reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Czy Wasze maluchy były już na kontroli u ortopedy? My właśnie byliśmy niedawno i mam wrażenie, że lekarz niedokładnie sprawdził Cyryla (przynajmniej w porównaniu do opowieści innych mam). I ewentualnie jakie macie zalecenia do obuwia w domu - w kapciach czy boso?

hej my nie bylismy ale Julia biega na boso albo w skarpetkach bo ja uwazam ze zdroweij ma kapcie takie skarpetkowe jesli wiecie o co mi chodzi???

my za to wybieramy sie do dentysty:baffled: bylyscie juz czy nie???

Bartoszek tez nie był u otopedy, mamy teraz troszkę inne zmartwienia :( Bartusia cały czas łąpią jakieś bakterie, lekarz podejrzewa wadę :( dziś okaże się jakie są wyniki posiewu i zobaczymy co dalej. Jeżeli chodzi o obuwie to zwkle kapcie bądź na bosaka :)

Bartoszek tez nie był u otopedy, mamy teraz troszkę inne zmartwienia :( Bartusia cały czas łąpią jakieś bakterie, lekarz podejrzewa wadę :( dziś okaże się jakie są wyniki posiewu i zobaczymy co dalej. Jeżeli chodzi o obuwie to zwkle kapcie bądź na bosaka :)

Jejku jakie bakterie???I jaka wade podejrzewa lekarz u Baroszka??
Biedne malenstwo duzzo zdrowka dla niego:-)

ojej a co to za bakterei?? jak to sie objawia?? pewnie bardzo sie meczy daj znac jak tam wyniki:-( i duzo zdrówka dla Bartusia:* i odezwij sie :tak:;-)

reklama
Bartoszek od urodzenia ma niezstąpione jąderko, w jego przypadku kwalifikuje się to na zabieg. Mieliśmy już umówiony termin z lekarzem w szpitalu. Przed operacją chirurg kazał nam zrobić badanie ogólne moczu i krew. W badaniu tym wyszło dużo bakteri, także co za tym idzie trzeba było zrobić posiew, który wykazał koloniępneumonu rzędu >10 do 5, czyli już bardzo chorobotwórcza. Oczywiście nie było żadnych objawów tego stanu, lekarz zastosował leczenie antybiotykiem oraz zachowawcze furaginą i te bakterie znikły ale na to miejsce pojawiła się inna proteus mirabilis. Pierwszy posiew 10 do 4 drugi 10 do 3. Dziś znów jedziemy do tego lekarza i obawiam się że będzie następny antybiotyk, bakteriuria 10 do 3 nie jest chorobotwórcza, ale lekarz podejrzewa wadę zwężenia uchyłki dróg moczowych czy jakoś tak, ze wzgledu na nawracjace stany bakteryjne. Już sama nie wiem czy on nie przesadza i troszkę nie zdziera kasy, bo jezdzimy prwatnie? Zobaczymy co dziś powie, chciałabym abysmy mieli już to za sobą i ten cały zabieg też. Do tego dziś dużo szykowania bo jutro służbowy wyjazd.

Do góry