reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

goska29 - jeśli chodzi o laptopa to proponuję 2 sklepy: znak.pl | ZNAK Centrum Komputerowe i Agito - sklep internetowy gdybyś miała jakieś pytania odnośnie komputerów to pytaj śmiało ;-)

Oliwka 29 - współczuję - trzymaj się, będzie dobrze, ja też dostałam kaprgest - 5 zastrzyków co 3 dni:baffled: ale nie było tak źle - zastrzyki robiła mi mama więc nie musiałam chodzić do przychodni :) W ciagu 3 dni miałam 2 USG - niby było OK. ale i tak się boję i chyba tak zostanie do porodu:baffled:
Przyczyny krwawienia mogą być różne - tego chyba nikt nie wie... mi lekarz co robił USG powiedział, że to mógł być krwiaczek - a co to jest trofoblast?

zebrra - z tego co wyczytałam to 4 miesiąc zaczyna się min. od 13 tyg. (tzn gdy już się 13 tydzień skończył i zaczął 14) - Ty dopiero masz zaczęty 13 tydzień :)
hehe - ja też jestem spod Warszawy, z której Ty jesteś strony? :-)

byłam u gin w poniedziałek - z tego co mi powiedziała nie chce mnie puścić do pracy po 24.01 tylko mam przyjść po przedłużenie zwolnienia , prawdopodobnie tak do samego końca.
USG mam na 18.01 (zacznę już 16 tydzień i nie wiem czy nie za późno na badanie NT), jeszcze nic nie przytyłam, mało jem, piję za to dużo soków, waga ani drgnęła i nie wiem nawet czy brzuszek choc trochę mi urósł, staram się odpoczywać, mało siedzieć przy komputerze, jutro muszę podjechać do pracy na parę godzin bo TRAGEDIA jak mnie nie ma :wściekła/y: chyba będę musiałą raz na tydzień pojawiać się na parę godzin, zrobić część zaległej roboty i wyprostować to co nie jest OK :baffled:
ostatnio śpię do południa no ale wieczorem zasypiam 23-24 :) więc śpię po 12 godzin :)

reklama
Bazylia ja też nie mogę się doczekac wizyty, na szczęście to już niedługo :) trochę źle się czuję, mam bóle w dole brzucha i cieszę się, że już jutro będę mogła zapytać o parę rzeczy...
Co do szpitala, to ja też się rozglądam i dużo czytam na ten temat... Wikę rodziłam na Żelaznej, warunki były super, opieka również, ale tylko wtedy kiedy nie było problemów (z dzieckiem lub matką)... U nas niestety były i opiekę oceniam jako fatalną...
Biorę pod uwagę Solec lub Karową (jestem pod opieką lekarza z Karowej)...

Alkmena co do liczenia tygodni/miesięcy, to każda z nas liczy inaczej... :) i tak jest dobrze :))

Dziewczyny a czy to aż takie ważne liczenie tygodni ????? Bo dla mnie najważniejsze jest żeby maleństwo było zdrowie i prawidłowo się rozwijało :-) Ale zazdroszczę Wam że macie jutro USG ja mam dopiero 31 stycznia więc troszke sobie poczekam :-)

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

hehe - mi to jest obojętnie jak liczycie chciałam pomóc :) bo licząc że 4 tyg. to miesiąc to przy tym liczeniu wyjdzie, że 40 tydzień to 10 miesiąc ciązy :rofl2:

zebrra - to spod któej częsci Warszawy jesteś? pn, pł, wsch czy zach?:happy: ja ok. 30 km na zachód od Warszawy :)

podobno na bóle w dole brzucha nalepsza NO-SPA - mi gin kazała brać z Duphastonem 3 x 1 ale NO-SPE biorę tylko wtedy gdy czuję kłucie w dole brzucha (co 1-2 dni)

Moim skromnym zdaniem liczenie miesięcy w ogóle nie ma sensu. Dla nas i lekarza wazne są tygodnie, a to łatwo policzyc (od pierwszego dnia ostatniego okresu - tak liczą lekarze). Miesiące "przydają się" w rozmowach z laikami, a im wszysko jedno czy 4 miesiąc zaczął sie tydzien temu czy moze dopiero za pół tygodnia.
Zebrra, ja równiez poczytałam sporo, ale sama wiesz - co poród, to inna opinia.. Raczej będe miała cesarkę, chocbym miała za nią zapłacic (choć z wadą wzroku i torbielą okołojajnikową to naprawdę bedzie zakrawało na skandal), więc bujam się między dwiema decyzjami: wybrać szpital w którym pracuje mój lekarz, aby on ją przeprowadził (Inflancka) czy Solec albo Sw.Zofię które są zdecydowanie ładniejsze i czystsze. Ostatnio BARDZO dużo dobrych opinii słyszałam o Solcu i to najblizej mojego domu..

hej
alkmena jak wam pisałam o tych plamieniach to pszłam znowu wczoraj do gin ale zrobiła mi znów usg bo w poniedziałaek tez miałam i jest bez zmian zapisała mi zas kaprogest co drugi dzien i dalej duphaston ale bedzie dobrze nie ma innej opcji:tak:;-)trofoblast to warstwa komórek zewnetrznych błony płodowej .to ten pecherz odkleił sie od tej masy i tez powstał krwiaczek.

skopiowałam listę, i wniosłam poprawki, jak mam kogoś dopisać to podajcie daty:-p, przepraszam że tak na szybko to zrobiłam, "pobawie się później w kolory i aby była bardziej "przejrzysta","czytelniejsza" :-p narazie taka nam starczy

oliwka29 - wierzę że w naszych obu przypadkach wszystko skończy się pomyślnie :) mi został tylko Duphaston bo zastrzyki skończyły mi się we wtorek, USG mogłam mieć dzisiaj ale lekarz powiedziała aby się nie śpieszyć i zrobić do 24.01 czyli do następnej wizyty (więc chyba wg niej jest wszystko OK) - zapisałam sie więc na 18.01 :) trzymam cały czas kciuki, że będzie wszystko w porządku

wczoraj mąż przywiózł od teściowej 3 kaftaniki i śpioszki (rozm. 56) - nie wytrzymała i kupiła :-)wyglądają naprawdę słodko i są takie maleńkie:rolleyes: , mąż jej powiedział aby się wstrzymała chociaż do momentu aż będzie znana płeć, wg mnie też jest dużo za wcześnie - ale przecież nie wyrzucę, prawda? Ja o jakichkolwiek zakupach zacznę myśleć od maja :happy: (oczywiście jak będzie wszystko w porządku)

marika - dziękujemy za aktualną listę :happy:

:happy: czesc dziewczynki!!!

dawno sie nie odzywalam....:sick: tak wyszlo.....w poniedzialek ide na usg i juz nie moge sie doczekac:tak: , zobacze dzidziunie!!!! nieraz sie zastanawiam czy wszystko dobrze???nic nie czuje, brzucha tez nie widac:dry: , mecza mnie tylko okropnie mdlosci :eek: ....a tak poza tym to przytylo mi sie troszke ok 2 kg:zawstydzona/y: . Pozdrawiam was cieplutko i zycze wszystkiego naj naj dla wszystkich mamus lipcowych i nie tylko;-)

reklama
(...) więc bujam się między dwiema decyzjami: wybrać szpital w którym pracuje mój lekarz, aby on ją przeprowadził (Inflancka) czy Solec albo Sw.Zofię które są zdecydowanie ładniejsze i czystsze. Ostatnio BARDZO dużo dobrych opinii słyszałam o Solcu i to najblizej mojego domu..

Wczoraj mój lekarz (sam pracuje na Żelaznej) polecił, żeby sprawdzić Solec, bo podobno mnóstwo kasy władowali w solidny remont i stwierdził, że może tam być całkiem niezły sprzęt i warunki. A ja z sentymentu myślę o Żelaznej, bo sama się tam urodziłam ;-)

Do góry