reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

U nas ze spaniem pogorszyło się od jakiegos dobrego tygodnia. Julia miała trzydniówkę i często się budziła w nocy na picie. Po trzydniówce ani śladu a budzenie zostało. Śpi za to rano trochę dłużej niz zwykle czyli do 7 a nawet do 8 ale za to wo nocy po 5 pobudek. zasypia co prawda ładnie sama w łóżeczku, napije się i wraca do swojego łóżeczka ( no chyba, ze mi sie przyśnie przy karmieniu to trochę razem pośpimy ale max po godzinie budze się połamana i odkłdam ja)

reklama
Głowa do góry będzie dobrze,u mnie też ostatnio złe humory ale zawsze wtedy patrzę na swojego bąbla i wiem że jest super bo jest on i jest zdrowy.W moim przypadku to zawsze działa.
Choć ostatni też wszystko mnie przerasta-brak snu,spóźniający sie okres,drobne i jak się póżniej okazuje nie potrzebne kłótnie z mężem oraz wszędobylska teściowa.....mozna by tak wymieniac bez liku.
Proponuję zatem szybka terapię-popatrz przez kilka minut na synka,myśląc o tym co robiła bys teraz gdyby nie pojawił sie na świecie,następnie wyjdź z pokoju na kilka minut wracając zwróć uwage na reakcje synka.CZYŻ TO NIE JEST CUDOWNE.(ta reakcja na nasz widok dla której jesteśmy w stanie znieść wszystko)
Powodzenia;-)
:tak::tak::tak:Dokladnie tak samo robie, jak mam zly humorek, albo jak sie posprzeczam z Mezulkiem,lub cos jest nie tak dziala niesamowicie szybciutko, milosc ma niesamowita sile... :-)
Hej
Buziaczek1626 ja byłam z malutką na spacerku i w solarium. teraz Malutka śpi a ja pije herbatke przed kompem, a ogólnie to nuda, ciągle te same zajęcia.
Milenka zrobiła dwie naprawe brzydkie kupki dzisiaj, czekam co dalej będzie ale nie ma więcej, więc może to po wczorajszym deserku z jogurtem hmm.
Moja codziennie wstaje o 8. Tyle pobudek miałaś to napewno ząbki, moja jeszcze nie ma, ale jakaś niespokojna ostatnio w nocy tak poszlo****e czasami, może to ząbaki? :|

Julkowa ha ha naprawde super.....

Aga1983 u nas też podobnie ja bez Milenki nie wychodze zabardzo, dwa razy w tygodniu chodze na solarium, o takiej godzinie kiedy malutka zaraz idzie spać, zawsze usypia ja tatuś, ale ostatnio tak mu płakała szczypała go szarpała się i miał po mnie dzwonić, ale jakoś przeszło, ja wiem że Ona chciała do mnie, czasami tak robi i nikt jej nie uspokoi tylko moje rączki i przytulanie całowanie śpiewanie. Będzie coraz gożej z tym, Moja nielubi obcych, odwraca główke i buczy, co znaczy ostrzegam będe płakać.
Dzisiaj ze spacerku spory kawał niosłam mojego skarba na rękach bo w wóziu było źle.
U Nas zabki ida strasznie ciezko :-(dnie i noce sa do bani ...wszyscy skacza wokol Blani bo maruda i wyje ...a noce brak slow nawet paracetamol nie pomaga :wściekła/y:
Moze akurat zabki beda u Was szly a ma rozpulchnione dziaselka? zaczerwienione??

ojoj nie zdolam dzis kazdej odpisac .

A te sklepy to Primark, H&M, Toys, Tesco, Morisson (ale nie kazdy) marks &spencer, a lepsze to next , mothercare itp. a ja fajne ubranka mam z tesco takie na codzien a lepsze do wyjscia z nexta i mothercare nie niszcza sie szybko , nie spiera sie kolor dobre gatunkowo - polecam.

W Primarku w tamtym roku kupiłam mojej córci kilka naprawdę fajnych ubrać za naprawdę małą kasę. Mówię tu w porównaniu z cenami w Polsce. Ubranka bardzo ładne.
Dawid dzisiaj w nocy dał poprostu czadu. Zauwarzyłam że jak jest wietrzna pogoda wieje silny wiatr to Dawid nie może spać. W nocy dzisiaj wiało i mały budził się średnio co 40 minut.
Dzisiaj przyjedzie do mnie koleżanka więc poplotkujemy sobie. Troche pomoże mi z angielskim (ciągle się uczę). Męża nie będzie przez 4 dni, buuuu. Ale cóż praca prac praca, w szczególności że ja nie pracuję.
Idę zrobić sobie kawusię
pozdrawiam i miłego dnia

Buziaczek dzięki:-);-)
zaraz piszę do brata żeby troszkę po tych sklepach polatał:-D
Prosze bardzo ;-):tak:
a najlepiej kupwac w styczniu i lutym - na poczatku bo zeczy sa za grosze, naprawde sa wielkie wyprzedaze:tak:

a ja sie melduje ze zyjemy :-D Blania kima w lzoeczku a ja ide cos z jesc bo glodna jestem :-)

a co wy dzis porabiacie u nas pogoda kiepska wiec chyba na spacer nie pojdziemy , chyba ze sie polepszy ;-):tak:

My też dzisiaj w domku siedzimy. Ale przyszła moja mama, żeby się z Maciusiem pobawić. Więc miałam triche luzu -ona zajęła się chłopakami, a ja miałam chwilkę, żeby poprasować.
Teraz Grześ zasnął i ja zrobiłam sobie przerwę -piję kawkę i BB.:-)

jestem załamana!!! Wróciłam od szwagierki... Ważyłam się u niej... za dużo. Od dzisiaj przechodzę na dietę i to ostrą!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nam dzionek zleciał całkiem całkiem ,mimo że zaczął sie dośc wczesnie jak dla mnie bo Julek od 7 rano rozrabia.Najlepsze w dzisiejszym dniu to to ze dostałam w końcu @ uff aż mi ulżyło.I chumorek sie poprawił.
Dziewczyny w jakim proszku pierzecie ciuszki,bo ja mam problemy z plamami po daniach z zawartościa marchewki.Może macie jakieś sposoby.bo ten mój łobuz to nie ma dnia żeby się nie usmarował przy jedzeniu mimo stosowaniu śliniaków.
Obecnie używam Persila Sensitiv i niestety nie spiera tej marcheweczki ani nawet śliny z białych bodów.Na samym początku stosowaliśmy tez Lovele,Jelp ale wtedy nie mieliśmy jeszcze takich plam.Więc nie wiem czy się sprawdzą.

reklama
jestem załamana!!! Wróciłam od szwagierki... Ważyłam się u niej... za dużo. Od dzisiaj przechodzę na dietę i to ostrą!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Glowa do gory ;-)maly zacznie chodzic a Ty nie nadazysz za nim bioegac wtedy zrzucisz zbedne kg ;-) polecam jesc kolacje o 18 i rano dopiero sniadanie wartosciowe platki sniadaniowe -musli :tak: i o stalych porach jedzonko :tak: ja uwielbiam platki sniadaniowe z owocami malinki truskawki i wisnie mnaim mnaim :tak:;-)

My też dzisiaj w domku siedzimy. Ale przyszła moja mama, żeby się z Maciusiem pobawić. Więc miałam triche luzu -ona zajęła się chłopakami, a ja miałam chwilkę, żeby poprasować.
Teraz Grześ zasnął i ja zrobiłam sobie przerwę -piję kawkę i BB.:-)
Mnie tez czeka gora prania ale jakos ciezko mi sie do niej zabrac juz kilka dni odwlekam z nia.
ale juz dzis musze to zrobic:-D - zawsze to mowie :-D
my dzis tez w domu i Blanka daje popalic , nie spala prawie nic :wściekła/y:bo jakas baba zastukala do drzwi i obudzila Mi dziecko :wściekła/y: Tescie tez byli ale tylko chwilke wiec Mala za bardzo z nich nie skorzystala :dry: hehe

uciekam probowac ja uspic bo bedzie mi sie rozbijac :dry:

Do góry