reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Mila a czy nie możesz po prostu wymienić tych spodni :confused: , bo czy wstawienie tych trójkątów nie zepsuje fasonu? chyba że oddasz je do krawca, który wymysli coś sensownego :-)

reklama
Mój mąż wychodzi chyba z założenia, że ja siedzę w domu (i nic nie robię) a on pracuje... więc mogę np. pozmywać (chociaż on zawsze to robił).

Z nabiału to mogę mleko pić litrami :) tylko czasem mi się nie chce go wyciagnąć z lodówki aby się ociepliło... :-) a jogurtów nigdy nie lubiłam :-)

Grubelku, ja już w sklepie miałam wątpliwości i nawet zmierzyłam też o rozmiar większe - ale te były na mnie o wiele za duże (i na długość, i na szerokość), a tę nieszczęsną gumę też miały wąską (!). Pomyślałam wtedy, że może to ja przesadzam; sprzedawczyni też sugerowała, że to nie problem. Sama nie wiem...

Mila, wydaje mi się, że trochę bez sensu sytuacja - wydałaś kasę na spodnie ciążowe, ktore uciskają. Nie lepiej oddac i wymienic na jakiekolwiek inne, które nie uciskają? ja kupiłam normalne spodnie, takie jak zawsze, tylko wielgachne, obcinam nogawki i cześć. Ciuchy ciążowe jak dla mnie są okropne, nie ma fajnych, więc dlaczego mam w ciązy ubierać się inaczej niż mi sie podoba? A juz wszelkiego rodzaju ogrodniczki, które z upodobaniem przywdziewają ciężarne kobiety, doprowadzają mnie do rozpaczy. Na pewno czegoś takiego nigdy na siebie nie włożę! Marchewa o tym juz chyba pisała i miała rację - skoro jestesmy / bedziemy grube, to po co jeszcze bardziej się poszerzać w nietwarzowych ciuchach? chyba założę fimę z ciuchami dla kobiet w ciąży ;-)

A mi sie podobaja ogrodniczki ciazowe i wcale nie muszą być wielkie , a i ubrania ciążowe tez są fajne koszule z dopasowanym brzuszkiem i bluzki obcisłe z pasem ciązowym tak ze jest w czym wybierac a ceny kosmiczne:szok:

mila jak uciskają cię na tyle mocno że zostaje ci "ślad" po ich ściągnięciu to je...oddaj, bo nie zdrowo tak mocno się ściskać-a może to po prostu brak przyzwyczajenia do takich portek bo to jednak "guma" a nie dresowe na sznureczku których się nie czuje......

Alkmena ja wcinam jogurciki:), serki wiejskie raz w tyg na śniadanko, kocham ser żółty,mleko też pije lodowate prosto z lodówki bo jak nabierze temp pokojowej to mi nie smakuje i nie tknę -o gotowanym(feee) nie wspomnę.

Poszłam na strych i zniosłam troszkę "większych" bluzeczek, znalazły się nawet jeansy które wykopałam kiedyś....w lumpeksie:laugh2: i je kupiłam na ciążowe dni, były w pasie za duże bo mają tak fajnie regulowany pas wiązany rzemykiem.Teraz są dobre:eek::-p

A propo lumpeksów...co o nich sądzicie, chodzą tam wszystkie moje znajome-a jakie ciuszki mają dla dzieci(oczywiście na takie większe 2-3 letnie) normalnie prawie nowe ubranka takich firm jak h&m , Disney itp.....
sama przyznam że udało mi się fajne ubrania znaleźć i dla siebie i dla córci.Mąż to gardzi i nas wyzywa za te sklepy, ale ja lubie pobuszować po nich czasem:-p:laugh2: dzisiaj moje dwie kumpele pojechały do poznania na "polowanie" ubraniowe:) miałam się zabrać z nimi ale co z młodą...teściowa nie najlepiej się czuje...

Zgadzam się z Oliwką :tak:
Ja zamierza kupić sobie właśnie ogrodniczki ;-) Uważam że są najwygodniejsze. Ja rozumiem te z Was które pracują i chcą wyglądać ;-) Tylko tak naprawdę w powiedzmy 7 m-cu kiedy brzuszek już nie będzie taki malutki to te wszystkie spodnie z gumą na brzuch są do niczego (przynajmiej u mnie się nie sprawdziły) :no: I szczerze mówiąc w nosie mam to że ktos pomysli że wyglądam jak hydraulik :-D To mi ma być wygodnie :-)

ogrodniczki ciążowe też za bardzo nie jestem za...ale moja szwagierka kiedyś szyła komuś sukienkę ciążową ze sztruksu cieniowanego, żywa czerwień, po bokach na 3 -4 guziki(takie fajne ozdobne) i klamry u góry jak w ogrodniczkach tak zapinane....super to wyglądało, modnie, żywy kolor do eleganckiej bluzki do tego wisior, lub do sandałków i bluzki z krótkim rękawkiem pod spód-na sportowo....fajna sprawa.
Ja też w workowate rzeczy nie będę się ubierała, ale nie wiadomo jak obciśnięta też łazić nie będę bo mi nie wygodnie:-p każdy się ubiera jak mu pasuje, ja sobie przyniosłam dłuższe bluzki lekko za brzuch bo moje sweterki mi się podkasały:zawstydzona/y::-p i mi zimno teraz nie zawiewa...

witam

mam spodnie z pasem (gumą) jedne eleganckie na kantkę czarne z pionowymi cieńkimi białymi paseczkami z C&A, Drugie bojówki czwrne z H&M, trzecie brązowy - czekoladowy akasmit i we wszystkich czuje się ok, choć sa za duże
cdn.

reklama
grobelek ja mam właśnie ogrodniczki z pierwszej ciązy i wygodne ,nawet jak sie ogladałam w lusterku to sie w nich podobam sobie;-):tak:troche skromnosci nie zaszkdzi:-D
marika ja chodze po lumpach to dla mnie raj ,tylko do jednego chodze bo maja odjazdowe ciuchy .Ale sam fakt te firmówki np.next to maja super gatunek .Córcia miała pare bluzek i prałam duzo razy jak przy dziecku a wygladaja jak nowe .A maz tez omija i mnie zawsze goni :-p,tak ze jak ide to sama :-D Moze sobie znajdę coś na ciąze:rofl2:

Do góry