak musze zmienić). KOlejna wizyta 14 grudnia. Chodze do tego samego gina co w pierszej ciąży i wiedziałam, ze będzie usg dopochwowe ale jak przysłowiowa blondyna do usg odsłoniłam brzuch. Ale to chyba z nerwów. W każdym razie mam zrobić badania. Czy jeśli byłam szczepiona niedawno przeciw WZW to musze robić badania HBsAg - wiecie może?

usg 3D moim zdaniem fajna rzecz ale to trochę taki bajer. warte zrobienia bardziej w celach pamiątkowych bo widać dzidzię dużo lepiej. Jeśli ciąż jest zdrowa i przebiega pomyślnie to chyba nie ma potrezby robić 3D. No chyba że dla czystej przyjemności zobaczenia swojego maleństwa. Ale to moje zdanie, nie specjalisty. Koszt zalezy pewnie od specjalisty i sprzętu, słyszłam coś o stawkach 200 zł.

o seksie było- u mnie z ochotą może nie najgorzej ale sił mi brakuje. Rano odpada bo Wojtek budzi się prze 6.00 więc gdybyśmy chcieli się poseksić to o 5.00 rano:eek: w dzień jesteśmy w pracy - odpada. Wieczorem... no własnie padam na ryjek. Nie chce mi się palcem kiwnąć. I oboje jetseśmy przez to niezadowoleni. Pozostają nam weekendy. Niedługo szukują mi się 3 tygodnie wolnego i wtedy...:happy:

niani powiedzieliśmy o drugiej dzidzi i naszych planach ale jej reakcja była, khym, dośc specyficzna. Ani gratulę, ani nic tylko wypaliła, ze jest zdenerwowan bo jej przyjaciółka jest chora na rakja i lezy w szpitalu. A co ma piernik do wiatraka. Normalnie zatkało mnie. A potem powiedziała jeszcze, ze w sumie dobrze mieć dwójkę dzieci bo jedno to jak bąbel na wodzie. Co chciała przez to powiedzieć nie wiem i nawet nie wnikam bo mnie tym wkurzyła, ze hej. Normalnie rozczarowałam się i tyle.

Dobra lecę kapać Juniora

Paula,a jak sie poza tym czujesz Skarbie??Mniejsze te plamienia??
Rito no wiesz co?? Tez sie zdziwilam, bo ja przeciez zachwalalas,a tu takie cos:no: Na pytania nie odpowiem,bo nie wiem, ja na przeziebienie pilam mleko z miodem i czosnkiem( blee), herbate z cytryna i miodem.
Agaa zagladaj czesciej!
Marika fajna stronka,szkoda,ze nie po polsku:baffled:
Zebrra tez juz sie nie moge doczekac usg :/

marika fajna stronka duzo jest takich :tak:ale niestety nie w naszym jezyku:-(
paula powtarzam pytanko jak plamienie? jest poprawa:-(
rita ta nianie chyba zamurowało jak jej powiedziałaś:szok:
A ja mam sutki tak wrażliwe jak cholerka;-)jeszcze jak mi mała w nocy ssie :szok:to dopiero:szok:a wy o sexiku ja nie mam apetytu:-Dale zanim zafasolkowałam to dzien w dzien aby cos zaskoczyło i sie udało :happy:

reklama
Dziewczyny, chodzę sobie po innych forach i czytam o lekarzach prowadzacych ciążę / przyjmujących poród. Trudno się w tym wszystkim połapac,więc moze zrobimy sobie własne podsumowanie kto co wie i co wyczytał w necie albo słyszał od znajomych? A propos Wwy znalazłam kilka informacji, m.in. ze ginekolog do którego chodzę spaprał jakiejś dziewczynie poród (lekarz z enelmedu), ogólnie przewijało się kilka nazwisk dobrych lekarzy: dr Maj z LIMu, dr Osóbka-Morawski z Diagmedu. Czy któraś z Was moze polecic zaufanego, sprawdzonego lekarza w Wwie? ja mam torbiel okołojajnikową i chciałabym byc naprawdę pod fachową opieką podczas ciąży i porodu.. Pozdrawiam wieczornie

Do góry