reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

zebrra, ja również zaciskam mocno kciuki!!! :D

bazylia, betaHCG warto zrobić chociaż dwa razy, by sprawdzić jak przyrasta. Powodzenia na usg!!!

reklama
Dziewczyny, a propos badan, własnie jak to jest? Capri piszesz, ze przy okazji badałas progesteron, czy na to badanie skierował Cie lekarz? Ja b-hcg zrobilam na własną rękę i teraz jestem w kropce - czy leciec znow jutro z rana na bete zeby zobaczyc czy przyrasta? bete robilam wczoraj.. Czy równiez na własna rękę poprosic o zbadanie progesteronu? czy moze jak pojde do lekarza w srode, to on mnie na te badania skieruje? niestety jest trochę niemrawy i boję się ze nie przyjdzie mu to do głowy. Czy to standardowa procedura przy tak wczesnej ciąży? pomózcie :no:

Oliwka wydaje mi się że w 7 tyg ciąży na zwykłym usg kiepsko cokolwiek widać, dlatego robi się we wczesnej ciąży usg dopochwowe....nie jestem pewna:confused:
bazylia i capri miło was poznać i przywitać,fajnie że nasze grono się powiększa i oby tak dalej;-)

Ostatnia edycja:
witam

ja miałm pierwsz usg dopochwowe w 5 tygodniu i był zarodek, w 7 tygodniu było zdeicko i bijące serducho. oba dopochwowe i są przyjemne, żadnego stresu, ani problemu.

jutro zaczynam 8 tydzień, samopoczucie przyzwoite,a le boli mnei głowa i ciągle zmeczoan, a tyle pracy...
Dziecko ma sie dobrze - tak myśle...

zła jestsm tylko bo mi brzuch rosnie tzn. wyglada jakbym sie przejadał, a jem według dietetyka i od 2 tygodni zadnych słodyczy, mimo ż eja jestem słodyczoholiczką ;-(

Ech no własnie, po co panikowac, ja nie mam w sumie powodu zeby sie obawiac czegokolwiek, jestem zdrowa i tylko te kilkumiesięczne starania doprowadziły mnie do takiego paranoicznego stanu...
Capri - dzieki za rade, chyba jutro skocze sobie na bete, tak dla pewności :tak:
Marchewa, z ciekawosci - poszłas do dietetyka zeby ulozył Ci ciążową diete? własnie sie nad tym zastanawiam, bo nie jem mięsa i nie wiem czy to dobrze dla bobasa.. pewnie nie :sick:
A tak w ogóle to ciesze cie ze tutaj trafiłam i mozemy pogadac o tych sprawach, bo nieciężarne otoczenie często nie rozumie wspomnianych problemów.. :-D

Bazylia ja mam nadwagę i zrzuciłam 30 kg i zasząłm w ciąze, wiem, że czeka mnei efekt jo- jo, ale musze z tym wlaczyć...

Bazylia ja mam dietetyka w komplecei z ginem, bo płace i chozde prywanie i mamw cenie...i musze notwoać co jem, rozliczna jestem z akzdego kesa i dobrez..

wiem, ze meiso można zastepaowac innymi produktami, ja sama nie przepadam, ale wcale nie znaczy,z e nei jedzac miesa robisz krzywde dziecku..
pozdrwiam

Stop, stop, wlasnie mialam pisac ze juz wiem, ze zrzucałas kg, bo dopiero teraz przeczytalam poprzednie strony, wczesniej z lenistwa nie zadałam sobie tego trudu! Dietetyk wiem jak działa bo wszystkie moje kumpele chodza, ja dzieki Bogu nie lubie jedzenia i trzymam sie samodzielnie diety montignac (z małymi odstepstwami na rzecz pewnej mojej ulubionej pizzy w centrum stolicy ;-) i wlasnie dlatego przyszło mi go głowy zeby pojsc do dietetyka w sprawie diety na ciązę, zeby zastapił mieso czyms innym bo swini albo krowy nie zjem za chińskiego boga! chociaz, ostatnio zamarzył mi się kabanos.. to było dosc dziwne, musiałam juz byc w ciąży :-) Pozdrawiam wieczornie, ja juz dzisiaj spałam 4h więc teraz mam więcej energii :-)

Marica ja tez nie wiem o co chodzi z tymi badaniami, byłam dwa razy w ciąży teraz jestem trzeci i zawsze mam standardowe badania bez "bet";-) , jak na razie to czeka mnie 4 grudnia wizyta u lekarza (juz druga). O pusty pecherzyk nie martwie sie bo jak byłam w 5 tyg to biło małe serduszko a brzuch mam jakbym połkła balonik, guziki w spadniach nosze odpiete, tak mnie nie uciska i jest mi wygodniej. Jak waga u was moja sie waha od 56 do 58. Zalezy od dnia, godziny, moze i nastroju ... Dzis było w słońcu prawie 20C wiec bylismy na gługim spacerku a po nim ..padłam.

Marica ja tez nie wiem o co chodzi z tymi badaniami, byłam dwa razy w ciąży teraz jestem trzeci i zawsze mam standardowe badania bez "bet";-).
no ja tez sie przyznam ze wczesniej nie slyszalam o tych badaniach...Bazylia, capri- czy mozecie mi napisac wiecej o hcg? czy to sie bada krew? gdzie mozna znalesc wiecej info? bo chyba w moim przypadku powinnam je zrobic. kurde czemu mi nic lekarz o tym nie powiedzial??? a tak teraz sie denerwuje caly czas co to bedzie z tym moim ziarenkiem...

reklama
Dziewcznyny nie przejmujcie się, ja w pierwszej ciąży (6 lat temu) też nie miałam tych badań, ale jak zaszłam w ciążę w zeszłym roku i poszłam do lekarza, to było za wcześnie na usg, więc wysłała mnie na betę, żeby potwierdzić ciążę, potem żeby sprawdzić czy ciąża dobrze się rozwija kierował mnie ponownie. Teraz jak poszłam do lekarza to powiedziałam, że w zeszłym roku beta źle przyrastała, więc skierował mnie na betę, chodziłam co drugi dzień, bo co drugi dzień musi przyrastać o 66%...

Do góry