reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Jeju ale ja dzisiaj się objadam:zawstydzona/y::eek: wszystko wędruje do mojej przeżuwaczki:laugh2: i to nie z głodu tylko moje oczy chcą a dupsko woła"dość"!:szok:

reklama
hej ja jestem praktycznie 16 tydzień ciąży tak....kończę 16........za 2 tyg będzie 18 tydzień czyli początek 5 miesiąca a jest dopiero luty.....bo mnie zaraz h....strzeli jak ktoś pyta który miesiąc i mówię że czwarty to liczą na palcu że w czerwcu powinnam rodzić a mnie krew zalewa bo nie mam siły tłumaczyć.....już sama nie wiem co jest z tym liczeniem wiem niby ciąża tygodniowo to 10 mcy trwa ale jak to komuś mówię to patrzą jak na ufo.....

Madgalenka śmiać mi się chciało, jak przeczytałam, że jesteś farmaceutką, bo właśnie wróciłam z apteki gdzie pokłóciłam się właśnie z farmaceutką... ale to wstrętne, stare babsko, wiec to może nie kwestia zawodu :)) Oczywiście żartuję, ale śmiać mi się chce, że taki zbieg okoliczności.

No i drugi zbieg okoliczności, Marika ja akurat dzisiaj sprawdzałam jak liczy się miesiące w ciąży :) zajrzyj TU :)

Marika, mów który tydzien, ludzie wtedy robią baranie oczy bo nie umieją szybko w głowie policzyć który to miesiąc, potem powiedz kiedy poród i problem z głowy :-)

A mnie raz kolega w pracy zapytał "który to..." i nie zdążył dokończyć a ja mu mówię "piętnasty". Zrobił wielkie oczy i powiedział, że chciał zapytać o miesiąc ;)
A ja już tak z przyzwyczajenia do operowania tygodniami ;-)

bazylia żebyś wiedziała tak będę mówić ale niektórzy zdążą zapytać:" a czyli który to miesiąc.. ".:wściekła/y: o zgrozo, a z takimi pytaniami często się zmierzam od sąsiadów, po dalekie kuzynostwo i znajomych....którzy nie są doinformowani.
Zebrra dzięki za informacje, tam jednoznacznie też nie jest napisane bo jedna opcja że 5 miesiąc to 17 tydzień inna że 18 a nawet 19:oo2::oo2::oo2:

ja tez obralam taktyke mowienia w ktorym jestem tygodniu, ci co pytaja a nie potrafia policzyc wiecej pytan nie zadaja zeby nie wyjsc na glupkow ktorzy nie wiedza, wiec mam spokoj :tak:

reklama
Do góry