reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
nie nie kochana ja się sugeruje tabelami......hm jak to powiedzieć, tu na forum ciąża i poród jest temat jak się oblicza tygodnie, i jest duużo wersji:) np że
4miesiąć się liczy od 13 tyg
inna że 4 msc jest od 13,5 tyg
jeszcze inna że od 14 tyg
a ja się tak zamotałam że już sama nie wiem,:confused::confused: byłam w ciąży ale tak intensywnie wcześniej tego nie obliczałam:szok::-D:laugh2: a teraz się pogubiłam

Zebrra ale jesteś dokładna, szczegółowa:szok::szok::laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D;-);-)
teraz sama rozumiem ale nie wiedziałam o co ci chodzi:zawstydzona/y: na obrazku jest napisane 13 tyg i 1 dzień......ale w końcu ruszyłam głową:zawstydzona/y::-p i to są zakończone tygodnie, więc faktycznie 14 tydzień:-D:laugh2: jejku ale namieszałam i wyszłam na debila:-p:zawstydzona/y::-D:laugh2:

ale mi tu dobrze z wami.......można się pośmiać-posmucić, poradzić, forum niby taki anonimowy wymysł.....ale jesteśmy po drugiej stronie z krwi i kości:-D:laugh2:
Zjadłam śniadanko, teraz myślę o kawce, takiej małej rozpuszczalnej z mleczkiem, pije od niedawna jedną dziennie.Moja córka właśnie pożera pączka, byłyśmy u fryzjera wczoraj podciąć jej włosy bo miała po pupę....dosłownie, teraz ma do ramion, włosy się wzmocnią(fryzjerka i tak stwierdziła że na jej wiek to ma gęste i mocne włosy), jak się urodziła to miała dużo włosków-kurczę jak bym była obeznana powrzucałabym zdjęć z poprzedniej ciąży i jak młoda była mała i teraźniejsze usg a tak to d....szkoda

Kurczę Marika na jakiego Debila???? Bo się do Ciebie pofatyguję (gdziekolwiek jesteś) i kopnę Cię w tyłek!!! Chyba rzeczywiście jest tak, że każdy liczy tygodnie/miesiące jak chce... już sama nie wiem... Ja też w pierwszej ciąży tak się nad tym nie zastanawiałam...

Dzieki dziewczyny za mile slowa i uwagi;) NO to bylam z mezm na pierwszym USG. Usg bylo dopochwowe na poczatku, ale potem male sie tak rozszalalo ze przez burzszek jego obraz lapalismy!! Najbardziej niesamowite bylo zobaczyc nasze dziecko cale, zdrowe i ruchliwe, wygladal jaky boksowal;) szybki jest!!!! haaha Slyszelismy bicie serca, az mielismy lzy w oczach. No i najwazniejsze ze rozwoj przebiega prawidlowo i male jest zdrowe;) ach... Za wczesnie na okreslenie plci- dopiero przy nastepnym USG. Mam swietnego lekarza. Badanie trawlo ponad godzine, ale dokladnie wytlumaczyl wszystko, odpowiadal na pytania, tyle zdjec nam wydrkowal, rzetelnie i dobrze, swietny, polecam dla gdańszczanek dr Grzybowski.
pozdrowka i milego dnia dziewczyny!!!;))
dobrze ze jestescie;) zawsze mozna sie kogos poradzic, a i podzielic swoimi wrazeniami bo to wasnie wy najlepiej zrozumiecie te achy i echy ....

Zebrra przestań bo będę żyła w strachu:):-p:-);-) a w ogóle napisz skąd jesteś? z Warszawy?
Sylka2007 cieszę się że wszystko przebiegło pomyślnie, z jakiej jesteś dzielnicy Gdańska? bo ten lekarz to chyba we wrzeszczu przyjmuje co? i napisz gdzie chcesz rodzić w wojewódzkim ? czy na Zaspie?

Sylka super, że wszystko w porządku, teraz trzymaj kciuki za wszystkie dziewczyny, które jutro mają USG ( w tym ja :)))
Marika jestem z Warszawy, właściwie spod Warszawy, ale pracuję w W-wie, a Ty?

reklama
Zebrra, jak nastrój? ja juz NIE MOGE DOCZEKAC SIE WIZYTY U LEKARZA! fajnie masz ze rano, ja musze przetrwac jeszcze cały dzien w pracy. Czy zdecydowana juz jestes na szpital w wawie? moze to zabrzmi dziwnie ale ja juz sobie sprawdzam wszystko na temat porodu :-)

Do góry