reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

leki, witaminki w ciąży

Ja pytałam mojego gina o zażywanie scopolanu bo ordynator mi przepisał a jest napisane że nie powinno sie go używać w ciąży i gin powiedział że na wszystkim teraz piszą żeby nie używać dla świętego spokoju na no- spie też a jest uważana za bezpieczny lek

reklama
azik to ja już nic nie wiem najlepiej byłoby nie brać nic ale chyba społeczeństwo słabe i się nie da inaczej, wiem że nie w takich ilościach małych jak ja czy w y babki biorą i jest ok no ale ,.....

u mnie w szpitalu (od miesiaca) podają zamiast no-spy cordafen.
człowiek naprawde głupieje.
może jutro czegoś sie dowiem.
jak mnie nie zamkną;)

agao a jak twoja szyjka?

podobno do tej pory oki około 39 mm ale dr ceran zwietrzyła kasę i kazała mi często przychodzić non stop robić wymazy itd ale ją olałam

Ja biore no-spe ( i to forte,wiec dawka podwojna) od poczatku ciazy w dawce 3x1tabl. Dziala przeciwporonnie podobno. Brzuch mnie nie bolal ani nie robil sie twardy. Kazano mi ja brac ze wzgledy na wczesniejsze poronienie. Tak zlecil moj gin a jak bylam na oddz. patol. ciazy w poczatkowym okresie z powodu plamien tez tam orzekli ze w zadnym wypadku mam nie odstawiac. W zasadzie dopiero od jakiegos tygodnia mam pozwolenie na branie jej sporadyczne a nie w tej dawce jaka ustalono na poczatku. Za kazdym razem pytalam czy napewno ja brac,bo nie moglam przelykac ze wzgledu na gorzki smak ale kazano wiec sie sluchalam. Z tego co wiem jest bezpiecznym lekiem.

ja w poprzedniej ciazy tez brałam ,mieisac temu miałam końska dawkę we wszystkie możliwe miejsca (mieśnie, żyły, doustnie) ze względu na nerki.

a teraz mi mącą w głowie :(

dzisiaj znowu mi przepisała forte.

to czemu w szpitalu jej nie stosują?

scopolan jest na rozkurczenie mięśni gładkich przewodu pokarmowego, dróg żółciowych i układu moczowego. No - Spa do gładkich układu nerwowego i mięśniowego.

reklama
też podają papawerynę ale ona właśnie działa podobnie jak scopolan
naprawdę nie znam babki która by w ciązy no-spy nie brała

Do góry