reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dziewczyny mam pytanie czy szczepiłyscie swoje pociechy przeciwko pneumokokom. Ja jeszcze nie ale trochę o tym poczytalam i chyba się zdecyduje.
Co wogóle o tym myslicie?
Tak ja szczepilam Blaneczke na pneumokoki i na meningokoki, mialam za darmo szczepionke wiec z niej skorzystalam ..i jestem spokojniejsza bo tez sie oczytalam o tym wszystkim jeszcze w Pl zaszczepie Malutka na rotawirusy .:tak::tak:
pozdrawiam ,

reklama
My się nie szczepiliśmy.I cały czas myślę nad tym.
Coraz bardziej zastanawiam się czy nie jest to przypadkiem dobry chwyt reklamowy.Żeby nastraszyć biedne mamy które oczywiście zrobią wszystko dla swoich pociech.W moim przypadku musiała to być pożyczka.Bo cała ta seria rozkłada się na rok czasu i wychodzi niezła sumka.
Już sama nie wiem!Nie chciała bym pózniej czegoś załować.:wściekła/y:
Z drugiej strony nie mozna dac się zwariować.a jeśli za jakiś czas wymyślą kolejną rewelacyjną szczepionkę na jakieś nowe nie znane nam choroby???:szok: kolejną za ogromną kasę???Nie wiem nie, wiem sama!
Nasza pediatra wspomniała coś bardziej o rotowirusach jeśli już.A naprawdę mam do niej zaufanie bo jest neonatologiem z 30letnim stażem więc na pewno coś na ten temat wiem.Być może zaraz ktos powie że dawniej były inne czasy itp...Zgadzam się i dlatego to jest moje własne zdanie i nie chcę żeby wpływały na kogokolwiek decyzje.Takie moje za i przeciw.

julkowa,zgadzam się z Tobą:tak:.Ja Olka szczepiłam bezpłatnymi a jak skończył roczek i szedł do żłobka to zaserwowałam HIB-a za 45 zł(od tamtego roku jest bezpłatna) a jak szedł do przedszkola(miał 2,5 roku) to pneumokoki za też za 45zł.I jako jedyne dziecko w grupie raz zachorował przez cały rok,chodził codziennie,bo ja pracowałam u niego na grupie.

Ja troszkę zmienie temat. Jadę dzisiaj z małym do ortopedy. Zbadamy bioderka Kacperka czy od tego jego wstawania nic się nie stało...;-) napiszę Wam później,co i jak.

A swoją drogą nikt nie zauważył że mnie parę dni nie było :(:-(

Dziewczyny mam do Was jeszcze pytanko do mam karmiących piersią czy macie regularne @
Bo ja mam okres od4mc i pierwsze dwa były regularne następny spóźnił sie 10 dni, kolejny tak jak dwa pierwsze .No i teraz czekam i już 10 dni spóźnienia.Kurcze aż się boję że coś nie planowanego się przytrafiło:baffled: Poczekam jeszcze kilka dni i chyba będę musiała zrobić test.
Jeśli wyjdzie negatywny to pomyślę o większej anty.może zastrzyk? Czy któraś z was go brała? I może mi napisać coś na ten temat (plusy-minusy oraz ew. koszty)Bo to chyba jest najpewniejsze -o tabletkach nie zawsze pamiętam.

julkowa,zgadzam się z Tobą:tak:.Ja Olka szczepiłam bezpłatnymi a jak skończył roczek i szedł do żłobka to zaserwowałam HIB-a za 45 zł(od tamtego roku jest bezpłatna) a jak szedł do przedszkola(miał 2,5 roku) to pneumokoki za też za 45zł.I jako jedyne dziecko w grupie raz zachorował przez cały rok,chodził codziennie,bo ja pracowałam u niego na grupie.
Julek też szczepiony był na HIB razem z Infarix-em u nas płatna 120zł(chciałam zaoszczędzić mu kłucia)
Pneumokoki za 45zł???????????To takie tanie kiedyś były bo teraz kosztuja ok 300zł (jak sie nie mylę)

Julkowa-u mnie okres pojawił sie dopiero w tym miesiacu.....buuuuuuuuuuuuu:confused2: a tak długo go nie było i fajnie mi z tym było....
Ja brałam tylko tabltki i tez przyznam ze dla mnie to nie jest dobre rozwizanie,no chyba ze nosiłabym je na sznurku na szyji:laugh2:
ps.jakby co to gratuluje....;-)

Ja na pneumokoki nie szczepilam (zadngo dziecka). Wciaz sie nad tym zastanawiam.:confused: Szczepienia te nie sa tanie, a przy dwojce dzieci i tylko jednej osobie pracujacej, liczymy sie z kazda zlotowka.:-( Co to za czasy...

Julkowa ja jeszcze @ nie dostalam.:-) Z czego sie ciesze, bo jakos mi nie teskno.;-):-D

Cześć Dziewczyny!
My też na razie nie szczepiliśmy Karolinki na pneumokoki. Też myślimy o tym że może jak będzie starsza? zawsze to 300 zł a nie 1200:wściekła/y:a na razie malutka nie ma za dużego kontaktu z innymi dzieciakami. Mnie też się wydaje że to trochę chwyt reklamowy.Jak nie zaszczepisz tzn że jesteś złym rodzicem:no::confused2::wściekła/y:
Co do bioderek to my też drugi raz byliśmy u ortopedy. Lekarz widział jak Karolina ładnie stoi i powiedział ze jest wszystko fajnie i pozwolił jej stać ile chce(tylko na razie nie chodzić) bo jej już podobno nie wiele brakuje-ortopeda tak powiedział.
Co do @ to ja dostałam w zeszłym miesiącu,a teraz też mi się parę dni spóżnia:eek:
Też mam nadzieję że nic nie wykombinowaliśmy bo mnie moja ginekolog ochrzani:-D
My właśnie po szczepieniu.Ale mnie wkurzyli w tym ośrodku. Karolina się skurczyła według nich przez ostatni miesiąc.W klacie ubyło jej 2 cm,zmalała o 1 cm i waży mniej o 40 dag od wczoraj a żadnej kupy nie było. Normalnie tam mnie rozbrajają:no:

reklama
Acha dziewczyny czy po szczepieniu dajecie dzieciom jakieś owoce? bo zapomniałam zapytać lekarki czy można, a wiem że czasami nie wolno:-):baffled:

Do góry