reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Kasiulec swieta racja.
Ja tez chodzikom mowie stanowcze NIE!:no: Macius nie uzywal, Grzes tez nie bedzie. Chodziki nie pomagaja w nauce chodzenia, a wrecz przeszkadzaja -ucza dzieci odpychac sie od podlogi. W efekcie dzieci pozniej ucza sie chodzic i maja pokrzywone nogi (wg ortopedy). Ale sa wygodne -wsadzasz dziecko i masz spokoj...
Zamiast chodzika mam dla Grzesia pchacze-odpychacze-jezdziki (z fisher price'a i samochodzik-podobne jak Julek Marty dostal na chrzciny).:tak:

reklama
Dziewczyny,jakby któraś chciała to mam duuuuuuuuuużo gazet do oddania (Mamo to ja,Dziecko,Rodzice,Mam dziecko od 2003 roku).Chętnie sie podzielę.Piszcie jakie tematy Was interesują.

Asiulinka-też mam takie zdanie z tymi chodzikami. Byłam wczoraj z małym u ortopedy i powiedział że jest wszystko jak należy i jak Kacper chce wstawać to niech to robi bo jest bardzo silnym dzieckiem.
Powiedział też żeby go nie wsadzać do żadnego chodzika bo obciąża to bioderka i później są tego efekty!!!
No i pozwalam już spokojnie Małemu się podnosić.
A no i fajnie było jak lekarz zaczął robić małemu usg bioderek a on zaczął się śmiać w głos-chyba go łaskotało:-D no i wizyta 40zł-ale warto było...Jestem spokojniejsza.

iiwka za wizytę z usg zapłaciliście 40 zł?my u ortopedy bez usg zapłaciliśmy 60 zł:szok::wściekła/y:. O chodzikach myślimy to samo,absolutnie nie będziemy ich używać,bo to nie jest zdrowe.A rodzina męża się uparła że małej kupi. Jak kupią to i tak będzie leżał. iiwka ortopeda powiedział nam dokładnie to samo:-D;-)Stać jak najbardziej wolno a na chodzenie jeszcze za wcześnie:laugh2:

Dokładnie tyle kosztuje wizyta u naszego ortopedy-40zł a jeśli chodzi o usg to robi je zawsze,na każdej kontroli.:tak:

Julkowa co do zastrzyku to polecam! Rewelacja i nie zgadzam sie ze po zastrzyku sa problemy z zajsciem w cizae, tak samo po tabletach laski maja problemy.Pozatym w zastrzyku jest tylko 1 chormona nie 2 jak w tabletach wiec mniejsze ryzyka tycia.U mnie rewelacja nie ma skutkow ubocznych:tak:

reklama
Ja biore teraz tabletki ale coś nie pasują mi te głowa mnie boli często i to napewno ich wina, kiedyś przy innych też tak miałam. Za niedługo ide do gina i ten zastrzyk chodzi mi po głowie ale boje się ze będzie nie tak coś tabletki moge odłożyć a tego niecofne. U Was wszystko ok po nim może się skusze, tabletek nie chcem brać i tak już bo niecierpie ich codziennie łykać. Myślałam jeszcze o wkładce kiedyś miałam, ale musiałam wyciągnąć i zakładanie strasznie strasznie bolało.

Do góry