reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Wszystkim kolejnym dzieciaczkom które ukończyły swoją siódemeczkę WSZYSTKIEGO NAJ NAJ ZDRóWKA I UśMIECHóW
przepraszamy za spóźnienie;-);-);-)
mickey_happy_birthday.gif

reklama
Ja nauczyłam Kacperka że w nocy się śpi. Wogóle nie zwracałam na niego uwagi w nocy(No tak nie dosłownie). chodzi mi że nawet słówkiem się do niego nie odezwałam nie patrzyłam na niego,by nie widział. Nie włączałam żadnego światła,tv czy coś w tym stylu. Była cisza. No ii po jakiś 3 może 4 dniach wyszło tak że budzi się tylko o 5.
Gratulujemy!!!
My tez próbujemy ale gdy ja jestem twarda to mój mąż nie.My też nie mieszkamy sami i ta metoda bywa nieraz b. trudna.

U nas też są straszne problemy ze spaniem:wściekła/y: Mała nie śpi jak nie ma cyca w buzi,albo nie jest na rękach. Ja powoli zaczynam miec tego dosyć. W nocy usypiam ją na łóżku nie w łóżeczku,bo teraz nie da się jej do niego odłożyc bo się momentalnie budzi:no:Usypiam ją cycusiem na łóżku, a jak zaśnie to o ile mi się uda idę spać do drugiego pokoju do męża. Ale i tak się co chwilę budzi. Czasami co 20 min:szok: jak śpię z nią to jest trochę lepiej. W dzień też tylko na rękach i non stop jedzenie. Mam nadzieje że to jakis skok rozwojowy bo ja oszaleje:no:i chce być cały czas na rękach i się przytulać ale tylko do mnie. Nawet nie mam jak jesc sobie zrobić bo od razu wrzeszczy. Ja jeszcze dostałam teraz drugi okres po porodzie. Tak żle jeszcze nigdy nie było. Boli jak diabli i ogólnie masakra. co mozna zażywać przeciwbólowego jak się karmi?

Jak ja karmiłam to panadol pozwoliła mi lekarka brać. Moja też ciągle na rękach i tylko na moich, ale co się dziwić całe dnie ze mną, nawet jak jest z tatą to jak wyjde z pokoju to jest płacz.

Dziewczyny wiem co przeżywacie i jestem z Wami...
Mój Dawidek też kiepsko śpi, zresztą już o tym pisałam. Ale ostatnio się zastanawiam kto ma tu problem ze spaniem Dawidka? Czy to ja jestem winna tej sytuacji? Z moją starszą córką też miałam problem z jej spaniem.
Czy to Dawidek ma problemy ze snem?
Oj normalnie mam nerwa grrrryyy.

W dzień też tylko na rękach i non stop jedzenie. Mam nadzieje że to jakis skok rozwojowy bo ja oszaleje:no:i chce być cały czas na rękach i się przytulać ale tylko do mnie. Nawet nie mam jak jesc sobie zrobić bo od razu wrzeszczy.

co mozna zażywać przeciwbólowego jak się karmi?
Na bol mozesz brac smialo paracetamol - jest najbardziej bezpieczny:tak:

U mnie jest to samo mala chce byc ze mna , w moim towarzystiwe, chce bym zwracala na nia uwage :tak:a jak tylko wyladuje u kogos innego ucieka , placze , rozglada sie za mna itp.:sorry2:
W sobote bylismy u tesciow i byli inni goscie wyobrascie sobie ze Blanka chciala tylko do Mnie nawet do Cioci nie chciala isc ktora zna dobrze, Tatus tez jest blee nie umie sie z nim bawic nie ciakawi ja co ma jej do zaproponowania , jakasnowa zabawe nic jej nie odpowiada , aaa zabawki ooo to juz wogule nie chce sie nimi bawic nie interesuja ja , jakby z nich wyrosla sie tak zachowuje , ciagle by tylko raczkowala wspinala sie itp, i ma tez ostatnio taki nawyk chodzi i jeczy kweczy bez przyczyny :baffled::-(uhhh nie wiem co robic, jak zauwazy ze wyjde z pokoju idzie do samego konta lozeczka (tam sa drzwi )i wyje na glos i mowi mamam lub bababa z placzem :szok: oby nie zrobila sie tylko mamusiowatabo bede miala problem ejszcze chetnie idzie do Babci :blink:
Jak ja karmiłam to panadol pozwoliła mi lekarka brać. Moja też ciągle na rękach i tylko na moich, ale co się dziwić całe dnie ze mną, nawet jak jest z tatą to jak wyjde z pokoju to jest płacz.
u Nas tak samo placz, ja tez jestem z nia cale dnie ale jakis czas temu nie byla taka ...dala sie jeszcze wziasc innym a teraz mina i kopytko i lzy :-(
ooo czyzby moja laura byla jedynym dzieckiem bez problemu zasypiania??
zasypia sama bez ceregieli i przesypia po 12 godzin:-)

Wspolczuje Wam
Gratuluje :-D
Moja Blaneczka zasypia wieczorkiem ladnie , czasem zdarzy jej sie pomarudzic wiec odkladam ja do lozeczka jak wczoraj i zasypia ladnie z moim towarzystwem musi mnie trzymac za reke , i paluszkami miesza w moich..

natomiast w dzien potrafi byc na tyle zmeczona ze musze ja na sile trzymac przytulona, poplacze chwilke jakbym ja obdarla ze skory i zasypia wtulona...ale ile sie nerwow najjem jak wyje :-:)-(a jak ja pszcze to sie rozbija placze i marudzi:-(

w nocy spi ok , oprocz tych pobudek 3 :dry:

Odebrałam morfologię Julka i same gwiazdki,albo za mało albo za dużo.Jutro mamy wizytę u pediatry żeby coś zleciła,jakieś żelazo i Nystatyne na pleśniawki

Marta nie martw się u nas tez było duzo gwiazdek a po wizycie okazało się ze tylko żelazo nie jest w normie i lekarz przepisała Igorkowi Ferrum w syropku i daję mu po 2 ml przez 6 tygodni. Ja te brałam Ferrum w ciązy tyle ze w tabletkach, syropek Igorka jest o wiele smaczniejszy.
Będzie dobrze, nie martw się.

Mój synus o dziwo wczoraj w nocy przespal od 21 i do 5 rano bez cyca i bez przebudzenia. Moze juz tak zostanie. :-):szok::-)

reklama
My tez mamy Ferrum i do tego jeszcze kwas foliowy i wit.B6.Nie martwię się,bo miał w szpitalu 9,1 hemoglobiny a teraz ma 10(12-norma) i nedokrwistość,za 1,5 m-ce powtarzamy morfologię.

Do góry