chanel 88 ja tez jestem z poznania! i mam lekarza prowadzącego z polnej! na izbie przyjec jest róznie, najgorsze są położne a lekarz zalezy na jakiego sie trafi... ja bylam w poprzednia niedziele bo strasznie bolał mnie bok.lekarz byl naprawde ok, obadal mnie wypisal recepte zrobili usg. ale polozne na izbie przyjęc to wredne babsztyle. ja zamierzam rodzic na polnej, oczywiscie będe miała "wukupioną"położną, zupelnie inne traktowanie i fachowa pomoc, koszt 500zł. ja jestem częstą bywalczynią polnej bo tez mam trudna ciąże.
gdybyu pojechala np do swiętej rodziny to tam najpierw by cie przyjeli na oddzial a dopiero badali.
ja wybralam polną ze względu na dziecko , bo dysponują najlepym sprzetem no i najlepszym doświadczeniem.poprzednia ciąze stracilam w 24 tygodniu i moze gdybym trafila na polną skonczylo by sie inaczej.a bylam w innym szpitalu i tam dopiero po 3 godz.przyszzedl do mnie lekarz a rozwarcie na 8 cm i silne skórcze.
co do polnej to trzeba miec na nich sposób!
ja jak czekam dłuzej niz 20 mint to ie i mówie ze natychmiast poprosze lekarza bo nie wytrzymam i zemdleje, a jak traflam w 9 tygodniu z powodu odwodnienia od wymiotów to mąz powiedzial ze zaraz im zarzygam cały korytarz i lekarz znalazł sie w 2 minuty!
trzeba walczyc o swoje prawa! i nie dac sie zbyc! zawsze mozesz powiedziec zeby cie na twoje rządanie przyjeli do szpitala! pamietajj ze tu chodzi o twoje i o dziecka zdrowie i nie bój sie dyskutowac z palantami, rządaj wyjasnien i nie daj sie zbywac!
chanel i tak jak napisalam na wątku SKANDAL to wszędzie mozesz trafic na takiego lekarza, bo to nie zalezy od szpitala a od człowieka, mnie na św.rodziny rok temu w poprzedniej ciąży z plamieniem potraktowali jak wariatke. więc to o ludzi chozi nie o szpital.naprawde.moja klezanka 21 kwietnia rodzila na polnej i naprawde jest zadowolona z opieki.