reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lekarze pediatrzy i ginekolodzy

Natalio rodziłam tu w Białymstoku w gigancie i pisałam o Adamie Lemancewiczu. Dzięki niemu mam Maćka

Jestem w szoku, bo tak dwie różne sprzeczne opinie słyszałam. Tak jak pisałam wcześniej, moja siostra rodziła we wrześniu i trafiła na Lemancewicza i z pełnym rozwarciem z bólami partymi leżała od 6 rano a dopiero jak jej mąż zażądał zmiany lekarza, to o 10 sami nakierowali małego na kanał rodny. Można było tak od razu zrobić. Lemancewicz naraził na utratę życia maluszka...

liana82 - Nie słyszalam o niej. Wasilewski nic doraźnego Ci nie da - on jest naturalistą i nawet u nich w przychodni wisi kartka z rozkładem mszy z intencją o poczęcie. W Arciszewskich jest lekarz (nie znam nazwiska), który sprawił, że po kuracji hormonalnej trwającej 2 miesiące, nasza znajoma zaszła w ciążę.

reklama
Dla mnie Adam Lemancewicz jest dobrym lekarzem, moja koleżanka była u niego z mojego polecenia i chwaliła go za usg bo leczyła się u Zbrocha Do tej pory mogę na niego liczyć,będąc w szpitalu nie słyszałam by tak obnosił się do pacjentek a raczej był chwalony i lubiany. Gdy byłam na innym oddziale odwiedzał mnie leczył kierował na badania nawet usg kątrolne sam mi robił gdy po urodzeniu dziecka 3 miesiące pózniej dostałam silnego bólu brzucha- mięśniak naszczęście sam się wchłonoł- mimo że byłam na sali knappa..on był z nami aż do naszego wyjścia do domu, dzięki niemu żyję ja i mój syn...i gdy mały trafił w nocy do dsk to lemancewicz dał mi izolatkę bym miała gdzie się przespać więc ja nie powiem na niego nic złego i poraz drugi też bym mu zaufała.
Na swojej stronie podziękowałam mu bo moja wdzięczność dla niego jest ogromna..To dobry lekarz i jako nie liczny nie pije co się nie którym zdarza nawet na dyżurach

Dla mnie Adam Lemancewicz jest dobrym lekarzem, moja koleżanka była u niego z mojego polecenia i chwaliła go za usg bo leczyła się u Zbrocha Do tej pory mogę na niego liczyć,będąc w szpitalu nie słyszałam by tak obnosił się do pacjentek a raczej był chwalony i lubiany. Gdy byłam na innym oddziale odwiedzał mnie leczył kierował na badania nawet usg kątrolne sam mi robił gdy po urodzeniu dziecka 3 miesiące pózniej dostałam silnego bólu brzucha- mięśniak naszczęście sam się wchłonoł- mimo że byłam na sali knappa..on był z nami aż do naszego wyjścia do domu, dzięki niemu żyję ja i mój syn...i gdy mały trafił w nocy do dsk to lemancewicz dał mi izolatkę bym miała gdzie się przespać więc ja nie powiem na niego nic złego i poraz drugi też bym mu zaufała.
Na swojej stronie podziękowałam mu bo moja wdzięczność dla niego jest ogromna..To dobry lekarz i jako nie liczny nie pije co się nie którym zdarza nawet na dyżurach

Zapisałam się do Lemancewicza do CMD. Sama zobaczę jakim jest lekarzem :-) W końcu rok po porodzie trzeba zrobić badania i cytologię ;-) Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która się u niego leczy (ma torbiel) i chwaliła go, bo robi wszystko, żeby nie doszło do laparoskopii ani do innych kosztownych zabiegów. Skoro dwie osoby chwalą i dwie nie polecają to sama sprawdzę ;-)

Witam. Ja osobiście bardzo polecam dr Lemancewicza. Prowadził moje dwie ciąże, odbierał obydwa porody i jestem mu za to bardzo wdzięczna.

A więc jestem po wizycie u doktora Lemancewicza i powiem szczerze, że tak dokładnego i upierdliwego doktora nie widziałam od wieków! Powiedziałam mu na koniec wprost, że słyszałam na jego temat i pochlebne opinie i bardzo negatywne. A on na to: "widzi pani, jest 3 Lemancewiczów i jeden jest taki, drugi taki. Przekleństwo w naszym przypadku polega na tym, że pacjenci nie znają imion lekarzy i samo nazwisko jest z góry przegrane."

Ostatnia edycja:
A ja go nie polecam.Jest chamski i glupi dowcip ma.Prowadzil moja ciąże i olewal sprawe do konca.Od 20 tyg ciazy do niego chodzilam i ani razu mnie nie zbadal tylko sprawdzal czy tetno dziecka jest.Gdy mialam jakies watpliwosci co do rozwoju ciazy to smial sie zawsze ze sie nie znam a wymyslam problemy.Co do czego dziecko urodzilo sie malutkie,na co nie zwocil uwagi jak robilam USG i inni lekarze w PSK pytali kto prowadzil ciąże.Jak powiedzialm kto,to tylko ręka machneli i sie uśmiechali.

Byc moze te dziewczyny co go chwala chodzily prywatnie,przyjmuje w bocianie.Jak mu sie zaplaci to podejscie ma bardzo dobre do pacjentki.Bylam raz prywatnie u niego to totalna zmiana zachowania.Jak na fundusz to juz olewal wszystko.Nawet L4 nie chcial wypisac w 7 mcu ciazy twierdzac ze ruch dobrze mi zrobi(pracowalam jako ekspedientka).

No i jeszcze dodam ze ktoregos razu byli u niego studenci na praktykach (3) to wymyslil wtedy sobie ze mnie zbada i kazal usiasc na fotel.Odmowilam.To wysmial mnie i wogule byl nieprzyjemny.

A ja go nie polecam.Jest chamski i glupi dowcip ma.Prowadzil moja ciąże i olewal sprawe do konca.Od 20 tyg ciazy do niego chodzilam i ani razu mnie nie zbadal tylko sprawdzal czy tetno dziecka jest.Gdy mialam jakies watpliwosci co do rozwoju ciazy to smial sie zawsze ze sie nie znam a wymyslam problemy.Co do czego dziecko urodzilo sie malutkie,na co nie zwocil uwagi jak robilam USG i inni lekarze w PSK pytali kto prowadzil ciąże.Jak powiedzialm kto,to tylko ręka machneli i sie uśmiechali.

Byc moze te dziewczyny co go chwala chodzily prywatnie,przyjmuje w bocianie.Jak mu sie zaplaci to podejscie ma bardzo dobre do pacjentki.Bylam raz prywatnie u niego to totalna zmiana zachowania.Jak na fundusz to juz olewal wszystko.Nawet L4 nie chcial wypisac w 7 mcu ciazy twierdzac ze ruch dobrze mi zrobi(pracowalam jako ekspedientka).

No i jeszcze dodam ze ktoregos razu byli u niego studenci na praktykach (3) to wymyslil wtedy sobie ze mnie zbada i kazal usiasc na fotel.Odmowilam.To wysmial mnie i wogule byl nieprzyjemny.

Ja znowu podobnie miałam z Wasilewskim. U Lemancewicza byłam prywatnie, bo nie ma co liczyć na fundusz pod koniec roku. Wasilewski prywatnie dał mi L4 ale olewał totalnie moje nadciśnienie i nie miałam kilku badań w ogóle robionych. Później chodziłam do dr Niklaszewskiej która jest aniołem. Jednak ostatnio nie mogę jej nigdzie znaleźć, bo w Napromedice już nie pracuje. Dopiero wczoraj dostałam cynk od koleżanki, że przyjmuje w Omedzie.

Prywatnie to mozliwe ze jest ok.Ja bylam pierwszy raz u niego tez prywatnie i bylo super,delikatny i wogule.Potem szkoda mi bylo kasy wiec przeszlam sie do szpitala i tam on tez przyjmowal,myslalam ze bedzie tak samo.Niestety mocno sie mylilam.

Jeżeli chodzi o ginekologa-ciążę prowadził dr Paweł Ułasiuk z Warszawskiej. Przyjmował w Napromedice. Niby ok, ale moja ciąża przebiegała bez problemów...Mało trochę badań i największy minus-przyjmował 2 razy w tyg. i b.dużo pacjentek, w związku z czym wizyty bardzo szybkie i mało dokładne. a czasem nie było miejsc i panie nie chciały zapisać, także czasem wizyta była co 5-6 tyg. Aczkolwiek bardzo sympatyczny:-)
Teraz byłam u dr Eugeniusza Biedryckiego na wizycie kontrolnej-na Storczykowej...pierwsze wrażenie b.pozytywne-miły, konkretny, no ale to wizyta kontrolna tylko. Niestety-bardzo długie kolejki na fundusz.

Jesli chodzi o pediatrę- w Villa Med, na Leśnej Dolinie-dr Agnieszka Łapińska. Lekarz ogólny co prawda, ale narazie jestem b. zadowolona. Położna też ok. Druga lekarz od niedawna przyjmuje, ale nie pamiętam nazwiska. Też ok. No i nie ma kolejek. zawsze przyjmą:-)

reklama
Do góry