reklama
K
KingaP
Gość
aga, a czy Ty jako spec w sprawach leków, porównywałaś ich składy ???
K
KingaP
Gość
moja cały czas mówiła o femnatalu
a czym one konkretnie się różnią, aga ???
a czym one konkretnie się różnią, aga ???
A
ara
Gość
dziewczyny, jestem w kropce...
wczoraj poprosilam mame zeby mi przyslala nospe. no i mam mi powiedziala ze na ulotce jest napisane ze no-spa w ciazy i przy laktacji jest wskazana tylko wtedy jesli korzysci przewyzdzaja ryzyko, z racji tego ze drotaweryna przenika przez lozysko.
nawet tutaj, na stronie o nospie http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=275&idnlek=947&menu=4 jest napisane ze sa przeciwskazania dla kobietr w ciazy i przy karmieniu, no i zglupialam juz zupelnei, bo z tego co piszecie to wasi ginekolodzy jak najbardziej nei maja nic przeciwko braniu tego leku.
no i nie wim co mam robic, w sensie czy brac w przypadku twardnienia i spinania sie brzucha czy nie...prosze poradzcie cos, co wam mowili wasi ginekolodzy i czy w koncu jest bezpieczna czy nie jest...bede wdzieczna za info
wczoraj poprosilam mame zeby mi przyslala nospe. no i mam mi powiedziala ze na ulotce jest napisane ze no-spa w ciazy i przy laktacji jest wskazana tylko wtedy jesli korzysci przewyzdzaja ryzyko, z racji tego ze drotaweryna przenika przez lozysko.
nawet tutaj, na stronie o nospie http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=275&idnlek=947&menu=4 jest napisane ze sa przeciwskazania dla kobietr w ciazy i przy karmieniu, no i zglupialam juz zupelnei, bo z tego co piszecie to wasi ginekolodzy jak najbardziej nei maja nic przeciwko braniu tego leku.
no i nie wim co mam robic, w sensie czy brac w przypadku twardnienia i spinania sie brzucha czy nie...prosze poradzcie cos, co wam mowili wasi ginekolodzy i czy w koncu jest bezpieczna czy nie jest...bede wdzieczna za info
Nastka
Zaangażowana w BB
Tak, ale jest też napisane,że jednym ze wskazań jest zagrażające poronienie. Ja mam przepsaną no-spę 3xdziennie, ponieważ spinał mi się brzuch i mam maciupeńkie rozwarcie. Przecież mnówstwo kobiet bierze i brało no-spe w ciąży i im nie zaszkodziła. Mam nadzieję, że ginekolodzy wiedzą co robią. Chociaż szczerze mówiąc troszkę mnie teraz nastraszyłaś.
K
KingaP
Gość
ginekolodzy zalecają nospę na spięty brzuch i jakiekolwiek skurcze... Ja ufam mojej lekarce i biorę, jak trzeba
A
ara
Gość
nastka, sama sie wystraszylam, bo wlasnie wiem ze ginekolodzy przepisuja a na ulotce takie rzeczy napisane...
ale juz postawilam moja mam na nogi i dowiedziala sie ze jak najbardzie ok, do 3 razy dziennie wlasnie.
ale juz postawilam moja mam na nogi i dowiedziala sie ze jak najbardzie ok, do 3 razy dziennie wlasnie.
A
azik
Gość
ara, nie wiem, czy znajdziesz lek, na którym nie jest tak napisane...
reklama
Magdalenka
Fan(ka)
Ara ja myślę, że tu jak zwykle chodzi o przewagę korzyści nad stratami. Jak się te nieszczęśne skurcze rozkręcą za bardzo to może być za późno, więc lepiej brac to niż nie móc pomóc albo music stosowqć coś ostrzejszego. Ja tez barłam przez kilka miesięcy przy drugim dziecku i jest w jak najlepszej kondycji, urodzilo się tydzień po terminie, a w trakcie wyglądało to bardzo malo zabawnie, tym bardziej, że zlecialam w trakcie (w 5 miesiącu!) ze schodów. Myślę, że koniecznośc zażywania tego leku powinien potweirdzić jednak ginekolog badaniem i swoim zdaniem.