reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lekarze w Kielcach z komentarzami

To ponoć zależy od wielu czynników. To że miałaś cesarkę nie musi przesądzać o tym że drugie dziecko musisz rodzić przez CC. Ale o tym decyduje lekarz. To on musi określić czy i jak rana po CC się zrosła, czy nie ma żadnych innych przeciwwskazań zdrowotnych - ostatecznie możesz się umówić że decyzja o CC zapadnie podczas porodu - bo skoro miałaś CC to pewnie nie bez przyczyny. A lekarz Ci powie wg doświadczenia. Bardziej doświadczony Ci odradzi bo SN po CC podręcznikowo powinno mieć 5 lat przerwy min. Ale każda kobieta reaguje i regeneruje się inaczej. Jeśli Cię dobrze zszyli i wszystko masz na czysto i ładnie wygojone bez większych blizn to masz większe szanse na przyzwolenie na SN. Ale ostatecznie to lekarz na sali decyduje bo to on bierze za was odpowiedzialność.

reklama
dzięki za odp
pierwszą CC miałam, gdyż synek był ułożony posladkowo, a teraz to się trochę boję SN (mimo, że 3 lata temu dobrze się przygotowałam). Słyszałam, że wystarczy 1 rok przerwy pomiędzy porodami i można decydować się na SN (po CC)

moja koleżanka rodziła bliźniaków przez cc. Miałam po miesiacu ponowna operację bo coś tam jej popękało.... PO 2 latach urodziła SN. Lekarze nie robili problemów

Witam,

najpierw chciałam się pochwalić że po raz drugi zostałam mamą ;-)

a teraz mam prośbę: poleci mi któraś dobrego okulistę, który przepłukuje (przekłuwa) kanaliki noworodkom? niestety po raz drugi mnie to czeka - z Kubą już to przechodziłam, ale on nie miał zrobionego zabiegu dobrze i do tej pory są problemy.

mnie polecili taką nową klinikę na Koziej (chyba przy tej ulicy). Koło MDku. Ale nie zdecydowaliśmy sie na zabieg bo większość lekarzy odradzała. Masowaliśmy i pomogło. Konsultowaliśmy synka u Biskupa (tego młodego)

Wczoraj odwiedziła nas położna środowiskowa, rozmawiałam z nią na temat tych oczek, wspomniałam coś o przekłuwaniu a ona zapytała czemu od razu o tym myslę. Wieczorem w przychodni czekała recepta na krople do oczu. Mam myć oczy solą fizjologiczną i kropić. Może unikniemy tego przykrego zabiegu.

Z Kubą byliśmy w jednym z salonów optycznych na Sienkiewicza.

Ola - no dokładnie. A jeszcze możesz masowac kaciki przy obu oczkach. Ale dobrze żeby okulista Wam pokazał jak to robić.

reklama
Ola też słyszałam o tych masażach...dobry okulista na pewno powie ci jak to się wykonuje:)
A zabieg to już ostateczność...

Do góry