reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Cześć Dziewczynki.:-)

Co do niekapków, to Grześ czasem coś pociągnie.:tak:Ale też nie za dużo pije,ale podejrzewam, tak jak Julkowa, że może nie potrzebuje -w koncu ma jeszcze cycusia:-p My mamy Aventu-średnio mu wychodziło, więc postanowiłam spróbowac inny kubeczek. Kupiłam mu z Canpolu Lovi, ale kupiłam z "końcówką" dla dzieci od 12 miesięcy -bo była twardsza, a on ma już 7 ząbków. Ale ciężko się z tego pije (nawet mi jest troche ciężko:sorry2:) i zastanawiam się, czy nie dokupic mu innego ustnika.:tak: A póki co, to daje mu na zmianę -raz niekapek, a raz butelkę (którą zaczął tolerować, ale tylko z herbatką -mleczka (nawet mamusi) nie tknie:baffled::dry:).

reklama
Ja dawałam poprostu mu(cała jego nauka trwała 2 dni) i pokazywałam jak się z niego pije itd. nauczył się:)

Powodzenia i dla Waszych pociech.:tak:

Witam sie i ja popoludniowa pora;)

:-)witam i ja z rana:-)
Blausia zjadla wlasnie sniadanie kaszka ryzowa z musli i mlekiem :tak:cala miseczke i dogryzla bananem swierzym takze sniadanie mamyu za soba. i Od rana probuje ja nauczyc z kubka pic, ale nie moze zaczaic by pociagnac:no:ehhh ale moze wkoncu sie uda:tak:trzyma w raczkach , macha wklada do buzi i gryzie ale nie ciagnie:no:kurcze, dziewczyny czy wasze maluchy juz pija ? z jakich kubkow ?
jak nauczylyscie ? pomozcie podajcie jakies sposoby:tak:

U nas z Aventu nie bardzo mu szlo, kupilam Tomme Tippe i z tego lepiej, na poczatku a nawet i teraz zdarza sie ze traktuje to jako zabawke tez gryzie, ale pomimo to i tak cos poleci, mysle ze z czasem sie naucza:tak: A generalnie to tez rzadko pije bo woli possac sysia:-D nic lepszego nie ma jak sysio:-D:-D

U was tez taka pogoda do kitu?zimno jak cholera.
A ja mimo to pogoniłam chłopaków na spacer poszli karmić łabędzie a na mnie czekają naczynia z zlewie:baffled:
Pocieszające jest to że niedługo maj mój ulubiony mc.mimo tego że nie będzie mojego męża ale to jeszcze do mnie nie dociera.
iiwka a jak u ciebie nastrój związany z rozstaniem pogodziłaś sie juz z tym?

Buziaczku no nie wiem jak to opisać. Brałam poprostu butelkę i z niej piłam,mały szybko załapał...

Julkowa,do tego chyba nie da się przyzwyczaić:-:)-:)-( niestety

witam . Blaneczka juz spi po calym dniu szarzownia :tak:
dostala dzis od Nas namiocik z kuleczkami plastikowymi:tak:ale bylo radosci. ale cos jest lekko ochrypnieta i chyba jakis kaszel sie przypaletal :-:)dry: jak w nocy znow sie pojawi zaczne podawc jej syropek na suchy kaszelek:-(oby to tylko kaszelek i chrypka.
Blaneczka dzis zaczela mowic ''da'', i ''nie da '' jeszcze tak nie wyraznie ale jak mowi da to trzeba jej cos dac :-D:-):tak:. hehe lobuzuje caly dzien :tak: i zaczela sie ladnie bawic zabawki , ale oczywiscie jak sie z nia bawi :tak:bo musi sie popisywac :-D

u Nas tez bardzo chlodno dzis , a na weekendzie ma padac snieg :szok::wściekła/y:wiatrzysko takie z nie moglam pchac wozka :no:nie do pomyslenia taka pogoda w kwietniu!:sorry2:
Gdzie to sloneczko :sorry2:

witam . Blaneczka juz spi po calym dniu szarzownia :tak:
dostala dzis od Nas namiocik z kuleczkami plastikowymi:tak:ale bylo radosci. ale cos jest lekko ochrypnieta i chyba jakis kaszel sie przypaletal :-:)dry: jak w nocy znow sie pojawi zaczne podawc jej syropek na suchy kaszelek:-(oby to tylko kaszelek i chrypka.
Blaneczka dzis zaczela mowic ''da'', i ''nie da '' jeszcze tak nie wyraznie ale jak mowi da to trzeba jej cos dac :-D:-):tak:. hehe lobuzuje caly dzien :tak: i zaczela sie ladnie bawic zabawki , ale oczywiscie jak sie z nia bawi :tak:bo musi sie popisywac :-D

u Nas tez bardzo chlodno dzis , a na weekendzie ma padac snieg :szok::wściekła/y:wiatrzysko takie z nie moglam pchac wozka :no:nie do pomyslenia taka pogoda w kwietniu!:sorry2:
Gdzie to sloneczko :sorry2:

To fajnie ze Blania zadowolona z prezentu;-)
Ja tez chcialam kupic malemu takie pileczki ale one sa dopiero od 3 lat...

Co do pogody to i u nas rowniez zimno, nie przyjemnie wyjsc.

Julkowa, chyba przeoczylam jakies posty bo nie w temacie jestem z Twoim M, gdzie on sie wybiera?

Julkowa, chyba przeoczylam jakies posty bo nie w temacie jestem z Twoim M, gdzie on sie wybiera?
Nusia witaj , polecam Ci te kuleczki naprawde fajna sprawa , rozwija ruch i super miejsce dla dziecka do zabawy taki namiocik.
Ja wiem ze one sa od 3 lat ale nie ma w nich niczego niebezpiecznego wiesz:no: kulki sa duze napompowane powietrzem bardzo miekkie, i nie da sie ich wlozyc do buzi. namiocik jest z materialu i tylko po bokach usztywniajace palki, ktore tez sa raczej delikatne :tak::tak:i nie ma ich jak dziecko wyjac.
Uwazam ze jest to bezpieczna zabawka, moja kolezanka ma identyczne i jej synek dostal na roczek, Blania zobaczyla i byl wielki placz jak kazalam oddac kuleczki i trzeba bylo isc do domciu, wiec kupialm jej identyczne ;-).

O ile sie nie myle to idzie do WOJSKA !!

Nusia a co twoj synus juz potrafi ??

reklama

Tak wyjeżdża 27 kwietnia na 2 mc w lipcu moze przyjedzie na 2 tyg i póżniej na 3 mc.Wyjeżdża do Włoch .Nie wiem nawet czy uda mu sie przyjechac na roczek Julka.:-(

Do góry