I
iiwka
Gość
Niusia-u mnie już po praniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie prawie cały czas jest włączony telewizor i lecą bajki -bo Maciuś musi oglądać (a nawet jak nie patrzy, to muszą lecieć w tle), więc czasem Grześ patrzy w telewizor. Ale jak zauważę, że za długo patrzy, to odwracam jego uwagę -wołam go, albo pokazuję mu jakąś zabawkę.Dziewczyny dajecie swoim maluchom ogladac tv?
Już chyba pisałam Jasminie, że to jest związane z wiekiem -tzw. lęk separacyjny. Strasznie to uciążliwe.Buziaczku, ja sie tak zastanawiam czy to nie jest teraz taki okres dziewiecio miesieczniakow bo moj skarbek tez wszedzie za mna, jak wyjde do pokoju albo lazienki to odrazu placz i biegnie za mna, jak tylko straci mnie z oczu to ryk, a wczesniej tego nie bylo.
My mamy też Aventa i Julek też nie umie z niego pić więc wróciliśmy na razie z powrotem do butelki tak przynajmniej coś się napije ogólnie z tym piciem to u nas bardzo cięzko Julek pije bardzo mało,ale może dlatego bo jest karmiony piersią.Za jakis czas znowu spróbujemy niekapka:-)witam i ja z rana:-)
Blausia zjadla wlasnie sniadanie kaszka ryzowa z musli i mlekiem cala miseczke i dogryzla bananem swierzym takze sniadanie mamyu za soba. i Od rana probuje ja nauczyc z kubka pic, ale nie moze zaczaic by pociagnacehhh ale moze wkoncu sie udatrzyma w raczkach , macha wklada do buzi i gryzie ale nie ciagniekurcze, dziewczyny czy wasze maluchy juz pija ? z jakich kubkow ?
jak nauczylyscie ? pomozcie podajcie jakies sposoby