reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Kasiulec-hej,fajnie ze wpadłas:-) Ja miesiac temu dostałam okres:wściekła/y: buuuuuuuuuuu....nie tęskniłam wcale za nim,jakos teraz dziwnie tak:baffled: Odstawiłam tabletki antyk.bo mi jakos dziwnie było po nich,a pozatym nie miałam ochoty na mojego męusia:confused: :zawstydzona/y:wiec wyzuciłam je w cholere....i zaraz przypełzał okres:dry:

Jak tam wasza opiekunka do dziecka,zadowolona jesteś?dogadujecie sie?

pozdrawiamy

Witam Wszystkie Mamusie i Dzieciątka :-)

Poczytuję wątek dosyć regularnie, ale piszę troszkę mniej niż kiedyś. Tak jak domyśliła się Buziaczek po powrocie z pracy ok 15tej staram się spędzać czas tylko z Krzysiem aż zaśnie. Jeśli siedziałabym przy kompie to miałabym wyrzuty sumienia, że odbieram mu te 3-4 godziny wspólnej zabawy i przytulania.
Po 19-20 jak mały śpi to ja coś tam posprzątam i mam czas dla siebie i męża (chociaż on ostatnio mnie wkurza bo ciężko go odgonić od kompa i jakiejś durnowatej gry :angry:).
Krzysiaczek jest grzeczny i raczej spokojny. Ma już 2 zęby. W nocy budzi się raz ok 4 na cycusia..
Ojej jak fajnie masz tylko raz a ja myslałam że tylko dzieci butelkowe tak ładnie w nocy śpią.Z drugiej strony to Krzysiu wie że mama idzie do pracy i dlatego daje mamusi pospać:-D Super chłopak z niego.
U mnie też te durnowate gry i nie można sie o nic doprosić brrr az mnie wtedy skręca.:wściekła/y:

Dziewczyny,przyszła do nas paczuszka z Nestle z próbkami :tak::happy2:.Było tam Nan HA2,Sinlac,łyżeczka i naklejka na samochód i segregator z poradami:tak:.
Ale fajnie ja też tak chcę.:tak:

Marta
ja też dostałam paczkę z Nestle - zawartość ta sama co wspomniałaś. Z tego co się orientuję to przesyłają je raz na kwartał.
Krzysio jak ył w separacji z cycusiem to był bardziej nerwowy, widać, że mu go brakowało. Czasem przystawiałam go na 3 minutki raz dziennie i od razu był rozanielony. Jeśli chodzi o powrót do piersi to obyło się bezproblemowo, powitał cycusia z szeroko otwartą buzią :-D.

agaa321 opiekunka jest suuuuper babka. Wszyscy ją lubimy a najbardziej oczywiście Krzysio.

Julkowa teraz Krzysio budzi sie raz w nocy ale zanim mu wyrosły zęby to spał prawie całą noc tj do 5:30. Teraz jest trochę gorzej ale nie narzekam.

Hej lipcóweczki. U nas kiepskawo. Julka najpierw zaliczyła trzydniówke a teraz jest przeziębiona. Złapala katar od Wojtka. dzieciaki sa okropnie zawalone. Wojtek ma sie już lepiej ale Julka jeszcze mizerna.Nie je nic oprócz cyca. Katar spływa jej do gardła i przez to kaszle i wymiotuje.( Wojtek ma dokładnie to samo) Dzis juz całe szczęście bez gorączki. Jest strasznie rozdrazniona i najlepiej gdyby ja ciągle nosić. A nocki to lepiej nie mówić....
Od kilku dni ciągle tylko wycieram nosy i wymiociny:-:)no:

Mam wrazenie, że bolą ja też dziąsła bo starsznie sobie rączki pakuje do buzi, całe piąstki wkłada, nigdy wcześniej tak nie robiła.

Julinka zaczęła też raczkować i codzień doskonali sie w tej umiejętności ( czyli śmiga coraz szybciej)

Jak chumor będzie lepszy to się bardziej rozkręcę na lipcowym watku. Choć czasu mało jak się ma 2 dzieci, pracę i babcie daleko.

reklama
Rita Współczuje bardzo chorych dzieciaczków.:-( Wiem jak to jest mieć dwoje chorych, marudzących maluchów.:tak: Duuuuużo zdrówka Wam życzę.
Grześ też ostatni przechodził trzydniówkę.Może się tutaj pozarażali.;-):-D
Gratulujemy Julci nabycia umiejętności raczkowania.:tak::-)

A u Grzesia nadal nowych zębów nie widać, ale "słychać" -jest strasznie marudny i "naręczny", do tego ślini się niemiłosiernie i wszystko pcha do buzi. Ostatnio też zauważyłam (usłyszałam), że zazgrzytał ząbkami.:baffled: Chyba to dlatego, że go dziąsełka swędzą.:confused:

Do góry