reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

leki, witaminki w ciąży

reklama
myślałam że ta materna dobra bo lekarz mi ją polecał a właściwie dwóch tez nie wiem co brać bo jednak raczej coś trzeba ale w aptece mojej nikt nie mówił mi nic o wycofaniu

W wypadku niedoboru kwasu foliowego w organizmie mogą pojawić się przebarwienia na skórze głównie na twarzy. Być może warto go brać, na pewno folik nie zaszkodzi, a jeśli pomoże zapobiec takim usterkom technicznym to ja wolę brać.

Z tego co wiem to folik do 3 miesiąca- a to dlatego że on wpływa na rozwój struktur ośrodkowego układu nerwowego a one tworzą się na samym początku ciąży- dlatego zalecane jest nawet zażywanie 3- 6 mie.s przed ciążą.

ja też biorę kwas foliowy i to o zwiekszonej "mocy" niż folik. Ginka powiedziała mi, że to nie zaszkodzi dzieciątku, a jedynie może pomóc. do tego łykam feminatal

kaśka76 pisze:
ja biorę prenatal, a wcześniej miałam feminatal. co do materny to słyszałam wypowiedzi położnych, że dość często jest tak że dzieciaczki po materne rodzą się duże, ale to nie przekłada się na siłe dzieciaczków. ile w tym jest prawdy to nie wiem.
To prawda. Ale podobno po kazdych witaminach dla mam. W szpitalu pacjentki ostrzegaly mnie zeby tego nie lykac. Moze to zalezy od czegos innego ale ja nie lykam nic oprocz Foliku. Jak zapytalam gina o witaminki to mnie ochrzanil i powiedzial ze mam nie brac. Kazdy z lekarzy jak widac ma swoje zdanie.

jestem zielona i nic nie wiem patrzę na maternę i niesczęsny feminatal i nie wiem łykać nie łykać o to jest pytanie??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

reklama
Do góry