reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Sylka 2007...
ja do tej pory miałam 5 razy już usg. Nie boli, mąz jak najbardziej mile widziany ;-)
wiesz, ja też uczę w szkole i na uczelni, przyznam się, ze byłam na zwolnieniu w grudniu 2 tygodnie i teraz wróciłam.mimo tego, ze jestem słaba i zmęczona uczenie sprawia mi radosć i duża frajdę. Daltego nie opuszcze finałow kilku olimpiad w stolicy i wszytskiego, co z edukacja zwiazane. Nie chcę wypaść z obiegu. I cieszy mnie to, że w ogólnopolskim rankigu jesteśmy w pierwszej 50 ;-), dzięki min. moim olimpijczykom....

reklama
Sylka witaj :) USG u mnie jak na razie trwało po kilka minut, mąż (niemąż też) oczywiście mógł być obecny :) teraz w piątek ide na USG z badaniem przezierności karkowej i będzie trwało około pół godziny :) Miłego podglądania :)

Witaj Sylka !
Ja miałam usg robione na każdej wizycie i podczas pobytu w szpitalu także było tego z 7 razy (ciąza zagrożona). Oczywiście że nie boli :-) . Mąż może wejść - chociaz myślę że zalezy to od lekarza i twojej decyzji - możesz mieć USG dopochwowe albo przez powłoki brzuszne . A czas trwania.. to zależy u mnie ok 5 - 10 min. No ale najwspanialszy jest sam widok maleństwa. :-)
Pozdrawiam.

matko!! ile ja jem:szok:!!! jak nic prawie nie jadłam to teraz(szczególnie dzisiaj) nadrabiam:eek: mąż mi powiedział że mnie co widzi to coś przeżuwam:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
na szczęście to nie jest czekolada, ale kanapeczki, pomidorowa, jabłuszko...:dry: jakaś niedożywiona jestem czy co?!:laugh2:
dzisiaj patrzałam w lustro i przyznam brzuszek zaczyna wyskakiwać, chociaż wczoraj dziewczyny mi mówiły że po mnie nie widać nic...
zauważyłam że dużo pije i siusiam, częściej niż przedtem:confused:(niż np 2 tygodnie temu)
Zebrra o tak czas leci jak szalony, dopiero zaczynałyśmy lipcowy wątek, a już jesteśmy prawie w 4 miesiącu ciąży:happy:, ale wiesz oby tak dalej, ja bym chciała już pielęgnować małą istotkę, aby rosła i miała już roczek(najlepiej):-D:szok:;-)

Wiesz co Zebrra z tego co wiem to nie możemy !!!! Ja tylko moczę tam nogi ;) Nie dosyć że jest gorąca woda (po zimnej z basenu masz wrażenie że czasami aż paży) to jeszcze niewskazane są wibracje wydobywające się z jacuzzi !!! Ale polecam pływanie zwłaszcza jak się ma niedaleko ;)

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

mąż mi powiedział że mnie co widzi to coś przeżuwam:laugh2:
fajnie, bo mi wczoraj to samo powiedziała moja szefowa :))) :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Zebrra o tak czas leci jak szalony, dopiero zaczynałyśmy lipcowy wątek, a już jesteśmy prawie w 4 miesiącu ciąży
jak to już prawie w 4 miesiącu??? Przecież Ty masz 13t,1d, więc od tygodnia i jednego dnia, czyli odkąd skończyłaś 12 tygodni leci Ci czwarty miesiąc.... u mnie 4 mc leci od 3 dni... :)

Negri masz rację z jaccuzzi zrezygnuję, a najlepiej będzie jak zapytam jutro gina...

Witam was dziewczyny!
Zebrra róznie liczymy te miesiące, ja tak się sugeruje że 4 miesiąc jest od 14 tygodnia, a z resztą może i już jest ten 4 miesiąc-ja się cieszę:)
Co do jacuzzi to powiem tak(co ja bym zrobiła) na chwilkę bym wlazła:zawstydzona/y::-D,drugi trymestr no nie? więcej można, ja nawet czytałam że można chodzić na solarium tylko nie za długo bo można przegrzać organizm...i to pisze w poradniku dla kobiet w ciąży "elevit

Marika a dlaczego 4-ty miesiąc od 14-ego tygodnia??? Przecież każdy miesiąc ma średnio 4 tygodnie... Kurczę ja liczę na logikę, nie wiem dlaczego Ty liczysz inaczej? A może tak się liczy, hmm?

reklama
Do góry