reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki w ciazy

Witam wszystkich, okazało się ze jestem w ciazy. Niestety nie będąc tego świadoma, podczas ogromnego bólu głowy nałykała się mnóstwo paracetamolu. Wszystko by było ok, gdyby nie fakt ze byłam na samym początku ciazy- około tygodnia. Teraz martwie się czy taka toksyczna dawka nie miała wpływu na dziecko. Czy miałyście moze podobne doświadczenia? Bardzo mnie to stresuje.

reklama
Witam wszystkich, okazało się ze jestem w ciazy. Niestety nie będąc tego świadoma, podczas ogromnego bólu głowy nałykała się mnóstwo paracetamolu. Wszystko by było ok, gdyby nie fakt ze byłam na samym początku ciazy- około tygodnia. Teraz martwie się czy taka toksyczna dawka nie miała wpływu na dziecko. Czy miałyście moze podobne doświadczenia? Bardzo mnie to stresuje.
Nie sadze, żeby miała. Spokojnie. .:)

Gdzieś czytałam, że przez pierwsze dwa tygodnie ciąży trudno płód uszkodzić, bo się jeszcze regeneruje i wymienia uszkodzone komórki. A czytałam to w związku z piciem alkoholu w pierwszym tygodniu ciąży.

Z ciąża na początku to jest tak, że wszystko albo nic. Jeśli jesteś w ciąży, prawdopodobnie nie zszkodzilo to dziecku.
Paracetamol jest zresztą jednym lekiem przeciwbolowym dozwolonym w ciąży, więc myślę, że możesz być spokojna.

Dziekuje. Wzięłam maksymalna dawkę dobowa, nie zawsze zachowując wystarczający odstęp. O siebie człowiek nie dba, a o dzidziusia to już coś innego:) pozdrawiam
Jakoś w 12tc miałam covid i gorączkę którą ciężko było zboc brałam maksymalną dawkę przez tydzień a potem zmniejszałam. Obecnie 28tc i jest ok

reklama
Ja wraz z pozytywnym testem ciążowym otrzymałam pozytywny wynik testu na covid. Brałam paracetamol i ibuprom, bo jedyny zbijał mi gorączkę, paracetamol nie działał. Nie miałam już wyjścia. Na szczęście na razie wszystko Ok. Obecnie 25 tc.

reklama
Do góry