reklama
A z innej beczki dodam, ze wczoraj byłam na badaniu usg m.in. z przeziernością karkową (chociaż lekarz, super specjalista u którego byłam, podkreślał ze my - czyli laicy - za bardzo to upraszczamy, nie chodzi o to ze to badanie akurat przeziernosci, bada się wszystkie inne parametry które są ze sobą skorelowane i pozbawione jedne drugich nic lekarzowi nie mówią) i się bardzo zdziwiłam. Dopiero 12 tydzień, a lekarz dość zdecydowanie stwierdził ze raczej dziewczynka! niby się asekurował że na tym etapie to trochę jak wróżenie z fusów itp. ale potem oznajmił ze z tej bułeczki już nic nie wyrosnie, byłam w szoku ze tak wczesnie! ale rzeczywiscie dzidzius ułozył się tak wyraznie tyłkiem do usg, ze nawet ja widziałam tą "bułeczkę" :-) Myslicie ze traktowac to poważnie? chyba nie mam wyjścia, to juz zaczęłam o nim myslec "ona" :-)
CzescHej lipcóweczkii!!!
Jestem z sierpniówek ale u mnie cisza ze hej;-) Pewnie walczą z mdłościami I trymestrowymi. Ja ma do Was pytanko. Bo jestescie eszcze najbliżej. Otóż czy dokucza Wam bolesność piersi? Bo mi absolutnie nie i nie moe sobie przypomnieć za zadne skarbty swiata jak to było z ciąża moją pierwszą.
I generalnie sobie wkreciłam ze cos nie tak, ze mało hormonów itp. a wizyte mam dopiero 29 stycznia i chyab sie wykoncze do tego czasu. Fasoleczke z bijącym serduchem juz widziałam:-)
Powiedzcie mi jak to jest u Was?? Jestem teraz w 8tc.
Mnie osobiscie piersi bolaly ok 9 tygodnia i bola do dzis tylko ze mniej.Kazda kobitka inaczej.
Trzymaj sie cieplutko
Niby nie można przebywać długo w zbyt gorącej wodzie, ale nie dajmy się zwariować, ja czasem się kąpię jak mam ochotę, ale nie za długo i nie we wrzątku. Poza tym mam duże wątpliwości czy taka kąpiel dobrze wpływa na rozciągniętą już i tak skórę piersi.. więc staram się unikac, prysznic zdrowszy, pobudza krążenie, kremy później lepiej się wchłaniają a zahartowanym polecam chlust zimną wodą na cycki, naprawdę działa ujędrniająco - efekty widoczne po tygodniu.
No wlasnie.Masz racje.Jutro mam usg o 9 20 rano.Moze i mi sie uda poznac plec?????Strasznie wczesnie ale ide do specjalisty!!Niby nie można przebywać długo w zbyt gorącej wodzie, ale nie dajmy się zwariować, ja czasem się kąpię jak mam ochotę, ale nie za długo i nie we wrzątku. Poza tym mam duże wątpliwości czy taka kąpiel dobrze wpływa na rozciągniętą już i tak skórę piersi.. więc staram się unikac, prysznic zdrowszy, pobudza krążenie, kremy później lepiej się wchłaniają a zahartowanym polecam chlust zimną wodą na cycki, naprawdę działa ujędrniająco - efekty widoczne po tygodniu.
zebrra
Potrójna mama :)
Znalazłam artykuł w którym są wskazówki odnośnie leczenia w czasie ciąży, może coś znajdziecie...
Jak bezpiecznie leczyć się w ciąży?
Leki w ciąży
Leki dla kobiet ciężarnych
Stosowanie leków w ciąży
Nie czytałam żadnego z tych artykułów, ale może znajdziecie tam coś ciekawego...
Miłego dnia :-)
Jak bezpiecznie leczyć się w ciąży?
Leki w ciąży
Leki dla kobiet ciężarnych
Stosowanie leków w ciąży
Nie czytałam żadnego z tych artykułów, ale może znajdziecie tam coś ciekawego...
Miłego dnia :-)
zebrra
A co do leków przeciwbólowych, to są leki które są przyjęte jako bezpieczne w czasie ciąży, a inne nie... niestety żaden lekarz (przynajmniej żaden z tych, których znam, bądź o których słyszałam) nie przebada nikogo indywidualnie i nie powie jaki bedzie najlepszy dla danej kobiety w ciąży, bo po prostu nie jest w stanie przewidzieć jej reakcji... poda leki jakie są ogólnie znane jako bezpieczne i każe przetestować... oczywiście jeśli dany lek przed ciążą nam nie służył, a jest uznany jako bezpieczny w ciąży, nie należy go brać i myślę, że nikomu nie przyszłoby to do głowy..
goska29
Fanka BB :)
Zadne leki nie sa testowane na koietach w ciązy wiec ciezko okreslic czy maja wpływ i jaki na dziecko. Jedyne co pisze na ulotkach to to że przenikaja badz nie przenikaja przez łozysko albo ze były testowane na zwierzetach. Lekarz moze tylko powiedziec ze z tej grupy leków mozna brac bo sa "MNIEJ SZKODLIWE" dla organizmu człowieka a nie dla nienarodzonego dziecka. Tak mnie informował mój lekarz jak miałam bóle zębów i miałam miec usuwany. Cieżko było mi wytrzymac bez leków przeciwbolowych Sam sie lekarz przyznał ze wszystko nawet vitamina c w duzych ilosciach jest szkodliwa . Ja brałam sam paracetamol bo stwierdziłam ze to jest najbezpieczniejszy.Chociaz jak nic innego nie bylo w domu to brałam to co było. Jedna tabletka w momencie "kryzysu" nie zaszkodzi a stres zwiazany z bolem jest o wiele bardziej szkodliwy. Wiadomo ze sa bole i bole. Jednym wystarczy kawa innym bolom nawet tabletka nie pomoze. Kazdy wie najlepiej co mu przynosi ulge.
zebrra
dokładnie, ja od swojego usłyszałam to samo...Sam sie lekarz przyznał ze wszystko nawet vitamina c w duzych ilosciach jest szkodliwa.
reklama
Ale jak byłam przeziębiona to lekarz kazał mi brać witamine C 3 razy dziennie !!! Więc w końcu nie wiadomo czy taka szkodliwa ona jest :-)
Atas u mnie było tak, że piersi bolały mnie tylko przez 2 tygodnie a teraz już od dawna nie czuje,tylko czasami skura swędzi troszkę (bo się rozciąga), ale to że Ciebie nie bolą to wcale nie oznacza że coś jest nie tak !!!!!! Nie przejmuj się ;-) :-)
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
[/url]
![](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fsuwaczki.waszslub.pl%2Fimg-2006062400100130.png&hash=1203c83a95980b2a19998b3a405a3826)
Atas u mnie było tak, że piersi bolały mnie tylko przez 2 tygodnie a teraz już od dawna nie czuje,tylko czasami skura swędzi troszkę (bo się rozciąga), ale to że Ciebie nie bolą to wcale nie oznacza że coś jest nie tak !!!!!! Nie przejmuj się ;-) :-)
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
![dev181pr___.png](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Ftickers.baby-gaga.com%2Fp%2Fdev181pr___.png&hash=99b937e50288906e67da8cb8618c1b9d)
![](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fsuwaczki.waszslub.pl%2Fimg-2006062400100130.png&hash=1203c83a95980b2a19998b3a405a3826)