reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
U mnie jest tak że telewizor chodzi bo mam pokój z kuchnią niby połączony i ja go oglądam. A mały od czasu do czasu spojrzy się na niego i tyle.:tak::tak:

Hej.:-)
My dziś caly dzień w domku się kisiliśmy się, bo pogoda nie zaciekawa była.:no: Ale za to porobiłam mnóstwo fotek i filmików chłopakom jak się bawili.:-)

Dziewczyny dajecie swoim maluchom ogladac tv?
U mnie prawie cały czas jest włączony telewizor i lecą bajki -bo Maciuś musi oglądać (a nawet jak nie patrzy, to muszą lecieć w tle:sorry2:), więc czasem Grześ patrzy w telewizor. Ale jak zauważę, że za długo patrzy, to odwracam jego uwagę -wołam go, albo pokazuję mu jakąś zabawkę.

A ostatnio ulubioną "zabawą" Grzesia jest otwieranie dvd (tej szufladki na płyty).:dry: Nic nie pomaga "nie wolno", nawet jak robię poważną (groźną) minę, czy nawet krzyknę, Grześ potrafi się odwrócić do mnie z szelmowskim uśmieszkiem.:sorry2::crazy:

Hi !
Blanuska juz spi a ja juz ledwo widze , jestem taka zmeczona dzis , Blanka nie mogla spac w nocy krecila sie wiercila plala , pojekiwala ale nie miala temperaturki...ani mokro ani glodna tylko jakos tak :dry:wiec i ja nie wyspana jestem w ciagu dnia marudzila , plakala rozbijala sie o wszystko, wysypala opakowanie kaszy nannej na podloge, przygryzla sobie warge jak stukala zebami o wanne ...noi placz ja z szamponem na glowie patrze a tam krew w buzi , latalam po domu i chcialam zatamowac jakos ...podloga mokra bo nawet nie zdazylam zalozyc recznika na glowe , smoczek we krwi rece wszystko lalo sie jak nie wiem a teraz napuchnieta i czerwona:no::wściekła/y: Nie da sie upilonowac , a stala kolo Mnie :dry:i zrobila sobie krzywde ehhh. Zabkow nie ma wiec nie wiem czego placziwa jest , ciagle na rece ciagle tylko ja, stoi przy mNie a jak wyjde do innego pokoju to w placz i za mna z wyjaca buzia zaplakana jakby jej zabrano monia.:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:co sie z nia dzieje :baffled: moze tak po chorobei sie nauzyla ze tylko ja bo ciagle przy niej bylam , czzuwalam bawilam sei trzymala ja jak temperatura i wogule ?? :szok: nie wiem o co chodzi:no:

Kupial jej rowniez dzis kubek nie kapek ten magiczny i probuje ja przekonac do picia z niego nie chce juz dawac butli chce uczyc ja tylko niekapka i talerzyk z lyzeczka ...:tak:ale jak narazie powoli ...nam to idzie bo 1 dzien ma ten niekapeczek :tak:

Asiulinka, to u Victora wystepowal taki usmieszek przy wyjmowaniu karty z dekodera:) ale narazie mu przeszlo.

Buziaczku, ja sie tak zastanawiam czy to nie jest teraz taki okres dziewiecio miesieczniakow:) bo moj skarbek tez wszedzie za mna, jak wyjde do pokoju albo lazienki to odrazu placz i biegnie za mna, jak tylko straci mnie z oczu to ryk, a wczesniej tego nie bylo.

Teraz juz spi, wiec troche odpoczywam:tak: biore szybki prysznic i do spania, nawet nie mam sily na wylegiwanie sie w wannie:-(

Dobrej nocki,pappa

Buziaczku, ja sie tak zastanawiam czy to nie jest teraz taki okres dziewiecio miesieczniakow:) bo moj skarbek tez wszedzie za mna, jak wyjde do pokoju albo lazienki to odrazu placz i biegnie za mna, jak tylko straci mnie z oczu to ryk, a wczesniej tego nie bylo.
Już chyba pisałam Jasminie, że to jest związane z wiekiem -tzw. lęk separacyjny.:baffled::-p Strasznie to uciążliwe.:tak:

Buziaczku całuski dla Blani w zranioną wargę. Ja też (jak Grześ uderzył się w kaloryfer) byłam koło niego, a go uchroniłam od upadku.:no: Dzieciaczków nie da się upilnować. Chcą być coraz bardziej samodzielne, a to się wiąże niestety z urazami.:baffled:
I życzymy powodzenia w nauce picia z niekapka.:-)

:-)witam i ja z rana:-)
Blausia zjadla wlasnie sniadanie kaszka ryzowa z musli i mlekiem :tak:cala miseczke i dogryzla bananem swierzym takze sniadanie mamyu za soba. i Od rana probuje ja nauczyc z kubka pic, ale nie moze zaczaic by pociagnac:no:ehhh ale moze wkoncu sie uda:tak:trzyma w raczkach , macha wklada do buzi i gryzie ale nie ciagnie:no:kurcze, dziewczyny czy wasze maluchy juz pija ? z jakich kubkow ?
jak nauczylyscie ? pomozcie podajcie jakies sposoby:tak:

reklama
:-)witam i ja z rana:-)
Blausia zjadla wlasnie sniadanie kaszka ryzowa z musli i mlekiem :tak:cala miseczke i dogryzla bananem swierzym takze sniadanie mamyu za soba. i Od rana probuje ja nauczyc z kubka pic, ale nie moze zaczaic by pociagnac:no:ehhh ale moze wkoncu sie uda:tak:trzyma w raczkach , macha wklada do buzi i gryzie ale nie ciagnie:no:kurcze, dziewczyny czy wasze maluchy juz pija ? z jakich kubkow ?
jak nauczylyscie ? pomozcie podajcie jakies sposoby:tak:
My mamy też Aventa i Julek też nie umie z niego pić więc wróciliśmy na razie z powrotem do butelki tak przynajmniej coś się napije ogólnie z tym piciem to u nas bardzo cięzko Julek pije bardzo mało,ale może dlatego bo jest karmiony piersią.Za jakis czas znowu spróbujemy niekapka

Do góry