reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Cześć Dziewczynki.:-)

Co do niekapków, to Grześ czasem coś pociągnie.:tak:Ale też nie za dużo pije,ale podejrzewam, tak jak Julkowa, że może nie potrzebuje -w koncu ma jeszcze cycusia:-p My mamy Aventu-średnio mu wychodziło, więc postanowiłam spróbowac inny kubeczek. Kupiłam mu z Canpolu Lovi, ale kupiłam z "końcówką" dla dzieci od 12 miesięcy -bo była twardsza, a on ma już 7 ząbków. Ale ciężko się z tego pije (nawet mi jest troche ciężko:sorry2:) i zastanawiam się, czy nie dokupic mu innego ustnika.:tak: A póki co, to daje mu na zmianę -raz niekapek, a raz butelkę (którą zaczął tolerować, ale tylko z herbatką -mleczka (nawet mamusi) nie tknie:baffled::dry:).

reklama
Ja dawałam poprostu mu(cała jego nauka trwała 2 dni) i pokazywałam jak się z niego pije itd. nauczył się:)

Powodzenia i dla Waszych pociech.:tak:

Witam sie i ja popoludniowa pora;)

:-)witam i ja z rana:-)
Blausia zjadla wlasnie sniadanie kaszka ryzowa z musli i mlekiem :tak:cala miseczke i dogryzla bananem swierzym takze sniadanie mamyu za soba. i Od rana probuje ja nauczyc z kubka pic, ale nie moze zaczaic by pociagnac:no:ehhh ale moze wkoncu sie uda:tak:trzyma w raczkach , macha wklada do buzi i gryzie ale nie ciagnie:no:kurcze, dziewczyny czy wasze maluchy juz pija ? z jakich kubkow ?
jak nauczylyscie ? pomozcie podajcie jakies sposoby:tak:

U nas z Aventu nie bardzo mu szlo, kupilam Tomme Tippe i z tego lepiej, na poczatku a nawet i teraz zdarza sie ze traktuje to jako zabawke tez gryzie, ale pomimo to i tak cos poleci, mysle ze z czasem sie naucza:tak: A generalnie to tez rzadko pije bo woli possac sysia:-D nic lepszego nie ma jak sysio:-D:-D

U was tez taka pogoda do kitu?zimno jak cholera.
A ja mimo to pogoniłam chłopaków na spacer poszli karmić łabędzie a na mnie czekają naczynia z zlewie:baffled:
Pocieszające jest to że niedługo maj mój ulubiony mc.mimo tego że nie będzie mojego męża ale to jeszcze do mnie nie dociera.
iiwka a jak u ciebie nastrój związany z rozstaniem pogodziłaś sie juz z tym?

Buziaczku no nie wiem jak to opisać. Brałam poprostu butelkę i z niej piłam,mały szybko załapał...

Julkowa,do tego chyba nie da się przyzwyczaić:-:)-:)-( niestety

witam . Blaneczka juz spi po calym dniu szarzownia :tak:
dostala dzis od Nas namiocik z kuleczkami plastikowymi:tak:ale bylo radosci. ale cos jest lekko ochrypnieta i chyba jakis kaszel sie przypaletal :-:)dry: jak w nocy znow sie pojawi zaczne podawc jej syropek na suchy kaszelek:-(oby to tylko kaszelek i chrypka.
Blaneczka dzis zaczela mowic ''da'', i ''nie da '' jeszcze tak nie wyraznie ale jak mowi da to trzeba jej cos dac :-D:-):tak:. hehe lobuzuje caly dzien :tak: i zaczela sie ladnie bawic zabawki , ale oczywiscie jak sie z nia bawi :tak:bo musi sie popisywac :-D

u Nas tez bardzo chlodno dzis , a na weekendzie ma padac snieg :szok::wściekła/y:wiatrzysko takie z nie moglam pchac wozka :no:nie do pomyslenia taka pogoda w kwietniu!:sorry2:
Gdzie to sloneczko :sorry2:

witam . Blaneczka juz spi po calym dniu szarzownia :tak:
dostala dzis od Nas namiocik z kuleczkami plastikowymi:tak:ale bylo radosci. ale cos jest lekko ochrypnieta i chyba jakis kaszel sie przypaletal :-:)dry: jak w nocy znow sie pojawi zaczne podawc jej syropek na suchy kaszelek:-(oby to tylko kaszelek i chrypka.
Blaneczka dzis zaczela mowic ''da'', i ''nie da '' jeszcze tak nie wyraznie ale jak mowi da to trzeba jej cos dac :-D:-):tak:. hehe lobuzuje caly dzien :tak: i zaczela sie ladnie bawic zabawki , ale oczywiscie jak sie z nia bawi :tak:bo musi sie popisywac :-D

u Nas tez bardzo chlodno dzis , a na weekendzie ma padac snieg :szok::wściekła/y:wiatrzysko takie z nie moglam pchac wozka :no:nie do pomyslenia taka pogoda w kwietniu!:sorry2:
Gdzie to sloneczko :sorry2:

To fajnie ze Blania zadowolona z prezentu;-)
Ja tez chcialam kupic malemu takie pileczki ale one sa dopiero od 3 lat...

Co do pogody to i u nas rowniez zimno, nie przyjemnie wyjsc.

Julkowa, chyba przeoczylam jakies posty bo nie w temacie jestem z Twoim M, gdzie on sie wybiera?

Julkowa, chyba przeoczylam jakies posty bo nie w temacie jestem z Twoim M, gdzie on sie wybiera?
Nusia witaj , polecam Ci te kuleczki naprawde fajna sprawa , rozwija ruch i super miejsce dla dziecka do zabawy taki namiocik.
Ja wiem ze one sa od 3 lat ale nie ma w nich niczego niebezpiecznego wiesz:no: kulki sa duze napompowane powietrzem bardzo miekkie, i nie da sie ich wlozyc do buzi. namiocik jest z materialu i tylko po bokach usztywniajace palki, ktore tez sa raczej delikatne :tak::tak:i nie ma ich jak dziecko wyjac.
Uwazam ze jest to bezpieczna zabawka, moja kolezanka ma identyczne i jej synek dostal na roczek, Blania zobaczyla i byl wielki placz jak kazalam oddac kuleczki i trzeba bylo isc do domciu, wiec kupialm jej identyczne ;-).

O ile sie nie myle to idzie do WOJSKA !!

Nusia a co twoj synus juz potrafi ??

reklama

Tak wyjeżdża 27 kwietnia na 2 mc w lipcu moze przyjedzie na 2 tyg i póżniej na 3 mc.Wyjeżdża do Włoch .Nie wiem nawet czy uda mu sie przyjechac na roczek Julka.:-(

Do góry