reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lekarka skreśliła moją ciążę a dwóch lekarzy nie jest pewnych...

ElaMaja

Fanka BB :)
Bardzo proszę o poradę,

Pojawiłam się u Ginekologa bardzo wcześnie 4 tydzień ciąży... był pęcherzyk i w następnym tygodniu rósł i w następnym rósł. Byłam wczesnie bo mam bardzo duży mobing w pracy i chciałam się zwolnić ale zrobiłam test no i wzięłam się na wstrzymanie. 03.05 moja ginekolog (która traktuje mnie bardzo przedmiotowo a nie mogę zmienić bo jestem w Niemczech i tu mogę dopiero po 3 m-cach zmienić) powiedziała ,że widziała bijące serduszko ok 6 tyg...W książeczce nic nie zapisała i potem sama niewiedziała ,który to tydzień...12.05 zauważyłam plamienia bardzo delikatne, brązowe. Pojechaliśmy do szpitala. Tam przemiła ginekolog zrobiła USG i stwierdziła ,że wszystko się dobrze rozwija ale nie widzi zarodka i z mojej książeczki jej się terminy nie zgadzają i zaleciła BETA Hcg. Na następny dzień poszłam do tej swojej ginekolog na co ona powiedziała, że jak plamiłam to jest po ciązy ,zrobiła USG i powiedziała ,że ciąża obumarła bo nie widzi serduszka. Dała skierowanie do szpitala i powiedziała ,że ona w sumie nie jest pewna ale tak lepiej a BETA hcg bezsensu.... Poszłam do jeszcze jednego ginekologa i powiedział ,że zrobimy BETA hcg i poczekamy bo trzeba być na 100% pewnym żeby się zdecydować na szpital. Powiedział ,że BETA hcg jest wysoka i wszystko jest jakby dobrze ale nie widzi zarodka(to samo co kobieta w szpitalu)....więc jak ona mogła zobaczyć bicie serca???(kobieta ze szpitala też była zdziwiona ). Ciąża ma 7 tyg. Beta rośnie ale zarodek się nie pojawił-będzie sprawdzany w przyszłym tygodniu.

Czy jest szansa ,że pojawi się zarodek ? czy ona miała rację? jestem lekko zdezorienotwan

Bardzo proszę o porady :)

reklama
Przy krwawieniach dają od razu z automatu duphaston. Dziwie sie ze nie dostałaś chyba ze juz bierzesz.
Wylądowałam dzisiaj w szpitalu z krwawieniem...:( zaczęło się od bardzo silnego bólu i momentalnie się spociłam.

Lekarz zrobił usg, serce bije i wg lekarza jest wszystko w porządku .

Nie miał żadnego pomysłu dlaczego krwawię .... przepisał magnez i coś przeciwbakteryjne. Kazał odpoczywać, leżeć...

Krwawienie jeszcze nie ustało choć nie jest takie intensywne :(((

reklama
Jak krwawienie dalej sie utrzymuje to lec do lekarza. Ale sie proszę niestresuj- bo to bardziej szkodzi.
Duphaston dostaje sie przy zagrozonych, przy krwawieniach, przy krwiakach ale i na wszelki wielki. Wiec to taki zloty srodek ginków. Nie zaszkodzi a napewno pomzoe to to hormon progesteron pomagajacy fasolkom na zapuszczenie na dobre korzeni :)
Nie nic nie dostałam

Ja bym sie nie pitoliła do jutra tylko dzis do niego zadzwoniła. Po to są. A jak nie odbierze to do szpitala podejsc znowu. Moze trafi na lepszego lekarza.
Magnez to niech on sobie w buty wsadzi bedzie wyzszy
Też o duphastonie pomyślałam ,skonsultowałabym to z lekarzem prowadzącym ,jutro zadzwoń i powiedz co się dzieję

A moze mialas jakiegos krwiaczka. I sie czysci.
Ja bylam u ginki dwa razy i nawet sucz nie zauważyła go. Dopiero moj ginek 300km ode mnie podczas wizyty na szybko w niedziele go zauważył. A ja uwa autem jechałam i prowadziłam tyle km zamiast leżeć
Nie odbiera... jutro idę po 8:00 rano.

Kobieta w szpitalu powiedziała ze ok 2-3 dni będę krwawić

Biorę 200 mg progesteronu na dzień: rano tabletkę i wieczorem

reklama
A moze mialas jakiegos krwiaczka. I sie czysci.
Ja bylam u ginki dwa razy i nawet sucz nie zauważyła go. Dopiero moj ginek 300km ode mnie podczas wizyty na szybko w niedziele go zauważył. A ja uwa autem jechałam i prowadziłam tyle km zamiast leżeć
Wczoraj na USG nie widziała żadnego krwiaka.... nie dałam się zbadać wziernikiem bo .... nie mogę znieść tego metalu od zawsze , no niestety...

Krwawienie się zmniejszyło ale podbrzusze czuje jak na okres...

Moja mama z cała trójka dzieci krwawiła do 4 m-ca.

Bardzo niepokoje się tym dziwnym bólem , który mnie złapał wczoraj przed krwawieniem. Miałam problem z wypróżnieniem bo nawet okolice odbytu promieniowało.... i to uczucie ,ze w jedna minutę byłam oblana potem i myślałam ze się przewróce. Jakieś 30 min później pojawiła się krew....

Ostatnia edycja:
Do góry