reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Biedroneczko cieszę się że już jesteś, przyznam martwiło mnie to, ale nie dopuszczałam czarnych myśli, podejrzewałam że wyjechałaś albo nie masz netu.....dobrze że ci pomogli i jest już lepiej już nie będziesz się tak męczyła. buziaczki;-)

reklama
Marika, ruchy dziecka uzależnione są od wielkosci dziecka i jego sił witalnych. Faktycznie moze sie wydawac ze to za wczesnie ale jednak przeciez to ty wiesz najlepiej. Macica jest ulokowana jeszcze nisko ale wypycha jelita i je przesuwa. Jezeli lezysz sobie spokojnie i czujesz jakby przesuniecie w brzuch ponizej pepka (nie mniej niz 5 cm niżej) to niech ci mówia co chca ale to sa ruchy dziecka, sa one sporadyczne moze raz na dzien je wyczujesz a moze na nastepny juz nie. Nie jest tokopanie tylko "przesywanie sie" Ja miałam tylko dwa takie przypadki jak na razie i cisza...ale wszystko przed nami.

Ale macie fajnie ja też chce już czuć ruchy maleństwa :-)

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

Marika dokładnie, jak zobaczyłam wrześniowe mamy, to myślałam, że padnę, przeciez dopiero dowiedziałam się, że jestem w ciąży... :-) :-) :-) ale ten czas leci :)

Bie_dronko okropne to co CIę spotkało... zarówno Twoja sytuacja, jak i to co widziałaś, czy tego chciałaś czy nie... :no: Całe szczęście, że z dzidzią wszystko dobrze. Trzymam za Was kciuki!!!

Negri masz rację, wybiorę się na basen zwłaszcza, że mam niedaleko fajowy, taki z ozonowaną wodą (bo chlorowana podobno jest niewskazana dla kobiet w ciąży...), a co z jacuzzi??? można czy nie bardzo???

A czemu nie? chyba mozna, tylko w bardzo goracej wodzie nie mozna przesiadywac ale na chwile w jaccuzzi chyba mozemy. Ja tez musze zaczac chodzic na basen + joga w ciazy (nie znosze jogi ale nic innego nie wymysliłam w sprawie ruchu), jakby ktos był zainteresowany to informuje ze wyczytałam ze joga dopiero po skończonym 12 tygodniu!

Witajcie!
Oliwka29 "moje" plamienia trwały ok 3 tyg od momentu kiedy pojawiło się krwawienie. Samo krwawienie zatrzymało się po 2 dniach. Mój lekarz mówił że im bardziej brązowa krew tym lepiej (jest to stara krew i oczyszcza się), gorzej jak pojawia się czerwona...
Jeżeli chodzi o ruchy to jestem zaskoczona, ale skoro mówicie że czujecie to pewnie tak jest :-) . ja w pierwszej ciąży miałam bardzo ksiązkowo ok 20 tc.
A jeżeli chodzi o płeć to na moim ostatnim usg lekarz powiedział że przy dobrym ułożeniu dzidzi można już podejrzeć i mieć ewentualną pewność jeżeli jest to dziewczynka, jeżeli chłopiec to za wcześnie gdyż siusiaczek jest zbyt malutki:zawstydzona/y: :-) .

Ja natomiast z innej beczki do mamuś które mają już dwoje dzieci. Napiszcie jak to było kiedy pojawiło się to drugie dzieciątko. Co myślałyście kiedy jeszcze na nie czekałyście?
Przyznam się że moja Julcia jest dla mnie całym światem i nie planowałam drugiego dziecka. Cały czas próbuje sobie wyobrazić jak to będzie...
Nie mówi że się nie cieszę, wręcz przeciwnie. Ostatnio będąc w sklepie gotowa byłam nakupować maleńkich ciuszków:-D Na szczęście siostra mnie jeszcze powstrzymała.

Witajcie;) dawno tu nie bylam. Termin porodu mam na 16 lipca. Czuje sie nieciekawie. Wymiotuje, kreci mi sie w głowie, jestem strasznie slaba, mam nisie cisnienie. Martwie sie troche ze mam anemie. Maz faszeruje mnie sokami z burakow, sama zazywam zelazo. Jestem na zwlnieniu- pracuje jako nauczyciel i szczerze mowiac nie mam sily na prowadzenie lekcji. Wiec o tyle dobrze ze siedze w domu, czytam ksiazki, jest mi dobrz i cieplutko i bez stresu! Dzis ide na pierwsze USG. Ciekawa jestem jak to wyglada? Technicznie ile czasu trwa? Czy mozna wejsc z meżem? Napsizcie prosze jakie macie doswiadczenia??
Pozdrawiam wszystkie lipcoweczki

witam

chodzę do kilku lekarzy i nie powiem, co dowiedziałam sie w publicznej przychodni. płace składkę na NFZ co miesiąc i ...szkoda gadać. A jak kobieta nie ma wyjścia i trafi do przychodni, gdzie jest niekompetentny gin?

praca, praca...

biedronka dobrze, że jesteś...

trzymam ksciuki za wszytskie

reklama
Do góry