reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

zebra;-) ja jestem na urlopie wychowawczym.
Do dziewczym które krwawiły w ciązy jak przestaliście to mieliście takie ciemno brązowe plamienia to niby sie goi tak mówili w szpitalu ale niewiecie ile to może potrwać takie oczyszczanie :confused: sorki za takie pytanka ale gdzie sie dowiem jak nie u was;-)

reklama
Oliwka ja miałam i ciemnobrązowe i czerwone-na zmianę więc nie wiem czy to "gojenie się"
Byłam na spotkaniu z trzema kumpelami(wszystkie jesteśmy mamusiami) i one mnie normalnie wyśmiały bezczelnie:zawstydzona/y: jak im mówiłam o ruchach dziecka w 14-15 tyg ciąży......wszystkie czuły dopiero ok 5-6 miesiąca i były(niektóre są) chudzinki....... więc też powątpiewam , stwierdziły że to w jelitach zdrowo jeździ a nie dziecko:laugh2::-D

zebrra ja też mam usg w piątek o godz. 17. Jesteśmy na podobnym etapie ciąży, więc będziemy mogły porównać nasze wyniki. :tak::tak:a jak wygląda Twoja morfologia:confused:

Sensi to już jest nas trzy :) W piątek będziemy pewnie mocno rozemocjonowane :)) jeśli chodzi o morfologię to u mnie super, ale ja nigdy nie miałam problemów z badaniami krwi, a jak u Ciebie??

U mnie zawsze czerwone krwinki i morfologia były w dolnych granicach normy, a w ciąży-pierwsze badanie i .......zaskoczenie-duuuuuuuużo lepiej.:tak::tak::tak:
Kiedy miałaś ostatnie usg:confused: ja widziałam swoje dzieciątko kiedy miało 7 tygodni i 2 dni i mierzyło 12 mm:happy::happy:

Ale macie fajnie, ja dopiero za tydzień mam wizytę u lekarki,i nie wiem czy zrobi usg jak wspominałam ona robi co drugą wizytę więc:confused::confused::confused::confused::confused:-zobaczymy

Nie mogę zabrać się za tą listę:zawstydzona/y::-D co chwilę ktoś przyjeżdża, a to mała coś chce:eek: i tak wyszło, teraz w pt mój mąż wyjedzie więc sobie wieczorem zasiądę i zrobię co mam do zrobienia:tak:;-)

zwróciłyście uwagę że pojawiły się już wrześniowe mamy:szok: ja dopiero teraz zauważyłam, ale im współczuje całe lato z brzuchem!!:eek:

reklama
długo mnie nie było...

dopiero teraz powoli odzyskuję siły. pobyt w szpitalu jednak mi pomógł leki które dostawałam wstrzymały w zasadzie wymioty.
Lekarze zrobili mi dokładne badania, dokładne USG, z dzidzią wszystko ok, może jest troszkę małe jak na swój wiek, ale moje dolegliwości mu jakoś w rośnięciu nie pomagały.
Prawdopodobnie będzie córka. tak wyszło z badania i ja chyba tez tak czuję, choć wolałabym czuć że to syn ;-).
Rośnie mi też brzuszek, cieszę się wreszcie są namacalne dowody ;-)

Ale muszę Wam powiedzieć ze to co ja się przez tydzień w tym szpitalu naoglądałam zszokowało mnie totalnie, przez 8 dni na sali 4 osobowej byłam świadkiem 6 zabiegów "czyszczenia" po poronieniu...
nie nastrajało to optymiatycznie...:no:

Pozdrawiam Was serdecznie.

Do góry