reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Kochane, ja Wam nie każę kupowac tej własnie sukienki, po prostu próbuję pokazać, że kobieta w ciąży nie musi wyglądać jak wieloryb odziany w worek, może być po prostu seksowna... Zresztą wszystko to kwestia gustu, jedne Dziewczyny będą się dobrze czuły w ogrodniczkach, a inne w spodniach w kant, jeszcze inne w dresach, czy na golasa... :) oczywiście żartuję, ale ubierajmy się tak jak nam wygodnie, jak lubimy i jak się dobrze czujemy... a jak będziemy się dobrze czuły, to i w dresach bedziemy wyglądac cudnie :)

To tyle :) przepraszam, że tak się rozpisuję :)

Marchewa
bluzka fajowa, cieszę się, że znalazłaś coś dla siebie :)

A tak na marginesie, to na allegro mozna znaleźć ciuchy tej firmy, czasem znacznie taniej niż w sklepie... ciekawa tylko jestem skąd wynika różnica... ale może bezpieczniej bedzie nie wnikać...

reklama
Zebra różnica wynika min że wystawia je producent bez pośrednika i nie przez sklep...albo po prostu...racja nie wnikać, ja też zauważyłam że na allegro jest taniej choćby avon...i to są ceny od dziewczyn które mają zniżki itp bo kilka lat w tym siedzą....
Co do allegro nie zamawiałam nic bo koszty przesyłki....matko nie jestem aż tak pazerna ale jak jestem w mieście to lubie sama połazić,pomacać i dopiero kupić.
Marchewa bluzeczka elegancka i bardzo ładna:laugh2: ale cena:szok::szok::szok::szok:
ja na codzień nie kupuje ciuchów za taką kase a co dopiero na niecałe 9 mcy:zawstydzona/y::-p pewnie jak bym pracowała i obracała się wśród ludzi to bym kupiła-taka jest prawda.

marika cena hmm no cóz, wolę jedną porządną, niż 3 byle jakie. Hmmm praca w renomowanym LO., na uniwerku, w urzędzie miasta, w zarządzie regionalnym pewnej partii zmusza mnie do dobrego wygladu, choć kupiłąm też bojówki ciązowe na weekendy ;-)

no i ostatni dzien w pracy teraz przerwa na jkies trzy lata;-) ...i co ja bede robic tyle czasu w domu od lipca juz bedzie zajecie ale teraz :confused:
jak narazie wchodze jescze w swoje rzeczy tzn. kupilam trzy tuniki takie troche dluzsze noa spodnie swoje jeszcze dopinam...:-)
a teraz malo bede wychodzic z domu wiec nie bedzie problemu jak narazie

dzis naszly mnie jakies dziwne mysli czy napewno z dzieckiem wszystko oki bo jak narazie moze mi to powiedziec lekarz na co miesiecznym badaniu ale jak cos miedzy badaniami sie stanie to nie bede wiedziec bo jak narazie nie mam z dzieckiem zadnego kontaktu:( niech juz sie zaczna te ruchy to moze przestane sie martwic:(((((((

Marchewa bluzka bardzo ładna :tak: i niestety tyle kosztuja porządne bluzki dla ciężarówek :szok: ale warto.

Patina ja też czekam na ruchy :tak: wtedy jakaś spokojniejsza będe.

Marika ja też lubie pochodzic po sklepach, podotykac i kupowac ;-) chociaż na allegro też sporo ciuszków kupuje dla Julki, ale to tylko takie "perełki", najczęściej w licytacji i wtedy nie tylko ja jestem chętna :evil:

Patina - nie pracujsze, bo nie chcesz, czy nie możesz? Dlaczego aż 3 lata, jesli oczywiście mogę wiedzieć?

miłego dnia...i znów do pracy zmykać trzeba

Patina jak to co robić??? Odpoczywać, byczyć się, bo potem nie bedzie czasu :) zostajesz na wychowawczym?

Powiem Wam szczerze, że mnie też wychowawczy kusi, nie wiem tylko czy sobie poradzimy z jednej pensji, bo przywyklismy do tego, że na wszystko bez problemów starcza...ale skoro decyduję się na drugie dziecko to chcę mu maksimum z siebie dać i oczywiście być przy nim w tym najważniejszym okresie życia... Z Wiką siedziałąm w domu 3 lata, aż poszła do przedszkola, tutaj też bym chciała, ale chyba nie będzie takiej szansy...

reklama
Marchewa podziwiam Twoj zwiazek.. to ze potraficie byc razem dla odleglosc i tak funkcjonowac.. ja podczas 6-letniego juz zwiazku musialam rozstawac sie z moja druga polowa kilkakrotnie.. najdluzej nie widzielismy sie 2,5 miesiaca. Ale okresy pobytu w 2 stronach Polski ciagnely sie nawet po 9 miesiecy (ale przyjezdzal np na wikend) i nie ukrywam ze byla to dla nas katorga.
Ja tesknie rozpaczliwie juz przez te 10 h, kiedy moj jest w pracy. Niewazne ze sama mam w tym czasie multum zajec, lubie po prostu wiedziec ze on jest gdzies blisko. Np widziec jego plecy jak gra na kompie, a ja sie ucze ;)
Takze nie wiem, czy ta przeszlosc w rozstaniu mnie skrzywila psychicznie..? w kazdym badz razie ciezko mi funkcjonowac bez niego, a jak ma nocke w pracy to spie na jego poduszce i po jego stronie lozka ;)

zebrra masz calkowita racje :))) kupujmy to, w czym czujemy sie najlepiej! a ja w zaleznosci od nastroju - dzinsy i abibaski, elegancka i niedostepna na obcasach lub takie troche hippie - sweterki, koraliki, dzwony :)
Mam tylko ten problem, ze mi zal kasiory na ciuszki, ktore naprawde mi sie podobaja (marchewa - swietna koszula!!!!), ale moze wyzbede sie oporow jak juz zaczne te kokosy zarabiac w moim jakze swietnie;) platnym zawodzie ;)))

oliwka a propos szycia.. sama sie uczylas, czy robilas jakis kurs? trudne to? uwazam ze to przeswietna sprawa.. mam w domu maszyne, ale nie wiem czy mozna tak po prostu usiasc i probowac szyc ;) ???

jesli chodzi o siedzenie z malenstwem.. chcialabym chociaz rok.. a planuje tyle co macierzynski:( kwestia finansow niestety.. poza tym nie mam jeszcze zadnej pozycji zawodowej, wiec chce stanac wreszcie do wyscigu szczurow i zawalczyc o swoje. I zwyciezyc :cool2:

Do góry