reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Bazylia masz rację, to samo pisałam kilka dni temu... trzeba myśleć pozytywnie, nie wiem skąd u mnie te przeczucia, ale pewnie uspokoję się dopiero w piątek po USG (taką przynajmniej mam nadzieję)...

shirley pisze:
BAZYLIA - co do cesarki to na pewno znajdziesz jakiegos okuliste ktory ci da skierowanie na cesarke.
i tu się mylisz, nie na pewno. Moja przyjaciółka, która rodziła 29/10/06 mimo wady -5,0 i -6,0 nie dostała takiego skierowania (chociaż też myślała, że tak będzie), rodziła naturalnie w Szpitalu MSWiA w Warszawie.

shirley pisze:
Moim zdaniem wada o ktorej pisalas sie kwalifikuje.
nie chcę być złośliwa, ale czy jesteś ekspertem skoro Twoim zdaniem ta wada się kwalifikuje???

Marchewa super, że z dzidziusiem w porządku, oby tak dalej! :) No i jaka płeć???

Oliwka29 dostałaś zwolnienie? Ja też biorę duphaston i jak do tej pory wszystko jest ok! Trzymam kciuki!!!

ZEBRRA - wybacz ale fakt, ze juz masz jedno dziecko nie czyni cie ekspetem i jak poczytasz sobie troche to sie dowiesz, ze ruchy plodu mozna juz wyczuc od 14 tygodnia, zwlaszcza gdy kobieta jest szczupla i niezbyt wysoka.
Powiedz, czy ja gdziekolwiek na tym forum, czy gdziekolwiek indziej podawałam się za eksperta??? Jak do tej pory szukam odpowiedzi na wszystkie pytania zadane na forum, szukam ich nie tylko we własnym doświadczeniu, ale również w necie, po to, żeby komuś sprawę ułatwić... Przykre jest to, że nie potrafisz znieść kiedy ktoś się z Tobą nie zgadza, ale to tylko i wyłącznie Twój problem... Pozdrawiam Cię

reklama
Oj dziewczyny, dziewczyny... Spokojnie, to tylko forum wymiany mysli a nie sympozjum naukowe :-)
Shirley, mi się wydaje, z tego co czytałam, ze płec dziecka w 13-14 tyg jest juz całkowicie widoczna i to, czy lekarz ją rozpozna zależy od róznych czynników - czułosci sprzetu, doświadczenia lekarza, ułozenia dziecka... Podejrzewam ze Marchewa ma chłopczyka i dlatego lekarz jej już powiedział - musiał widziec wyraźnie ptaszka, jak nie widzą czy cos tam wystaje, to nie mówią bo nie wiadomo czy to dziewczynka czy ptaszek schował się ze strachu ;-)

Ja dopiero na 18, ale nie bede miala jeszcze tego usg z badaniem przeziernosci karku - to dopiero za kolejne 2 tygodnie. Teraz lekarz powiedzial ze tylko na szybko podglądniemy maluszka :-)
Ja juz mam mały brzuszek! ratunku! musialam juz nabyc tiszerty w rozmiarze L! (w stare S-ki się nie mieszczę i odsłaniają brzuch) co to bedzie za kilka miesięcy?!

Zebrra masz racje niedługo będziemy jak słonice mnie już brzuszek zaczyna wychodzić a mój mąż śmieje się że i tak mnie będzie kochał nawet jak będę słoniątkiem i nie będę miała siły sama wstać z łóżka :-D :-D :-D hihihihi

Pozdrawiam i lece na basen papapa

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

Negri ale Ci dobrze z tym basenem... powiem Ci szczerze, że ja jak wracam z pracy, to o niczym innym nie marzę jak tylko o łóżku... ale może basem dobrze by mi zrobił??? :)

Bazylia masz rację ;)

Myślę, że sprzęt, doświadczenie lekarza i wiele innych czynników wpływa na bdanie, ale skoro sonda usg (dopochwowego) znalazła się dokładnie między nózkami dziecka. zreszą lekarz mi nie musiał mówić i tak intucja mi odpowiedziała.

Ze skierowaniem na cc jest wbrew pozorom problem, bo sama wada wzroku nie wystarczy. Sama mam minus 6 i do nie daje mi uprawnień do cc, bo są robione specjalstycze badanai dot. min siatkówki, dna oka ect. Nawet mając skierownie na cc można być "moblizowanym" do pn, a idąc na pn można mieć zrobioną cc. Pewne jest tylko wtedy, kiedy za cc się zapłaci i robi się ją na zyzcenie pacjentki.

reklama
ja nie jestem ekspertem ale przeczytalam ze plec mozna juz ppoznac tak jak juz kiedys wczesniej pisalam od ok10 tygodnia jak jest dobty sprzet dobrze znajocy sprawe lekarz no i dziecko dobrze ulozone a jak jest chlopiec to juz napewno...:-p a dziewczynie ktora w pierwszej ciazy ma ruchu w 14 tygodniu to nic tylko pogratulowac...pierwszy raz o takim czyms slyszalam a przeczytalam juz chyba stosy gazet stron na internecie i pare ksiazek...

Do góry