reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Julek woli zdecydowanie bez bucików dreptać(oczywiście z moja pomocą)i w domku uzywamy polarkowych papci,gdzies czytałam że lepiej jak dziecko chodzi na boso ale nie wiem jak to jest do końca może trzeba spytac bardziej doświadczonych mam.Wydaje mi się że jeżeli Blania lepiej porusza się (bardziej pewniej) w bucikach ze sztywna podeszwą to może takie właśnie powinnas jej zakładać.
A co do kolczyków to moja koleżanka tez jakoś tak w tym wieku przekuwała i było ok.

reklama
Witajcie wieczorkiem.:-)
Dziś Grześ mnie zaskoczył -spał prawie 2,5 godz.:szok::-) Ale to chyba czuł, że burza idzie.:tak:

Dziewczyny mam do was prosbe powiedzcie Mi ;

Czy zakladacie maluchom Buciki jak chodza po domu?
Moja mala juz doskonale stoi i zaczyna dawac kroczki puszcza sie i stoi i powoli przechodzi na krociutkich odcinkach. I zauwazylam ze jak jest na golych nozkach to ciezko jej zlapac przyczepnosc z podloga a jak ma buciki to jakos chyba pewniej sie czuje i lepiej sie trzyma stopka jak myslicie ? Mam jej kupic ciapciochy po domu ? z twrda podeszwa?? czy jaka?? jak wy robicie ??

a Nastepne pytanie to ;

Chcialabym przekluc niedlugo Blance uszka, chce zeby miala kolczyki. U mnie w rodzinie sie od malenkiego dziewczynkom przekluwa jak myslicie czy moge juz czy poczekac do lipca i zrobic jej jak bedzie miala roczek ???

Czekam na odpowiedzi !!
Co do bucików, to słyszałam, że lepiej na bosakalub w skarpetkach z abs'ami -wtedy lepiej czuje podłoże.:tak: Ale jeżeli faktycznie lepiej jej w bucikach, to zakładaj jej ale ze sztywnymi zapiętkami.:tak: Ja myślałam, że Grześ jeszcze może jeszcze chodzić w miękkich, skoro nie chodzi. Ale pani w sklepie mnie uswiadomiła, że skoro juz wstaje, to bucik musi mu trzymać sztywno nóżkę.:-) i kupiłam mu takie kapcioszki (mniej więcej): BEFADO !!! wiosenna nowość !! 25 (339857833) - Aukcje internetowe Allegro Inny kolor, wzór i rozmiar;-).
A co do kolczyków, to myśle, że już możesz.:tak: O ile Blania dobrze to zniesie (samo przekłuwanie, a potem coś w uszach).:-)

No i Buziaczku super, że Blania sie już lepiej czuje.:tak:

Witam
Buziaczku u nas wszystko ok po za tym że Julek coś dzis marudny wstał o 5 i do 8 wiercił się u nas w łóżku.Później zasnął an pół godzinki i dalej marudził.Na spacerku tez nie chciał spać,w końcu zasnął o 16do 17 i znowu marudzi.Z tatą nie chce siedzieć tylko mama i mama a co go wezmę na ręce to tylko siedział by przy cycku ufff czasami to nawet żałuję że karmię piersią no i te nocne pobudki co 2 godz,jestem wykończona.
Oj, skąd ja to znam. Grzesiek też tylko mama i mama. (No chyba, że jest moja mama, to ewentualnie jeszcze babcia może byc;-)) Ale to związane jest raczej z tzw. lękiem separacyjnym.:baffled:

Co do bucików, to słyszałam, że lepiej na bosakalub w skarpetkach z abs'ami -wtedy lepiej czuje podłoże.:tak: Ale jeżeli faktycznie lepiej jej w bucikach, to zakładaj jej ale ze sztywnymi zapiętkami.:tak: Ja myślałam, że Grześ jeszcze może jeszcze chodzić w miękkich, skoro nie chodzi. Ale pani w sklepie mnie uswiadomiła, że skoro juz wstaje, to bucik musi mu trzymać sztywno nóżkę.:-) i kupiłam mu takie kapcioszki (mniej więcej): BEFADO !!! wiosenna nowość !! 25 (339857833) - Aukcje internetowe Allegro Inny kolor, wzór i rozmiar;-).
A co do kolczyków, to myśle, że już możesz.:tak: O ile Blania dobrze to zniesie (samo przekłuwanie, a potem coś w uszach).:-)

No i Buziaczku super, że Blania sie już lepiej czuje.:tak:
Dziekuje Kochana ;-), naprawde lepiej sie czuje w bucikach, jak jej zaloze to tak jakby czula sie bardziej komfortowo, bezpiecznie i szybciej bryka :tak:ale tez chodzi na bosaka gola nozka i w skarpetce:tak:
A kolczyki chce jej zrobic albo w tym miesiacu albo w wakacje jak bedziemy w Pl ale wtedy bedzie cieplo i nie chce by sie pocilo cialko bo wtedy moze sie zle goic. Poplacze napewno chwilke..ale szybko zapomni jako kazdym upadku i guzie. to rodzinna tradycja u malych dziewuszek:tak: chociaz pewnie Tesciowa i Tesc beda gadac ....ulallala ale to wkoncu Moje dziecko.:sorry2:

Dziewczyny mam do was prosbe powiedzcie Mi ;

Czy zakladacie maluchom Buciki jak chodza po domu?
Moja mala juz doskonale stoi i zaczyna dawac kroczki puszcza sie i stoi i powoli przechodzi na krociutkich odcinkach. I zauwazylam ze jak jest na golych nozkach to ciezko jej zlapac przyczepnosc z podloga a jak ma buciki to jakos chyba pewniej sie czuje i lepiej sie trzyma stopka jak myslicie ? Mam jej kupic ciapciochy po domu ? z twrda podeszwa?? czy jaka?? jak wy robicie ??

a Nastepne pytanie to ;

Chcialabym przekluc niedlugo Blance uszka, chce zeby miala kolczyki. U mnie w rodzinie sie od malenkiego dziewczynkom przekluwa jak myslicie czy moge juz czy poczekac do lipca i zrobic jej jak bedzie miala roczek ???

Czekam na odpowiedzi !!
Jeśli chodzi o buty to mam ten sam problem. Kacper już chodzi za dwie ręce a nawet za jedną czasami,a w domu mam panele. Skarpetki z abesem:) są w ok,ale.. No właśnie.
Pomyślałam ze poczekam jeszcze z miesiąc i kupie mu takie sandałki po domu.

A co do kolczyków-hmmm wiesz myślę że może jeszcze poczekaj z pół roku. Mi jak najbardziej się podobają dziewczynki z kolczykami,ale jest mały z tym problem.
Teraz mała nie zrozumie że nie wolno ich ruszać(bo boleć ją będą uszy i będzie chciała wyrwać kolczyki). A za jakieś pół roku prędzej jej wytłumaczysz co i jak.
Teraz (tak myślę) napewno będzie bawić się uszami,a to nie służy szybkiemu zagojeniu.
Ale to tylko moje zdanie:tak::tak:
Buziaczku jakoś ostatnio nie mam wogóle czasu na kompa. Zaniedbnawetuje Was i mamy siedzące w domu. Nie mam czasu na nic!A jak mam chwilkę to nawet mi się nie chce palcem ruszyć. Ale fajnie że wkońcu się tu ruszyło:tak:

Witam dziewczyny
Mój Bąbelek już ma się lepiej, broi od 7.00 w nocy zrobił tylko 3 pobudki.
Ja też już zaczynam się rozglądać za bucikami.
Dawid właśnie znalazł odklejony kawałek tapety i ciągle przy nim siedzi i patrzy co by tu zrobić :wściekła/y:.

Buziaczku - pewnie że Blania zapomni, ale bidulka pewnie będzie płakała. Taka malutka :-(.
Iwka - ja też coś ostatnio zaganiana jestem. Ale Ty to chyba jeszcze musisz nacieszyć się mężem przed jego powołaniem.:tak:

reklama
Martyna, witaj u lipcoweczek;)
Buziaczku, ja rowniez slyszalam ze jak najdluzej dziecko powinno nie miec bucikow, zeby wlasnie czulo podloze, ale tak jak asiulinka pisze, jezeli juz mala stoi i daje kroczki, to powinnas jej kupic butki ale nie takie zupelnie z twarda podeszwa. Usztywniane ale wlasnie przeznaczone tylko do tego jak dziecko daje pare kroczkow one sa twarde ale nie az tak jak te zwykle do chodzenia, sa takie ze dziecko czuje podloze w nich. Jako ze jestes z UK, jak bedziesz na spacerku, radze Ci przejsc sie do "Clarks" tam znaja sie i napewno Ci doradza.

U mnie dzis pochmurno, wiec chyba na spacerek nie pojdziemy bo chyba cos popada.
Biore sie ze pranie.
narazie

Do góry