reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ostatnio mam problem ze spaniem Dawidka. Nie chce zasypiac w ciągu dnia ani w wózku ani w łóżku. Posypia\sobie po kilka minut na cycusiu. Jak tylko chcę go odłożyć to się budzi i zaraz krzyczy. Niedługo sąsiedzi gdzieś mnie zgłoszą że dziecko maltretuję... Przez to że on nie ma tych drzemek jestem poddenerwowana. Zawsze jak spał to obiad zrobiłam, ogarnęłam w domu. A teraz to kiepsko coś zrobić.

Czy tylko mój tak strajkuje z tym spaniem?

reklama
Witam ja na chwilke sie przywitac bo Blanka wlasnie zasnela wiec ja myk do garkow poki Meza nie ma :-pbo ma dzis wolne wiec wpadnie glodny jak wilk :-D

My w tamtym roku mielismy wielki zwrot podatku i duzo wtedy sobie nakupilismy do domu pralke wielkie loze itp (podobne do Julkowej), a na wakacje odlozylismy sobie z benefitow, i jeszczed nam zoastanie i zastanawiamy sie czy nie jechac gdzies do grecji czy hiszpanii:-)ale to zobaczymy jeszcze bo teraz nas przeprowadzka czeka wiec troszke nam pieniazkow pojdzie...narazie tylko mamy plan na Polandie. ktory napewno sie zrealizuje :-) :tak:

pozdrawiam
a jak Wasze maluchy sie maja staja i raczkuja jak moja Blanka ??
Od paru dni ma tez jakis taki okres ze chodzi i pojekuje, jeczy tak bez przyczyny :-:)sorry2: mozna oszalec , bo naprawde nie wiem o co jej chodzi tak z niczego chodzi yyyyyhhhh:dry:

noi sie rozgadana zrobila :D

My tylko w tym roku mamy tak duży zwrot bo można odpisać tzw. wychowanie dziecka które weszło w tym roku -jesli ktoś nie wie.I to dało tak niezłą sumkę.Cieszę się bo nie spodziewałam się tych pieniędzy a powiedziała mi o tym szwagierka.Sprawdziłam i miła niespodzianka.

Ostatnio mam problem ze spaniem Dawidka. Nie chce zasypiac w ciągu dnia ani w wózku ani w łóżku. Posypia\sobie po kilka minut na cycusiu. Jak tylko chcę go odłożyć to się budzi i zaraz krzyczy. Niedługo sąsiedzi gdzieś mnie zgłoszą że dziecko maltretuję... Przez to że on nie ma tych drzemek jestem poddenerwowana. Zawsze jak spał to obiad zrobiłam, ogarnęłam w domu. A teraz to kiepsko coś zrobić.

Czy tylko mój tak strajkuje z tym spaniem?

Ja Cię bardzo dobrze rozumiem, bo mój Igorek tez bardzo mało spi w dzien a w nocy tez budzi się często i bez zadznej przyczyny placze. Narazie jestem u mamy ale jak wroce to muszę jakos go oduczyc, byc twarda i konsekwentna i nie brac go tak szybko na ręce bo wtedy od razu ustępuje.
W dzien tez jakos baręczy tak bez przyczyny sobie pomrujkuje i cięzko mu dogodzic.Nie mam pojęcia co się z nim dzieje, na chorego w zaden sposób nie wygląda.
Mam nadzieję ze to przejsciowe.

Dziewczyny dzięki za rady dot. szczepionce przeciw pneumokokom.

pozdrawiam

reklama
Moja Malazasypia przewaznie o 1930 lub 20,-20-30 roznie a jak jestesmy w gosciach to o 23, budzi sie o 1 na butelke i o 3 i o 5lub 6 i o 7,30 lub 8 (to juz swieto w dzisiejszych dniach)juz robi wielka rozrube krzyczy na caly pokoik, a nawet potrafi plakac by nas obudzic ..chwilke pobawi sie sama z anim podniose sie z lozka -mimo ze usmiecham sie do niej z lozka i mowie do niej ...to Ona chce do Nas i wtedy lazi po nas wspina sie po lozku , pozniej zasypia o 10 a czasem o 9 podrzemie z 40min, o 13 zasypia do 15 lub 16 i bywa czasem ze ma drzemke o 17 40minutowa noi tak cale dnie takze w dzien nawet nie jest tak zle ...:-palenoc mnie meczy niesamowicie buuu:dry:nie wiem jak ja oduczac wstawania:confused:na jedzenie albo zeby chociarz zmniejszyc te karmienie do 1 a nie 3:-(macie sposoby jakies ??

Do góry