reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi odnośnie@ mam nadzieje że to tylko jakieś opóźnienie i nic poza tym.Brrrr aż się boję nie wyobrażam sobie teraz kolejnej ciąży, nie jestem na to gotowa.

Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanko do mam karmiących piersią czy macie regularne @
Bo ja mam okres od4mc i pierwsze dwa były regularne następny spóźnił sie 10 dni, kolejny tak jak dwa pierwsze .No i teraz czekam i już 10 dni spóźnienia.Kurcze aż się boję że coś nie planowanego się przytrafiło:baffled: Poczekam jeszcze kilka dni i chyba będę musiała zrobić test.
Jeśli wyjdzie negatywny to pomyślę o większej anty.może zastrzyk? Czy któraś z was go brała? I może mi napisać coś na ten temat (plusy-minusy oraz ew. koszty)Bo to chyba jest najpewniejsze -o tabletkach nie zawsze pamiętam.

Osobiście biorę tabletki,ale moja siostra miała zastrzyk. Było fajnie do czasu,siostrze znikł okres i ma teraz problemy przez to...:-( Nie polecam. A o ile pamiętam to jakoś tak tanio to jej wyszło bo zastrzyk się robi co 3 miesiące.

A co do okresu to i ja mam teraz problemik bo powinnam mieć okres a go nie było i nie ma. Były małe plamienia i tyle... Ale robiłam test i nie jestem....;-)

Sam mi się post wysłał:szok:Normalnie już nie mam siły. Właśnie zaczęłam usypiać Karolinkę,bo taka senna po szczepieniu,a te matoły zaczęły wiercić:angry:U nas w bloku ściany są cienkie jak z papieru więc huk okropny. Wczoraj było jeszcze lepiej bo zaczęli wiercić o 21:wściekła/y: wybijają mi małą ze spania. Wczoraj po tym wszystkim mała usnęła dopiero o 3 a ja razem z nią. W sumie spałam 2 godz. Miałam nadzieję że dziś odeśpię,a tu guzik:angry::no: i jeszcze mój w pracy a jutro idzie na 16 godz. Normalnie chodzę już jak zombie. Ratunku.:sorry::zawstydzona/y:

Ja szczepiłam małego na meningokoki. Narazie nie szczepislismy małego na pneumokoki, ale gdybym dysponowała zapasem pieniedzy na 3 szczepeinia u nas wychodzi 750 zł to pewnie bym zaszczepiła. Lekarz powiedzial mi ze te szczepienia sa polecane sczegolnie dla dzieci ktore sa oddawane do zlobka. Po pierwszym roku zycia wystarcza 2 szczepienia (500 zł) . Jeszcze się więc zastanowimy.

reklama
Marta1981 my rezygnujemy z zakupu chodzika. Chodzik jest dla mnie czymś nienaturalnym, jeśli dziecko samo jeszcze nie porusza się w ten sposób to znaczy, że jego stawy, mięśnie i koordynacja nie pozwalają mu na to więc ze szkodą dla niego byłoby sztucznie przyspieszać naukę chodzenia.
Ale wiem,że chodziki nadal cieszą się dosyć dużą popularnością, przede wszystkim dlatego, że dzieci je lubią.
Moje dziecko lubi też gryźć kabel od suszarki, ściągać sztućce ze stołu, bawić się nożyczkami, gapić się w telewizor, to nie znaczy,że mu na to pozwalam.

Do góry