reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Cześć Dziewczynki.

Chciałam się z Wami przywitać. Jestem tu nowa. Termin przyjścia na świat mojego Maleństwa został obliczony na 13 lipca. To będzie mój pierwszy Dzidziuś.

Mam nadzieję, że przyjmiecie nas tu ciepło.

Pozdrawiamy serdecznie
Mila i Maleństwo

reklama
Mila witamy serdecznie;-):)
patina 26-ja nic nie biore, żadnych leków!!!! nawet no-spy,nic umieram czasem z bólu, myślałam o panadolu-zapytam lekarki jak ją odwiedzę to dam znać co można.
Kurczę ale ciężarówek przybywa-właśnie się dowiedziałam o kuzynce męża ma termin na koniec sierpnia-niestety jest w szpitalu bo plami dość mocno:zawstydzona/y::no:

Mozna brac leki przeciwbolowe oparte na paracetamolu ( panadole, paracetamol, nurofen, codipar )nie mozna jednak brac leków typu ibuprom, ibuprofen itp ale nie pamietam czemu , maja którys składnik przeciwbolowy szkodliwy. Jak mi sie przpomni dam znac .

Mozna brac leki przeciwbolowe oparte na paracetamolu ( panadole, paracetamol, nurofen, codipar )nie mozna jednak brac leków typu ibuprom, ibuprofen itp ale nie pamietam czemu , maja którys składnik przeciwbolowy szkodliwy. Jak mi sie przpomni dam znac .

Zgadza się, mi w poprzedniej ciązy lekarz pozwolił tylko Apap - tylko niestety to nic nie pomaga :wściekła/y: (przynajmniej mi...)

Witaj Mila - gratuluje Dzidziolki :tak: !!!

No i jeszcze chciałam się pochwalić chyba ... ;-) Tak od piątku codziennie nad ranem, czuję pierwsze "ruchy" - takie delikatne muśnięcia :-) (to chyba to !?)

Mozna brac leki przeciwbolowe oparte na paracetamolu ( panadole, paracetamol, nurofen :no:, codipar )nie mozna jednak brac leków typu ibuprom, ibuprofen itp ale nie pamietam czemu , maja którys składnik przeciwbolowy szkodliwy.
Tylko nie nurofen!!! Panadol, paracetamol, apap, ale nie nurofen, tak samo jak ibuprom, ibuprofen zawierają właśnie ibuprofen, który jest bardzo szkodliwy w ciąży...

ja niestety również miewam straszne bóle głowy, migrenowe, ale zdarzały się też przed ciążą, biorę apap tylko, ale w ogóle nie działa...

no i po bolu ale nic nie bralam mialam w domu paracetamol ktory podobno mozna ale sie wstrzymalam:) i jakos przetrzymalam:_) kiedys na kazdy lekki bol bralam ibuprom -moj ulubionya teraz juz dwa powazne bole przetrzymalam ostatnio zoladka i wczoraj glowy....

Dziewczyny, nie doradzajcie sobie w sprawie leków na zasadzie "mozna to, tamtego nie mozna", od tego akurat jest lekarz, lepiej zadzwonic do jakiegokolwiek lekarza i spytac, a nie polegac na opinii forum, nie chodzi mi o to ze ktos się nie zna czy coś w tym stylu, ale na kazdego takie leki działają inaczej, dopiero co była afera z lekami przeciwbólowymi, jedni mają wyzszy poziom płytek krwi i nic im nie bedzie, a innym moze drastycznie spasc! moim zdaniem to sprawa mocno idnywidualna i mówienie, ot tak sobie "mozna brac paracetamol a ibuprom nie" to zbyt lekkomyslne podejście do sprawy. O tym musi decydowac lekarz!! (mówimy o ciązy oczywiscie a nie normalnym stanie)

reklama
Hej lipcóweczkii!!!
Jestem z sierpniówek ale u mnie cisza ze hej:);-) Pewnie walczą z mdłościami I trymestrowymi. Ja ma do Was pytanko. Bo jestescie eszcze najbliżej. Otóż czy dokucza Wam bolesność piersi? Bo mi absolutnie nie i nie moe sobie przypomnieć za zadne skarbty swiata jak to było z ciąża moją pierwszą.:baffled: I generalnie sobie wkreciłam ze cos nie tak, ze mało hormonów itp. a wizyte mam dopiero 29 stycznia i chyab sie wykoncze do tego czasu. Fasoleczke z bijącym serduchem juz widziałam:-)
Powiedzcie mi jak to jest u Was?? Jestem teraz w 8tc.

Do góry