reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Witam nową mamusię -Martynę:-) Co do picia soczków i butelki, to znam to dobrze:tak: Ja też karmię piersią i Grześ długo nie chciał pić nic innego jak tylko moje mleczko. Ale próbowałam i nie poddawałam się. Teraz nauczył się pić herbatki i soczki klarowne, ale soczków przecierowych nie lubi. Próbowałam, nie chciał, więc na jakis czas dałam mu spokój a za niedługo znów spróbuję mu dać soczek.:-) W koncu zatrybi.;-)

Zeneta - szczepiłam go przeciw bakterii PNEMOCCAL wywołuje zapalenie płuc.
Ucieszyłam się że dostanie tę szczepionkę bo on często choruje właśnie na płucka. Ale teraz to tak mi go żal...:-(, mam nadzieję że jutro będzie lepiej

Witamy mamusie widze ze cos sie ruszyloi a gdzie reszta Mamusiek ?? Iwka , Julkowa gdzie sie chowacie ???:-p

My dzis bylysmy na spacerku jakas godzinke :tak: Bo Blania czuje sie juz bardzo dobrze , tak jak przed ta infekcja..;-)i byla ladna pogoda mimo to ubralam ja bardzo cieplo w czapcie i kurtalke :-)okrylam kocykiem dodatkowo.
Mala juz nie ma temperatur. Zjadla dzis landie rosloek z makaronikiem i troszke sosiku z kartofelkiem :-) bardzo jej smakowalo :tak:a teraz buszuje z mokrymi chusteczkami :-D

Oby Dawidek nie zlapal nic w przychodni ....zadnej infekcji ktora panuje tu w Anglii.
Pozdrawiamy !

Witam
Buziaczku u nas wszystko ok po za tym że Julek coś dzis marudny wstał o 5 i do 8 wiercił się u nas w łóżku.Później zasnął an pół godzinki i dalej marudził.Na spacerku tez nie chciał spać,w końcu zasnął o 16do 17 i znowu marudzi.Z tatą nie chce siedzieć tylko mama i mama a co go wezmę na ręce to tylko siedział by przy cycku ufff czasami to nawet żałuję że karmię piersią no i te nocne pobudki co 2 godz,jestem wykończona.

Fajnie że Blaneczka juz zdrowieje i wraca jej apetytek i humorek
Mam nadzieję ze już nie bedziemy pisać o tych wstrętnych chorubskach i będą nasze dzieciaczki omijać.

Dziewczyny mam do was prosbe powiedzcie Mi ;

Czy zakladacie maluchom Buciki jak chodza po domu?
Moja mala juz doskonale stoi i zaczyna dawac kroczki puszcza sie i stoi i powoli przechodzi na krociutkich odcinkach. I zauwazylam ze jak jest na golych nozkach to ciezko jej zlapac przyczepnosc z podloga a jak ma buciki to jakos chyba pewniej sie czuje i lepiej sie trzyma stopka jak myslicie ? Mam jej kupic ciapciochy po domu ? z twrda podeszwa?? czy jaka?? jak wy robicie ??

a Nastepne pytanie to ;

Chcialabym przekluc niedlugo Blance uszka, chce zeby miala kolczyki. U mnie w rodzinie sie od malenkiego dziewczynkom przekluwa jak myslicie czy moge juz czy poczekac do lipca i zrobic jej jak bedzie miala roczek ???

Czekam na odpowiedzi !!

reklama
Dziękuje za wszelkie wskazówki i mądre rady,coś o sobie?Mam 26lat,mieszkam w Poznaniu,obecnie jestem na urlopie wychowawczym i jestem najszczęśliwszą Mamą na świecie,kocham Moją Kruszynkę tak jak Wy Kochane Mamusie!!!pozdrawiam was serdecznie
Jeśli macie jakieś pytanie piszcie,chętnie odpowiem:-)

Do góry