reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lekarze w Kielcach z komentarzami

a to ile ona bierze za takie wizyty domowe?? 60-80 zł??
Numer zapisałam :) a po ilu tygodniach mogę np.do niej zadzwonić i się umówić na wizytę czy mały się dobrze rozwija itd... bo Patryczek ma tydzień i 4 dni :)

reklama
wiesz, raz wzięła 60 zł, ale w sumie tylko obejrzała młodą, a raz jak baśka gorączkowała i musiała jej leki przepisać to wzięła 80zł. ja na takie sprawdzenie, czy właśnie się dobrze rozwija itd itd to zamawiałam ją jak baśka miała 2 tyg, zadzwoniłam popołudniu i umówiłam się z nią na rano dnia następnego :-)

samotronka - za kilka dni powinnaś mieć wizytę położnej środowiskowej która też małego zobaczy i będzie mogła odpowiedzieć na twoje pytania. Do mnie przyszła równo po dwóch tygodniach z rejonu i przegadałyśmy półtorej godziny :-D Pomogła mi ułożyć małą do karmienia na siedząco bo przez szwy wolałam na leżąco karmić, pogadałyśmy o szczepieniach, obejrzała dziecko czy wsio ok czy pępowina ładnie się goi i w ogóle takie tam pierdoły :-D A z rejonu na Świętokrzyskim nie było żadnego problemu z wizytą domową do dziecka - rano się dzwoniło i kole 13 była pani doktor. Teraz już niestety nie mam szans na wizyty domowe bo się przeprowadziliśmy i nie należymy już do rejonu. A i pamiętaj że do prawie półtora roku nie będziesz mogła zmienić przychodni dziecku bo korzystając ze szczepień refundowanych np meningokoki i pneumokoki musisz do końca serii szczepień być w jednej i tej samej przychodni bo inaczej będziesz musiała za nie płacić jeśli zechcesz przenieść dziecko bo sczepienia są przypisane do przychodni.

Sol dziękuje za odpowiedź :) Nom właśnie czekam na tą położną środowiskową :D I się jej zapytam jak się karmi na siedząco bo zbytnio mi to nie wychodzi :( Mnie szwy już na szczęście nie bolą ale na początku było masakra nie umiałam w ogóle sobie usiąść hehe będę to wspominać do końca życia a ile trwa krwawienie??? i kiedy można wiecie z mężem już współżyć? :D hehe bo mój to już się nie umie doczekać :D

cześć
czy ktoś z was leczy sie u dr Ziółkowskiego w gamecie?? My wczoraj mieliśmy pierwszą wizytę i muszę powiedzieć że jesteśmy pod wrażeniem
icon_smile.gif

możecie napisać jaki jest i czy leczenie u niego rzeczywiście przynosi efekty?? cześć bocianki

czy ktoś z was leczy sie u dr Ziółkowskiego w gamecie?? My wczoraj mieliśmy pierwszą wizytę i muszę powiedzieć że jesteśmy pod wrażeniem :)

możecie mapisać jaki jest i czy leczenie u niego żeczywiście przynosi efekty??

Witam

Ja przez 9 miesięcy do niego chodziłam... ogólnie odradzam nie polecam... Zmierzły nic nie powie z wielkim ale odpowiadał na moje pytania... Kasy bierze strasznie... chodziłam co miesiąc lub co dwa tygodnie i wizyta wynosiła zawsze 150 zł a wychodziłam nie wiedząc ile warzy.... :/ bo zapomniał zobaczyć :/ NIE POLECAM
Urodziłam tydzień temu i w czasie ciąży miałam opławy pytałam się Ziółkowskiego czy jakieś czopki da lub coś powiedział nie trzeba Moje dziecko urodziło się z zamkniętym kanalikiem łzowym pytam się lekarzy od czego i pierwsze pytanie jakie mi zadali a miała pani jakieś opławy w czasie ciąży a ja zonk... mówie miałam i się pytali czy dostawałam jakieś globulki dopochwowe powiedziałam że ginekolog powiedział ze nie ma takiej potrzeby... i doktor powiedział ze przez to mały ma kanalik zamkniety bo miałam jakieś zapalenie w czasie ciąży...

Mi chodzi przede wszystkim o to zeby "pomógł" nam zajść bo nie może nam się udać od prawie 2 lat. wiesz może jakie efekty ma w leczeniu niepłodności??

Jeśli chodzi o pomoc w zajściu w ciąże to polecam.... mojej kuzynce pomógł z mężem się starali 5 lat i dzięki niemu mają teraz piękną córeczkę..

samotronka - ogólnie 6 tygodni połogu - tyle się przyjmuje za czas potrzebny do powrotu do pewnego stopnia zdrowia. Po 6 tygodniach powinnaś pojawić się u gina który oceni czy macica prawidłowo się obkurczyła, czy szwy prawidłowo się zrosły i czy nie ma bliznowców itp. Do karmienia na siedząco polecam taką na 10cm wysoką poduchę na której położysz sobie maluszka a główkę połóż w zgięciu łokcia. Dzięki podusi będziesz miała dzidzię wyżej co na początek ułatwi karmienie a jak sobie dobrze poduszkę ułożysz to po karmieniu możesz maluszka delikatnie odłożyć na poduszkę i z poduszką odłożyć na łóżko :tak:

reklama
Witajcie

samotronka- racja przyjmuje sie 6 tygodni i warto sie wstrzymac i na wizyte isc do lekarza... Choc my nie wytrzymalismy i bylo juz po 4 tyg ale bardzo bardzo delikatnie;) ale na wizycie okazalo sie ze wszystko w najlepszym porzadku.. A krwawienie zalezy od obkurczania sie macicy ja krwawilam 2,5 tygodnia
Jesli chodzi o karmienie to ja caly miesiac karmilam na lezaco dopiero po miesiacu sama uczylam sie na siedzaco. Co do wizyty hmmm ja zglosilam do przychodni i jak maly mial 2 tyg to przyszla pani doktor do mieszkania za to pielegniarki srodowiskowej nie widzialam do dzisiejszego dnia bo nikt nie przyszedl...

Do góry