reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Czesc Rybki, ja tylko na chwile,bo dzis tez jade do szkoly:baffled:

Marchewa gratuluje, takie cos cieszy, a jakze:-)
Biedronko - wspolczuje snu, mi tez sie glupoty snia,ale nie o takiej tematyce, na szczescie!
Zebrra - a dlaczego Skrabie nas tylko podczytujesz??Pisz z nami, zapraszam. Powiedz mi czy wtedy jak mialas pusty pecherzyk plamilas albo co, bo ja chyba umre do jakiegokolwiek usg, kotre uda mi sie najszybciej zalatwic:confused: I teraz oczywiscie,ze pecherzyk bedzie z dzidziusiem, glowka do gory!!Choc tez sie martwie wlasnie o to:baffled:
Marika dzieki za stronke! Coz to za piekne zdjecie w avatarku,Twoja coreczka??
Poziomko to bardzo mi przykro, bardzo...:-(

Cos mnie pod brzuchem ciagnie od czau do czau w miesjcu rany po cc, swedzi :roll: Kurka,zeby sie jakies tam cyrki nie porobily :roll: Jest tu jakas mama po cesarce,co niedawno miala??

Milego dnia Wam zycze!

reklama
Lila mi od początku słabo przyrastała beta miałam 80,9 mIU/ml, po tygodniu 460, po kolejny tygodniu 1555, potem 3125 i ostatnia 6390, więc przysort był bardzo słaby, miałam 4 usg i niestety pęcherzyk był cały czas pusty, lekarz, który mnie prowadził powiedział, że możemy jeszcze poczekać, miałam mieć po kolejnym tygodniu usg, ale zaczęłam krawić, no i skończyło się zabiegiem...

Tak dla porównania moja pierwsza beta teraz (robiona dwa dni wczesniej niż w zeszłym roku) wynosiła 222, po dwóch dniach 494, po kolejnych dwóch 1483 i po 4 dniach 5246, czyli przyrost jest prawidłowy... teraz będę robiła we wtorek 28/11 i powinna wynieść coś koło 24000, więc zobaczymy, a w piątek 01/12 będę miała pierwsze usg i mam nadzieję, że zobaczę moje małe serduszko!!!

hej kochane
marchewa gratuluje ci :happy:
lila wiesz a jam tez takie dziwne ,jak by wzdecia a nawet nic takiego niejem zeby były wzecia ,rano jak wstane to brzuch mi wywali a zreszta cały dzien jak bym nie wiem ile zjadła:szok:

A zapomniałam sie zapytac czy jak pójde w 7 tygodni ciazy do lekarki to chyba na zwykłym usg wyjdzie ze jest fasoleczka ?

Lilus - ja tez dzisiaj w szkole wlasnie mam przerwe!!! a za 2 tyg dwa ogromnie ciezkie egzaminy:-( jak Ci idzie i co studjuesz napisz. W ogole to masz piekne imie wiesz? moja mamusia ma tak na imie - Lila - nie Lidia, Lidka czy Liliana tylko wlasnie Lila. Bardzo orginalne, cudne imie!
zebra- trzymam mocno kciuki! na pewno tym razem sie uda! musi sie udac! nie moze byc tak ze dwa razy po rzad pusty pecherzyk no nie??? ciekawe jak tam moj maluszek czy rosnie grzecznie czy psikusi....

a co do snow to mi sie snilo dzis ze moje piersi znowu byly pelne mleczka, ciezkie i wielkie;-) ;-) :-) . ja skonczylam karmic w sumie dosc niedawno, bo 2 miesiace temu i teraz to mam takie choragiewki a nie cycki;-) wiec mi sie marzy znowu cos konkretnego w staniku hehe...naprawde tragedia z tymi moim biustem. nie wiedzialam ze az tak straci na wielkosci w porownaniu z czasem zprzed pierwszej ciazy. fakt ze jestem troszke chudsza niz przed ciaza a to tez ma wplyw...az sie boje pomyslec co z nich zostanie po drugiej ciazy...eh
milej niedzielki mamuski i przyszle mamuski!

Witajcie :D

Jestem na tym forum nowa, ale bardzo się cieszę, że tu trafiłam :-) Jestem dokładnie w 5 tc, więc to dopiero początek. Do tej pory 3 razy badałam b-HCG i jak dotąd ładnie przyrasta. Pierwsze usg dopiero przede mną i troszkę sie niepokoje, czy wszystko bedzie dobrze.
Mam nadzieję, ze się tu zadomowię na dłużej.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :D

Witam, ja tez jestem nowa i calkiem na początku :-)
Capri, ja badałam beta hcg jak na razie raz, w 31 dc miałam 215, czy powinnam powtórzyc badanie? do gina ide dopiero w srode... Czy to za wczesnie zeby sie cieszyc? w tescie wyszły mi 2 ładne kreski! POzdrawiam wszystkie przyszłe mamusie

Oliwka29, miło mi :D

Bazylia, witaj :D ja robiłam b-HCG w 27, 30 i 34 dc i kolejno wynosiło 73, 322 i 3445 mIU/ml. Przy okazji badałam progesteron, bo wiem, że jego zbyt niski poziom bywa przyczyną poronień. Uspokoje się trochę chyba dopiero po usg :D A na usg tez idę w środe chyba, może we wtorek.

reklama
Witajcie Dziewczyny, widzę, że w tym tygodniu będzie kilka usg na forum i oby wszystkie pokazały śliczne fasoleczki :)

zebra- trzymam mocno kciuki! na pewno tym razem sie uda! musi sie udac! nie moze byc tak ze dwa razy po rzad pusty pecherzyk no nie???
no właśnie niestety może...ale ładnie beta przyrasta więc jestem dobrej myśli! :-) Musi się udać!
W piątek zobaczę piękne fikające serduszko, wierzę w to!!!

Do góry