reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
U mnie jest tak że telewizor chodzi bo mam pokój z kuchnią niby połączony i ja go oglądam. A mały od czasu do czasu spojrzy się na niego i tyle.:tak::tak:

Hej.:-)
My dziś caly dzień w domku się kisiliśmy się, bo pogoda nie zaciekawa była.:no: Ale za to porobiłam mnóstwo fotek i filmików chłopakom jak się bawili.:-)

Dziewczyny dajecie swoim maluchom ogladac tv?
U mnie prawie cały czas jest włączony telewizor i lecą bajki -bo Maciuś musi oglądać (a nawet jak nie patrzy, to muszą lecieć w tle:sorry2:), więc czasem Grześ patrzy w telewizor. Ale jak zauważę, że za długo patrzy, to odwracam jego uwagę -wołam go, albo pokazuję mu jakąś zabawkę.

A ostatnio ulubioną "zabawą" Grzesia jest otwieranie dvd (tej szufladki na płyty).:dry: Nic nie pomaga "nie wolno", nawet jak robię poważną (groźną) minę, czy nawet krzyknę, Grześ potrafi się odwrócić do mnie z szelmowskim uśmieszkiem.:sorry2::crazy:

Hi !
Blanuska juz spi a ja juz ledwo widze , jestem taka zmeczona dzis , Blanka nie mogla spac w nocy krecila sie wiercila plala , pojekiwala ale nie miala temperaturki...ani mokro ani glodna tylko jakos tak :dry:wiec i ja nie wyspana jestem w ciagu dnia marudzila , plakala rozbijala sie o wszystko, wysypala opakowanie kaszy nannej na podloge, przygryzla sobie warge jak stukala zebami o wanne ...noi placz ja z szamponem na glowie patrze a tam krew w buzi , latalam po domu i chcialam zatamowac jakos ...podloga mokra bo nawet nie zdazylam zalozyc recznika na glowe , smoczek we krwi rece wszystko lalo sie jak nie wiem a teraz napuchnieta i czerwona:no::wściekła/y: Nie da sie upilonowac , a stala kolo Mnie :dry:i zrobila sobie krzywde ehhh. Zabkow nie ma wiec nie wiem czego placziwa jest , ciagle na rece ciagle tylko ja, stoi przy mNie a jak wyjde do innego pokoju to w placz i za mna z wyjaca buzia zaplakana jakby jej zabrano monia.:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:co sie z nia dzieje :baffled: moze tak po chorobei sie nauzyla ze tylko ja bo ciagle przy niej bylam , czzuwalam bawilam sei trzymala ja jak temperatura i wogule ?? :szok: nie wiem o co chodzi:no:

Kupial jej rowniez dzis kubek nie kapek ten magiczny i probuje ja przekonac do picia z niego nie chce juz dawac butli chce uczyc ja tylko niekapka i talerzyk z lyzeczka ...:tak:ale jak narazie powoli ...nam to idzie bo 1 dzien ma ten niekapeczek :tak:

Asiulinka, to u Victora wystepowal taki usmieszek przy wyjmowaniu karty z dekodera:) ale narazie mu przeszlo.

Buziaczku, ja sie tak zastanawiam czy to nie jest teraz taki okres dziewiecio miesieczniakow:) bo moj skarbek tez wszedzie za mna, jak wyjde do pokoju albo lazienki to odrazu placz i biegnie za mna, jak tylko straci mnie z oczu to ryk, a wczesniej tego nie bylo.

Teraz juz spi, wiec troche odpoczywam:tak: biore szybki prysznic i do spania, nawet nie mam sily na wylegiwanie sie w wannie:-(

Dobrej nocki,pappa

Buziaczku, ja sie tak zastanawiam czy to nie jest teraz taki okres dziewiecio miesieczniakow:) bo moj skarbek tez wszedzie za mna, jak wyjde do pokoju albo lazienki to odrazu placz i biegnie za mna, jak tylko straci mnie z oczu to ryk, a wczesniej tego nie bylo.
Już chyba pisałam Jasminie, że to jest związane z wiekiem -tzw. lęk separacyjny.:baffled::-p Strasznie to uciążliwe.:tak:

Buziaczku całuski dla Blani w zranioną wargę. Ja też (jak Grześ uderzył się w kaloryfer) byłam koło niego, a go uchroniłam od upadku.:no: Dzieciaczków nie da się upilnować. Chcą być coraz bardziej samodzielne, a to się wiąże niestety z urazami.:baffled:
I życzymy powodzenia w nauce picia z niekapka.:-)

:-)witam i ja z rana:-)
Blausia zjadla wlasnie sniadanie kaszka ryzowa z musli i mlekiem :tak:cala miseczke i dogryzla bananem swierzym takze sniadanie mamyu za soba. i Od rana probuje ja nauczyc z kubka pic, ale nie moze zaczaic by pociagnac:no:ehhh ale moze wkoncu sie uda:tak:trzyma w raczkach , macha wklada do buzi i gryzie ale nie ciagnie:no:kurcze, dziewczyny czy wasze maluchy juz pija ? z jakich kubkow ?
jak nauczylyscie ? pomozcie podajcie jakies sposoby:tak:

reklama
:-)witam i ja z rana:-)
Blausia zjadla wlasnie sniadanie kaszka ryzowa z musli i mlekiem :tak:cala miseczke i dogryzla bananem swierzym takze sniadanie mamyu za soba. i Od rana probuje ja nauczyc z kubka pic, ale nie moze zaczaic by pociagnac:no:ehhh ale moze wkoncu sie uda:tak:trzyma w raczkach , macha wklada do buzi i gryzie ale nie ciagnie:no:kurcze, dziewczyny czy wasze maluchy juz pija ? z jakich kubkow ?
jak nauczylyscie ? pomozcie podajcie jakies sposoby:tak:
My mamy też Aventa i Julek też nie umie z niego pić więc wróciliśmy na razie z powrotem do butelki tak przynajmniej coś się napije ogólnie z tym piciem to u nas bardzo cięzko Julek pije bardzo mało,ale może dlatego bo jest karmiony piersią.Za jakis czas znowu spróbujemy niekapka

Do góry