reklama
dynia
papla maniakalna
W wypadku niedoboru kwasu foliowego w organizmie mogą pojawić się przebarwienia na skórze głównie na twarzy. Być może warto go brać, na pewno folik nie zaszkodzi, a jeśli pomoże zapobiec takim usterkom technicznym to ja wolę brać.
A
anusieńka
Gość
Z tego co wiem to folik do 3 miesiąca- a to dlatego że on wpływa na rozwój struktur ośrodkowego układu nerwowego a one tworzą się na samym początku ciąży- dlatego zalecane jest nawet zażywanie 3- 6 mie.s przed ciążą.
K
KingaP
Gość
ja też biorę kwas foliowy i to o zwiekszonej "mocy" niż folik. Ginka powiedziała mi, że to nie zaszkodzi dzieciątku, a jedynie może pomóc. do tego łykam feminatal
To prawda. Ale podobno po kazdych witaminach dla mam. W szpitalu pacjentki ostrzegaly mnie zeby tego nie lykac. Moze to zalezy od czegos innego ale ja nie lykam nic oprocz Foliku. Jak zapytalam gina o witaminki to mnie ochrzanil i powiedzial ze mam nie brac. Kazdy z lekarzy jak widac ma swoje zdanie.kaśka76 pisze:ja biorę prenatal, a wcześniej miałam feminatal. co do materny to słyszałam wypowiedzi położnych, że dość często jest tak że dzieciaczki po materne rodzą się duże, ale to nie przekłada się na siłe dzieciaczków. ile w tym jest prawdy to nie wiem.
reklama
A
azik
Gość
falvit