reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Zebrra a ten fotelik co Ty masz to nie ma swoich pasów czyli wygląda na to że dziecko 15 kg można juz przypinać dużymi (na foteliku) i jest to bezpieczne. A 15 kg to ok 2,5 do 3 lat (wg siatki centylowej). Czyli 18 kg 3,5 do 4 lat. Wiecie ja tak sobie licze jak tu zrobić żeby nie miec 2 takich samych fotelików w tym samym czasie.

A w foteliku 0-13 wozimy dzidzię z tyłu i tyłem do kierunku jazdy. My mamy Ramatti Mars ale nie polecam ze wzg na złe wykończenie miejsc gdzie przechodzą pasy wszystko się pruje. Poza tym jest ok.

reklama
Hej!
Marika - to nie jeziora to stawy rybne koło których będę mieskzać (jest ich w kupie z 6 czy 7).

Widzę, że od rana wzieło Was na zakupy hihi. Ja jadę w piątek kupić łóżeczko, jak nic nie znajdę to zamówię przez Allegro.
Rodziców pytałam czy pomogą, co nam mogą kupić. Powiedzieli, że złożą się z teściami tylko na wózek i to tyle ile mogą pomóc. Yyyyy:baffled: . Miałam nadzieję na większe wyposażenie ze strony dziadków.

Zebrra - fajny ten fotelik. On dla niemowlęcia też się nadaje?

Co dzisiaj robicie na obiad? Jakieś pomysły?

Cześć Dziewczyny.
Pogoda cudna a ja nadal zdycham w domu. Tym samym okazało się, że piątek był moim ostatnim dniem w pracy.

Zebrra, przepis "na oko" też może być, najważniejsze dla mnie są składniki, bo sama nigdy nie trzymam się proporcji.

Marika to zależy jak dużo jeździcie, ja mam takie siedzisko w drugim aucie i używamy jeśli jedziemy max pół godziny drogi, na dalsze podróże konieczny jest fotelik...

Marika, pogodę mam prawdziwie wiosenną, ale jeszcze wolę nie ryzykować i nie wychodzę. Kolega z pracy już mi dziś przysłał sms'a, że "ma wyrzuty na sumieniu", bo siedział i kichał na mnie ;) Mam nadzieję, że to końcówka i choróbsko już wyłazi - jutro muszę być u okulisty i laryngologa.

reklama
Zebrra dzięki za radę, jeździliśmy sporo, ale teraz będzie dzidzia to w dalekie podróże się nie wybieramy jedynie tak po okolicznych miejscowościach...
Jeszcze muszę to z moim przedyskutować.Dobra spadam pranko rozwiesić:)

Do góry