reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowa dziewuszka czy lipcowy synuś? Wszystko o płci...

ja też uważam, że przeżywanie ciąży, smaki są tak indywidualne u każdej kobiety, że nie można tego wiązać z płcią.. ja raz miałam smaki na kwaśne, raz na słodkie:-)

reklama
to juz druga moja ciąża jem zarówno słodke jak i kwaśne (dałabym sie pokroic za słoik ogórków kiszonych nie do zobycia u mnie ehh) i w obu przypadkach przewidywano mi chłopaka a są dwie dziewczyny (a przynajmniej jedna jest na pewno bo juz ma dwa lata hehe. co do drugiej to poczekam na nastepne usg zeby potwierdzic. Majka miala byc chlopakiem i w 32tyg okazało sie że jest dziewczynką to może i teraz sie zmieni. usg mam znowu w 32 tyg;)

kusska-o rety,ale ty poczekasz na tu usg!wspolczuje.ja w sumie dwa razy juz mialam od czasu gdy zobaczyli ze mam dziewczynke.na polowkowym tez powiedzieli to samo.Mimo wszystko czlowiek chce sprawdzac.mam okazje w pt bo znow mam wizyte:)

kusska-o rety,ale ty poczekasz na tu usg!wspolczuje.ja w sumie dwa razy juz mialam od czasu gdy zobaczyli ze mam dziewczynke.na polowkowym tez powiedzieli to samo.Mimo wszystko czlowiek chce sprawdzac.mam okazje w pt bo znow mam wizyte:)

teraz kiedy wiem ze wszystko oki z dzidzia nie mam juz jakiegos parcia żeby podglądac bobo mimo ze to bardzo fajne. juz ci pisalam ze i tak mam dużo "szczęścia" z tym łozyskiem i bede mieć jeszcze jedno usg heh. na polówkowe czekałam z niecierpliwościa bo chciałam poznac płeć i dowiedziec sie ze wszystko w porządku.

kusska-tu tez wychodzi sie z zalozenia ze jak ciaza przebiega ok to usg nie potrzebne.Tylko skad oni maja pewnosc ze przebiega prawidlowo to ja nie wiem.niestety zdarzaja sie takie przykre przypadki (doswiadczyla tego zarowno kolezanka z pracy w 25 tyg jak i dwie sasiadki jeszcze z pl).czasem taki podglad pomaga.ja zreszta ciesze sie ogromnie jak widze mala,nic nie poradze:) Teraz to juz troche inaczej bo kopie wiec wiemy ze tam jest:))no ale nie moge sie doczekac na 4D.ja lubie ja ogladac:))zadne parcie,po prostu lubie:)

Zrobiłam wiosenne porządki na liście ;-)
Ciągle nie znamy płci (z naszego najbliższego frona) dziecięcia Perli, Tweenie, Geperty, Kamy, Ani-Pestki, Malewy- chyba że coś mi umkneło przez te 3 tyg "nie-bycia" to mnie poprawcie... A Magdzia- ciągle nie wiadomo czy dziewczynka, czy jednak chłopiec, bo się pogubiłam :baffled:

Bilans pewny z tej listy: 19: 14 dla dziewczynek :-D

Ostatnia edycja:
Zrobiłam wiosenne porządki na liście ;-)
Ciągle nie znamy płci (z naszego najbliższego frona) dziecięcia Perli, Tweenie, Geperty, Kamy, Agathy, Ani-Pestki, Malewy- chyba że coś mi umkneło przez te 3 tyg "nie-bycia" to mnie poprawcie... A Magdzia- ciągle nie wiadomo czy dziewczynka, czy jednak chłopiec, bo się pogubiłam :baffled:

Bilans pewny z tej listy: 18: 15 dla dziewczynek :-D

my w następny wtorek idziemy na usg,mam nadzieję, że wszystko będzie juz jasne :)

Zazdroszczę wam dziewczyny:-)większośc z was już zna płeć maluszka.Ja czekam wciąż na wizytę 18.03 i mam nadzieję,że poznam również płeć naszego maluszka.tak bardzo bym chciała już mieć to usg,dowiedzieć się czy z maleństwem wszystko w porządku.Ostatnie usg miałam na badaniach prenatalnych w 12tc.
Teraz jedyną moją pociechą jest to,że dzidziulek wierci się jak szalony,więc wiem,ze tam rzeczywiście jest.

reklama
To ty Perla w poniedziałek, Beatka25 w środę, a Geperty i Keejt? Normalnie wy jako prawie ostatnie najwięcej zamieszania wprowadzacie ;) A raczej nie zamieszania tylko ekscytacji!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry