reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dziewczyny dzięki za ten Paracetamol;-)Poszłam wczoraj do apteki były 2 osoby w kolejce więc czekam a tu mój mąż dzwoni gdzie ja tyle czasu jestem:szok:mała wyła jak diabli do słuchawki,ale stwierdziłam że muszę sobie te tabletki kupić i koniec i uwaga mój M się na mnie obraził bo nie mógł sobie z małą poradzić, a ja tam siedze i siedze tak mi powiedział. Ale się wkurzyłam na niego. Na 10 min nie mogę dziecka zostawić:wściekła/y::no:
Ja też jeszcze nie zostawiałam Karolinki z nikim na noc:no:Ale my mamy ponad godzinę jazdy samochodem do dziadków,a i nikogo z rodziny nie mamy tu w pobliżu
Ja też bym się chciała wyspać:-D:tak:

reklama
ooo czyzby moja laura byla jedynym dzieckiem bez problemu zasypiania??
zasypia sama bez ceregieli i przesypia po 12 godzin:-)

Wspolczuje Wam

Zazdroszczę 12godz to jest nie do pomyślenia u nas.U nas to wszystko zaczeło sie psuc jak Julek skończył 5mc wcześniej wstawał 2 razy i po cycusiu od razu zasypiał sam w łóżeczku.Tęskni mi sie za tymi czasami.Jestem juz wyczerpana tą sytuacją ,dziś nocka też do bani co godzinkę pobudka.Sukcesem jest to że spał w łóżeczku ale coś za coś.Już sama nie wiem co wybrać.

Buziaczku przeczytałam gdzieś ostatnio że w Anglii są jakieś sklepy z fajnymi i tanimi ubrankami dla dzieci. To prawda? Jeśli tak to jak one się nazywają? bo chciałam tam wysłać brata na zakupy dla małej,a jak mu nie powiem konkretnie gdzie ma iść to nie znajdzie;-):-D Z góry dzięki

Dziewczyny dzięki za ten Paracetamol;-)Poszłam wczoraj do apteki były 2 osoby w kolejce więc czekam a tu mój mąż dzwoni gdzie ja tyle czasu jestem:szok:mała wyła jak diabli do słuchawki,ale stwierdziłam że muszę sobie te tabletki kupić i koniec i uwaga mój M się na mnie obraził bo nie mógł sobie z małą poradzić, a ja tam siedze i siedze tak mi powiedział. Ale się wkurzyłam na niego. Na 10 min nie mogę dziecka zostawić:wściekła/y::no:
Ja też jeszcze nie zostawiałam Karolinki z nikim na noc:no:Ale my mamy ponad godzinę jazdy samochodem do dziadków,a i nikogo z rodziny nie mamy tu w pobliżu
Ja też bym się chciała wyspać:-D:tak:
Doskonale wiem jak to jet i ze spaniem i z mężem bo on też bywa bezradny gdy zostaje sam z Julkiem
Wczoraj przeczytałam coś fajnego na mamach będących w domu i pokazałam mojemu,teraz ma inny punkt widzenia.Powinnaś to samo zrobić.
Mam nadzieję że sie nie obrażą jak to tu skopiuję:
"""""""""""""Znalazłam w necie. Życiowe:-D dajcie poczytać mężom, albo same wypróbujcie- może coś zrozumieją:biggrin2:
Ojciec wraca z pracy i widzi, jak trójka jego dzieci siedzi przed domem, ciągle ubrana w piżamy i bawi się w błocie wśród pustych pudełek po chińszczyźnie, porozrzucanych po całym ogródku. Drzwi do auta żony były otwarte, podobnie jak drzwi wejściowe do domu i nie było najmniejszego śladu po psie. Mężczyzna wszedł do domu i zobaczył jeszcze większy bałagan. Lampa leżała przewrócona, a chodnik zawinięty pod samą ścianę. Na środku pokoju głośno grał telewizor na kanale z kreskówkami, a jadalnia była zarzucona zabawkami i różnymi częściami garderoby. W kuchni nie było lepiej: w zlewie stała góra naczyń, resztki śniadania były porozrzucane po stole, lodówka stała szeroko otwarta, psie jedzenie było wyrzucone na podłogę, stłuczona szklanka leżała pod stołem, a przy tylnich drzwiach była usypana kupka z piasku. Mężczyzna szybko wbiegł na schody, depcząc przy okazji kolejne zabawki i kolejne ciuchy, ale nie zważał na to, tylko szukał swojej żony. Zaniepokoił się, że może jest chora, albo że stało się coś poważnego. Zobaczył, że spod drzwi do łazienki wypływa woda. Zajrzał do środka i zobaczył mokre ręczniki na podłodze, rozlane mydło i kolejne porozrzucane zabawki. Kilometry papieru toaletowego leżały porozwijane między tym wszystkim, a lustro i ściany były wymalowane pastą do zębów.
Przyspieszył kroku i wszedł do sypialni, gdzie znalazł swoją żonę, leżącą na łóżku w piżamie i czytającą książkę. Spojrzała na niego, uśmiechnęła się i zapytała jak mu minął dzień. Popatrzył na nią z niedowierzaniem i zapytał:
- Co tu się dzisiaj działo?
Uśmiechnęła się ponownie i odpowiedziała:
- Pamiętasz, kochanie, że codziennie jak wracasz z pracy do domu, to pytasz mnie, co ja dziś takiego robiłam?
- Tak - odpowiedział z niechęcią.
- Więc dziś tego nie zrobiłam."""""""""""""""

Oj,ja też bym chętnie "sprzedałabym" Grzesia mojej mamie na noc.:tak: Ale to nie możliwe, no chyba, że odkręcę sobie cycka.:-D On to tylko moje mleczko i tylko z mamusi z cycuszka. Z Maciusiem było inaczej -pił z butelki i nie było problemu z zostawieniem go.:tak: Nie raz go zostawialiśmy, żeby pójść np. do kina, na noc też się zdarzało. I nie było problemu, nieraz tylko był smutny, że nie ma mamy (jak to usłyszałam, to aż serce mi ścisnęło), ale tak to bez problemu.

Witam ja na momencik sie przywitac , Blania szarzuje dzis o 8 :tak: cale szczescie pospalam troszke dluzej niz wczoraj (6rano )ale za to mialam 5 pobudek :-(i ja juz nie wem co robic ...by ona spala dobrze. ehh

odpisze pozniej jak mezulek pojdzie do pracki a teraz uciekam, jesc sniadanko i usypiac Mala bo juzpadnieta jest i placze..:sorry2:

Dawidek słodko dzisiaj łobuzuje i zaczepia mnie. Wzięłam szmacianą lalkę mojej starszej córci i teraz Dawid wywija nią i szarpie na wszystkie strony :-).

reklama
Heja ale cichutko tutaj..ja zmykam myc wlosy bo ide z Blania na specerek i do sklepu jak wstanie, padla jak zabita bo bawila sie z kroliczkiem i z tesciami :tak:.
IIwka, Julkowa, Aga, Marta, Zanet, Jasmina,Asiulinka i reszta co porabiacie dzis??

Do góry